Dzięki, już zamówiłem :)
Dzięki, już zamówiłem :)
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Żeby nie było, że się obijam :) to dziś walki z ogrzewaniem ciąg dalszy. Po wymianie panelu klimatronika gdy w końcu na wtyczce zasilającej pojawił się prąd mogący sterować elektrozaworami, postanowiłem zając się nimi samymi. Oto co zastałem po wykręceniu i rozkręceniu całości :
iłe
Jak widać całość zarośnięta a gumki zjedzone, bez szans na dalszą współpracę. Zakupiłem więc drugi komplet i profilaktycznie rozebrałem, gumki jak nowe, wszystko cacy, wystarczyło oczyścić wszystko i zawory są jak nowe:
Żeby nie było, że łatwo poszło okazało się, że moją elektryczną pompkę do ogrzewania ktoś uszczelniał klejem co spowodowało całkowite jej zaklejenie i spalenie silniczka, kupiłem więc kolejny zestaw elektrozaworów razem z pompką i ponownie wszystko rozebrałem, pompka jak z fabryki, zawory również, mam więc dwa :
Przed chwilą złożyłem wszystko do kupy i w końcu zakończyłem sprawę ogrzewania.
Co do samych elektrozaworów to został mi jeden komplet w pełni sprawnych, wyczyszczonych i ze zdrowymi cewkami. Jak ktoś chce to odsprzedam, info na PW.
Fajne fotki z naprawy , tylko niestety z ogrzewaniem będziesz miał dalej problem ,jeśli nie już teraz ,to za niedługo ,o ile gniazda zaworów mogą być jeszcze O.K to membranki widząc po foto długo nie wytrzymają ,o ile już nie są za luźne na sworzniu ,ale to tylko moje zdanie
Koła zapierają dech w piersi ;). Radio jedyne słuszne do BMW po Becker c prof. Reszta prac jak najbardziej na + ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Dzięki, a dalsze plany co do niuni są zacne :)
P.S. zawory już nieaktualne.
powitac, komu zawdzięczasz tak zacne elektrozawory?
Nie powiem :P ...
... jedne od Ciebie :P a drugie od mojego drugiego lokalnego dilera czyli od Ognia. Patrz PW.
Więc nie wytrzymałem i korzystając z +14 w południe założyłem nowe koła :)
Dwie foty na szybko, reszta zdjęć ukazująca auto w pełni będzie jak wrócę bo właśnie wychodzę z domu ( znów na zimówkach )... zdjęcia będą oczywiście jak chcecie oglądać więcej fot "auta nienadającego się nawet na dawcę części na oklepanych eRCekach" jak to określił Wasz forumowy kolega :D
Dawaj więcej fotek ,a tym superkolegą się wcale nie przejmuj bo i tak przeciez CHINA górąTak sobie mysle jak by wyglądały te koła na mojej białej , hmmmm.... moze pohandlujemy za ALPINY ? haha
Fotki jutro bo dopiero wróciłem i spadam lulu, a na razie:
Pohandlować nie pohandlujemy :P ale mogę Ci je pożyczyć na dłuższy czas żebyś sobie założył i się napatrzył
Będzie ale mała, taka symboliczna, -30 na eibachu
no właśnie nie wiem, miałem wymienić komplet amorków, ale zreanimowałem nivo i działa bez zarzutów więc tył chyba zostanie w ogrinale tylko na nowej sprężynie i będzie trochę przekalibrowany
Spokojnie, wytrzymają długo, ocena ze zdjęć jest jak wróżenie z fusów :) będzie ok.