Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 141

Wątek: Agresywny pan w BMWe

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E60 530i, ex E38 728i, ex E87 118d, ex E39 520i

Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Kolego, ja tą broń kupiłem do samoobrony, czyli na nikogo nie będę się rzucał, ani strzelał bez powodu. Kupiłem ją z racji tego, iż nie mogę się wdawać w bójki i innego tego typu rzeczy ponieważ mam drogie aparaty słuchowe.

To, że ktoś wyciągnie podobną lub inną broń tego typu co ja to szanse są tak bliskie zeru, że nie ma co nawet o tym się rozpisywać. Ta wiatrówka ma na celu odstraszenie i/lub dać komuś po nogach (a boli jak cholera) i do celów rekreacyjnych. Nie wyciągam jej ani nie noszę na widoku i nie chwalę się nią. Im mniej osób wie tym lepiej.

3 dni temu wracałem z Tesco do domu, było dosyć późno i ciemno na tej uliczce. Policja mnie zatrzymała do kontroli (czy piję alkohol i czy posiadam narkotyki jakieś). Miałem przy sobie wiatrówkę i od razu ostrzegłem Szanownych Panów Policjantów, że mam przy sobie broń gazową. Nawet nie wyciągali swojej broni tylko prosili mnie o wyciągnięcie wszystkiego i oglądali sobie ją. Poprosili o bezpieczne jej używanie i do widzenia.

A co od odpowiedzialności karnej o użyciu broni to proponuję poczytać co i za co grozi zwykłemu człowiekowi ;)

Pozdrawiam.
    Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez soldier79 Zobacz posta
    Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...
    Posiadam broń na stalowe kule 4.5 mm napędzane CO2. Ta broń nie zabije i jest legalnie sprzedawana bez pozwolenia. Ale koniec OT temat jest o czym innym. Pozdrawiam.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sowa 7
    BMW
    E66 750Li
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    O ile mnie wzrok nie myli to bija goscia z BMW E60- i tu wielkiej sensacji i nagonki juz nie ma- bo chyba juz tu nie pasuje do stereotypu :D
    Tył wygląda na E60,ale jak zatrzymacie w odpowiednim momencie kiedy gość rusza i uchwycicie moment kiedy widać przednie światła , to widać ,ze to nie jest BMW.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E60 530i, ex E38 728i, ex E87 118d, ex E39 520i
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Posiadam broń na stalowe kule 4.5 mm napędzane CO2. Ta broń nie zabije i jest legalnie sprzedawana bez pozwolenia. Ale koniec OT temat jest o czym innym. Pozdrawiam.
    Kolego, nie zarzucam nikomu niczego, po prostu sugeruję życzliwie lekturę przepisów prawa... Natomiast w kwestii Twojego komentarza zwracam uwagę, nie tylko na kwestię Pozwolenia na posiadanie broni w myśl Ustawy o broni i amunicji ale na przepisy Kodeksu Karnego o uzasadnionej obawie o utratę życia lub zdrowia. Dokładnie Kolego temat jest o czym innym, nie będę się więcej wypowiadał bo jest to bezprzedmiotowe. Pozdrawiam.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    Audi też jeżdżą cwaniaki , może ten stereotyp o BMW w końcu się skończy ;)

http://www.youtube.com/watch?v=uAmve9djBCY

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT

Przecież to nie reguła, że tylko BMW jeżdżą cwaniaki, bo każdym autem ,motocyklem,rowerem,wrotkami czy hulajnoga kieruje CZŁOWIEK i to od niego zależy jak dany sprzęt pojedzie.
    Jednak dopóki w PL ludzie będą myśleć stereotypami o BMW (dres,łysa głowa,mafia,cwaniak,ciemne interesy,blondi obok na siedzeniu, chamstwo i td)
    to takie przekonanie będzie nadal pokutowało.
    Niestety prasa czy takie filmiki tylko karmią i powiększają przekonanie ludzi i wiarę w takie właśnie stereotypy!

Jedyny ratunek to SAMEMU dawać odpowiedni przykład i świadectwo ze nie każdy kierowca BMW to cwaniak i dres,tak jak nie każdy kierowca motocykla to dawca organów

Do dzieła zatem
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Jak informuje Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach, trzydziestoośmiolatkowi postawiono zarzut „spowodowania naruszenia czynności narządu ciała trwającego nie dłużej niż siedem dni, które miało charakter chuligański”. Mężczyzna przyznał się do zarzutu i poddał dobrowolnie karze grzywny, wynoszącej 500 złotych. Dodatkowo będzie musiał zapłacić pokrzywdzonemu 200 złotych nawiązki i pokryć koszty opłat sądowych.
    ..................

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    I teraz nasz "bohater" siedzi sobie i boki zrywa, nagonka była na niego jak na Ala Capone, a tu tylko 700 PLN'ów. A nasz wymiar sprawiedliwości kolejny raz pokazał "klasę"
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sowa 7
    BMW
    E66 750Li
    Jest kolejny furiat tym razem z Audi http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...z-audi,1973641

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL

Nie przesadzajcie,dostał karę finansową,będzie miał nauczkę.W Rosji czy na Ukrainie nikt by pewnie nie zareagował,jeszcze byłaby nagonka na kierowce,który dostał w gębe,że mięczak,że sprowokował i to jego zesłaliby na Sybir na 15 lat ciężkich robót :).
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford