Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: nowe auto kilka pytan

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730D lift
    Daj e-maila to ci wyślę!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Cytat Zamieszczone przez Bartek760i Zobacz posta
    Środkowe tarcze palą się tylko po włączeniu tempomatu.
    u mnie tarcze zawsze palą się na czerwono po włączeniu silnika i podswietlenie wylacza sie gdy silnik złapie odpowiednią temperature, jednoczesnie znika rowniez pierscien pod cyframi obrotomierza informujacy jakich obrotow silnika nie nalezy przekraczac.

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive

Jest dokładnie jak pisze bmw. Bartkowi760i zapewne chodziło o to, kiedy pallą się jeszcze.
    Po włączeniu navi robią się one właśnie pomarańczowe i tam pokazują się też strzałki itp

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    hej a co z tym wzmacniaczem?? taki blad byl w serwisie DIAGCODE: D6512_AMP00000_90_002
    i jak mozna z tym alermem pokabinowac??
    to chyba u mnie jest cos nie tak bo jak zapale auto to podswietlenie wogole sie nie pali i nie ma zadnego pierscienia....chyba ze trzeba cos ustawic....tak samo jak z migaczami u mnie ze tylko pol kierunku sie swieci od zewnetrznej....
    Ostatnio edytowane przez halunnn ; 23-11-2013 o 17:20

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

U mnie na zimnym silniku pierscien zaczyna sie na obrotomierzu dopiero od cyfry 5 wzwyż. Podejrzewam ze jak masz diesel 3 litry to moze maksymalne obroty jakie masz na zegarach to 5 tys., i moze dlatego nie masz pierscienia informujacego jakich obrotow nie przekraczac.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e 65
    ja naprzyklad mam 3.0 d i u mnie nic sie nie podswietla, moze nie mam tego aktywnego. Jak odpalam autko nawet po dluzszym postoju zegary sa czarne. Sprawdzam temp sobie jak sie zainteresuje w ukrytym menu. Jak to robie : Wkladam kluczyk do gniazda. Naciskam kasowanie km i trzymam tak dlugo dopuki nie zaswieci sie ukryte menu na lewym zegarze, mniejwiecej trwa to okolo 10 sek od nacisniecia, wchodze nastepnie do nr 19 poprzez pojedyncze przyciskanie tego przycisku od kasowania km. Kiedy podswietla sie 19 to naciskam znow kasowanie dlozej az sie pokaze napis na prawym zegarze zeby podac kod, kod jest to suma 5 ostatnich numerow win. np 15 to naciskasz 15 razy znow kasownik km az pokaze sie 15 na prawym zegarze, jak juz masz juz swoj kod to naciskasz zniw ale dluzej kasownik km az zniknie z prawego zegara napis. potem pojedynczym przyciskaniem przechodze do 7 na lewym zegarze. Przytrzymuje wtedy dluzej jak 7 sie podswietli i pokazuje sie na prawym zegarze odczyty sensorow, temp silnika, obroty, i inne. :-):-):-) A moze ktos wie jak aktywowac zebym tez mial podswietlenie zegarow jak nie rozgrzany? Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    w tym menu mozna tylko sobie sprawdzic z tego co zrozumialem?? a wlasnie jak to ustawic zeby bylo zawsze??

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz_S
    BMW
    730d E65

Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    u mnie tarcze zawsze palą się na czerwono po włączeniu silnika i podswietlenie wylacza sie gdy silnik złapie odpowiednią temperature, jednoczesnie znika rowniez pierscien pod cyframi obrotomierza informujacy jakich obrotow silnika nie nalezy przekraczac.
    Ale w instrukcji jest napisane, że ten pierścień pokazujący jakich obrotów nie przekraczać przy zimnym silniku dotyczy tylko benzynówek. Ja nie mam tego w dieslu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Cytat Zamieszczone przez Mateusz_S Zobacz posta
    Ale w instrukcji jest napisane, że ten pierścień pokazujący jakich obrotów nie przekraczać przy zimnym silniku dotyczy tylko benzynówek. Ja nie mam tego w dieslu.
    witam,
    mam silnik m57n2 (3.0d) i u mnie jest ten pierscien informujacy o temp silnika...

pzdr

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Cytat Zamieszczone przez Mateusz_S Zobacz posta
    Mateusz ja też go mam w 730D tak jak Gabel.
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.