Dzięki, już zamówiłem :)
Dzięki, już zamówiłem :)
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Żeby nie było, że się obijam :) to dziś walki z ogrzewaniem ciąg dalszy. Po wymianie panelu klimatronika gdy w końcu na wtyczce zasilającej pojawił się prąd mogący sterować elektrozaworami, postanowiłem zając się nimi samymi. Oto co zastałem po wykręceniu i rozkręceniu całości :
iłe
Jak widać całość zarośnięta a gumki zjedzone, bez szans na dalszą współpracę. Zakupiłem więc drugi komplet i profilaktycznie rozebrałem, gumki jak nowe, wszystko cacy, wystarczyło oczyścić wszystko i zawory są jak nowe:
Żeby nie było, że łatwo poszło okazało się, że moją elektryczną pompkę do ogrzewania ktoś uszczelniał klejem co spowodowało całkowite jej zaklejenie i spalenie silniczka, kupiłem więc kolejny zestaw elektrozaworów razem z pompką i ponownie wszystko rozebrałem, pompka jak z fabryki, zawory również, mam więc dwa :
Przed chwilą złożyłem wszystko do kupy i w końcu zakończyłem sprawę ogrzewania.
Co do samych elektrozaworów to został mi jeden komplet w pełni sprawnych, wyczyszczonych i ze zdrowymi cewkami. Jak ktoś chce to odsprzedam, info na PW.
Koła zapierają dech w piersi ;). Radio jedyne słuszne do BMW po Becker c prof. Reszta prac jak najbardziej na + ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Dzięki, a dalsze plany co do niuni są zacne :)
P.S. zawory już nieaktualne.
powitac, komu zawdzięczasz tak zacne elektrozawory?
Nie powiem :P ...
... jedne od Ciebie :P a drugie od mojego drugiego lokalnego dilera czyli od Ognia. Patrz PW.
Więc nie wytrzymałem i korzystając z +14 w południe założyłem nowe koła :)
Dwie foty na szybko, reszta zdjęć ukazująca auto w pełni będzie jak wrócę bo właśnie wychodzę z domu ( znów na zimówkach )... zdjęcia będą oczywiście jak chcecie oglądać więcej fot "auta nienadającego się nawet na dawcę części na oklepanych eRCekach" jak to określił Wasz forumowy kolega :D
Dawaj więcej fotek ,a tym superkolegą się wcale nie przejmuj bo i tak przeciez CHINA górąTak sobie mysle jak by wyglądały te koła na mojej białej , hmmmm.... moze pohandlujemy za ALPINY ? haha
Koła ładnie się prezentują, ale "koza" straszna, na GLEBĘ z nią![]()
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
No ładnie ładnie, ja pójdę na całość i od razu dam 18" :P ale to kiedyś... a powiedz mi co z NIVO robisz??? bo pisałeś wcześniej, że chcesz je wywalić, a pytam o amorki :P