Daj e-maila to ci wyślę!
Daj e-maila to ci wyślę!
Jest dokładnie jak pisze bmw. Bartkowi760i zapewne chodziło o to, kiedy pallą się jeszcze.
Po włączeniu navi robią się one właśnie pomarańczowe i tam pokazują się też strzałki itp
hej a co z tym wzmacniaczem?? taki blad byl w serwisie DIAGCODE: D6512_AMP00000_90_002
i jak mozna z tym alermem pokabinowac??
to chyba u mnie jest cos nie tak bo jak zapale auto to podswietlenie wogole sie nie pali i nie ma zadnego pierscienia....chyba ze trzeba cos ustawic....tak samo jak z migaczami u mnie ze tylko pol kierunku sie swieci od zewnetrznej....
Ostatnio edytowane przez halunnn ; 23-11-2013 o 17:20
U mnie na zimnym silniku pierscien zaczyna sie na obrotomierzu dopiero od cyfry 5 wzwyż. Podejrzewam ze jak masz diesel 3 litry to moze maksymalne obroty jakie masz na zegarach to 5 tys., i moze dlatego nie masz pierscienia informujacego jakich obrotow nie przekraczac.
ja naprzyklad mam 3.0 d i u mnie nic sie nie podswietla, moze nie mam tego aktywnego. Jak odpalam autko nawet po dluzszym postoju zegary sa czarne. Sprawdzam temp sobie jak sie zainteresuje w ukrytym menu. Jak to robie : Wkladam kluczyk do gniazda. Naciskam kasowanie km i trzymam tak dlugo dopuki nie zaswieci sie ukryte menu na lewym zegarze, mniejwiecej trwa to okolo 10 sek od nacisniecia, wchodze nastepnie do nr 19 poprzez pojedyncze przyciskanie tego przycisku od kasowania km. Kiedy podswietla sie 19 to naciskam znow kasowanie dlozej az sie pokaze napis na prawym zegarze zeby podac kod, kod jest to suma 5 ostatnich numerow win. np 15 to naciskasz 15 razy znow kasownik km az pokaze sie 15 na prawym zegarze, jak juz masz juz swoj kod to naciskasz zniw ale dluzej kasownik km az zniknie z prawego zegara napis. potem pojedynczym przyciskaniem przechodze do 7 na lewym zegarze. Przytrzymuje wtedy dluzej jak 7 sie podswietli i pokazuje sie na prawym zegarze odczyty sensorow, temp silnika, obroty, i inne. :-):-):-) A moze ktos wie jak aktywowac zebym tez mial podswietlenie zegarow jak nie rozgrzany? Pozdrawiam
w tym menu mozna tylko sobie sprawdzic z tego co zrozumialem?? a wlasnie jak to ustawic zeby bylo zawsze??