haha tez widzialem Adasio te tematy :) szkoda gadac. Wrocilem z serwisu podpieli pod kompa i 6 cylinder nie domaga....prawdopodobnie wtryskiwacz :) pozdro
haha tez widzialem Adasio te tematy :) szkoda gadac. Wrocilem z serwisu podpieli pod kompa i 6 cylinder nie domaga....prawdopodobnie wtryskiwacz :) pozdro
ok jak ktos ma sie wymadrzac a nie pomagac to niech sobie swoj temat zalozy....wracam do tematu.....a wiec alarmu raczej u mnie nie ma zrobilem tak jak kolega wyzej mi polecil i nic sie nie stalo :/ szkoda pewnie bede chcial cos zalozyc ale chcialbym zeby to bylo wszystko w tym jednym kluczyku a nie zebym musial jakis dodatkowy nosic....da sie to tak ogarnac?? z temp silnika jeszcze nie ogarnalem bo dzisiaj wsiadlem juz do rozgranego auta po swojej pani....ale z tego co pamietam to zegary w srodku mi sie nie podswietlaly....podswietlaja sie tylko jak wlacze tempomat....kontrole znalazlem tylko ze sa tam dwie opcje DSC i DTC co jest do czego??aha wczesniej mi sie palil taki maly samochodzik na idrive na czerwono u gory pozniej wlaczylem to DTC i zapalil sie na zolto....zgasilem auto i odpalilem i wogole teraz zniknal....od czego on jest i gdzie sie podzial....
mam tez do wymiany wzmacniacz od wysokich tonow graja u mnie subwoofery i tylne glosniki i na kompie wyszlo ze wzmak od wysokich tonow...gadalem z kumplem i mowil ze tyn w bagarzniku wzmak jest od subwooferow a ten w desce gdzie jest plyta cd to wlasnie od wysokich czy ma racje??
Ostatnio edytowane przez halunnn ; 22-11-2013 o 16:37
Układ przeciwpoślizgowy DSC
Układ optymalizuje utrzymanie toru jazdy
podczas przyspieszania i ruszania oraz trakcję.
DSC rozpoznaje niestabilne stany jazdy jak
podsterowność lub nadsterowność i pomaga
poprzez redukcję mocy silnika i hamowanie
poszczególnych kół utrzymać samochód na
bezpiecznym kursie w granicach możliwości
fizycznych.
Po każdym uruchomieniu silnika układ DSC jest
gotowy do pracy. DSC obejmuje funkcje
Dynamicznej kontrola trakcji DTC oraz Układu
wsparcia hamowania DBC.
Włączanie Dynamicznej kontroli trakcji DTC
DTC gwarantuje w szczególnych sytuacjach
drogowych, np. głębokim śniegu maksymalny
posuw na przód. Chwilowe zwiększenie siły
pociągowej posuwu niesie ze sobą redukcję
stabilności jazdy. DTC aktywny jest do ok.
70 km/h.
- żródło instrukcja
Wyłączenie DTC zawsze powoduje pojawienie są żółtego autka na BC
jak ci sie na BC świeci czerwone autko to masz coś uszkodzone bądź nie wymienione na czas - wejdź i drivwe w ustawienia i w okresy przeglądów oraz CHECK i tam masz wszelkie usterki wymienione
ogólnie polecam przeczytanie instrukcji - pomaga![]()
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Środkowe tarcze palą się tylko po włączeniu tempomatu.
W modelach przed liftem, kontrola stabilności była właśnie rozbita na dwie funkcje, DSC i DTC. DSC czyli kontrola stabilności, żeby samochodem nie zamiatało i sam wyprowadzał się z poślzgów, nawet tych podsterownych. DTC w wolnym tłumaczeniu- dynamiczna kontrola trakcji. Po włączeniu tej funkcji całe ESP i ASR jest mniej czułe, dopuszcza większy uślizg tylnych kół i pozwala na wchodzenie bokiem w zakręt :D ale mimo to cały czas jesteśmy kontrolowani przez układ, który aktywuję się dopiero wtedy gdy ostro przesadzimy i jest ryzyko obrócenia samochodu. Tak jednym zdaniem działa właśnie DTC.
Czerwony samochodzik na centralnym monitorze zapala się wtedy, gdy z samochodem jest źle i wymaga on dogłębnego sprawdzenia. Czasami zapala się też żółty samochodzik, który zazwyczaj sygnalizuję jakąś mało istotną rzecz, pierdółkę.
Nie wiem od której,że w F wygląda to inaczej to wiem aczkolwiek pewne podobieństwa są
Może to jakiś soft dorabiany - nie wiem
mialem klocki z przodu do wymiany....zrobilem to i wykasowalem blad i juz tego autka nie ma....cale szczescie :) dzieki za tak szczegolowe info chlopaki....a co powiecie o tym wzmacniaczu jeszcze bo wkoncu nie wiem ktory musze wymienic....:/ Adasio z mila checia chcialbym miec taka instrukcje po polsku :) wiesz cos o tym??
jak podasz na PW maila to może uda się Ci podesłać