Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: e65 czy e60 co wybrac ?

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    @Adasio nie chcę się kłócić i oczywiście zgadzam się że jeden woli benzyna a drugi diesla tylko pisanie że diesel jest za słaby to nieporozumienie....

to trochę pytanie z rodzaju co było pierwsze - jajko czy kura?

Dla Ciebie nieporozumienie, dla mnie nieporozumieniem jest auto tej klasy w dieslu i żaden z nas 2 nie przekona do swoich racji, zatem zostawmy to jak jest,
    a autor wątku niech kupuje co chce,
    i zrozum jedno; NIE MUSZE powtarzam NIE MUSZE mieć takiego samego zdania jak TY i zrozum to że ludzie mogą myśleć inaczej niż Ty i że mam do tego pełne prawo

Na forum panuje dziwne zachowanie użytkowników - "każda pliszka swój ogonek chwali"

Masz diesla i uważasz że jest mega i najlepszy,może jest ale dla ciebie, dla mnie nie jest i nie wmawiaj mi że jest inaczej bo skoro ja wole PB to nie mów mi proszę że diesel jest najlepszy
    bo i tak mnie nie przekonasz

Zatem jak widzisz takie gadki sensu nie maja i każdy kupuje takie auto jakie jemu pasuje - to sprawa indywidualna i dla mnie diesel jest za słaby zwłaszcza 3,0 i nic tego nie zmieni

pozdrawiam i bez urazy :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D

1- nigdy ale to przenigdy nie spotkalem nikogo komu 3.0d w e65 spalalby 10,5 w miescie , a czesto siedze w warsztacie bmw i troche sie ich przewija, jak ktoś tak twierdzi to mieszka na wsi , albo ma spora fantazje . Realne spalanie tego silnika to okolo 12 w miescie i 7 w trasie , chociaz i mozna ponizej 6l zejsc co juz udowodnilem niejednemu
    2- diesla mozna kupic tylko od sprawdzonego sprzedawcy , bo pozniejsze inwestowanie w turnine czy wtryski moze zaboleć , szczegolnie jak sie nie ma wystarczajcych funduszy na utrzymanie odlozonych.
    3- absolutna bzdura jest mowienie ,ze 3,0d sie nie zbiera czy nie ma mocy, bo niejeden benzyniak zostaje z tyłu przy starcie jak i wyprzedzaniu.
    4- jak chcesz klase i prestiż kupujesz e65 , jak chcesz auto na codzien to kupujesz e60 , koszty utrzymania sa podobne , czesci tak samo ( termostaty,czujniki i inne drobiazgi)

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Mnie w trasie pali 9-10/100km i też jest to dobry wynik a jednak PB

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d 05' lift
    Jeżdzę po Wrocławiu, średnia prędkość 28 km/h spalanie 11 litrów. Wg mnie za duze. Kiedy termostat dobrze działał spalanie było 10 litrów. Jezeli ktoś od świateł do świateł but to moze i mu pali 13 i wiecej. Znajomy jeździ na taxi głownie po Wrocławiu i wg kompa 9,1. Jezeli pali Ci 3 litrowy diesel takie ilości ropy to oznacza, ze cos masz nie tak. Moze słynny termostat? 2.5 tdi Touareg spala mi w granicach 9,5l, a stary 3 litrowy Land cruiser srednio 10,5 wiec spalanie 13 litrów ropy w mieście to na prawdę nie jest norma. U moich znajomych w 5er i manualnej skrzyni pała do 8,5 litra. Natomiast, jezeli komuś nie pasuje ropa do takiej limuzyny, to nie musi kupowac. Z tym, ze skoro na forum tylu jest milionerów, to dlaczego nie pójdą do salonu i nie kupią 760Li. Ktoś inny stwierdzi, ze niewytlumaczalnym jest kupowanie używanego auta. Sam świadomie wybrałem ropniaka, ale dlatego ze silniki 3.0d uchodzą za bezawaryjne i oszczędne. Natomiast LPG rzeczywiście nie przystoi do limuzyny. Olej napędowy towarzyszy nam od 35 lat w segmencie F, natomiast LPG nikt jakoś fabrycznie nie montuje, co wydaje sie wystarczającym komentarzem. Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    to trochę pytanie z rodzaju co było pierwsze - jajko czy kura?

Dla Ciebie nieporozumienie, dla mnie nieporozumieniem jest auto tej klasy w dieslu i żaden z nas 2 nie przekona do swoich racji, zatem zostawmy to jak jest,
    a autor wątku niech kupuje co chce,
    i zrozum jedno; NIE MUSZE powtarzam NIE MUSZE mieć takiego samego zdania jak TY i zrozum to że ludzie mogą myśleć inaczej niż Ty i że mam do tego pełne prawo

Na forum panuje dziwne zachowanie użytkowników - "każda pliszka swój ogonek chwali"

Masz diesla i uważasz że jest mega i najlepszy,może jest ale dla ciebie, dla mnie nie jest i nie wmawiaj mi że jest inaczej bo skoro ja wole PB to nie mów mi proszę że diesel jest najlepszy
    bo i tak mnie nie przekonasz

Zatem jak widzisz takie gadki sensu nie maja i każdy kupuje takie auto jakie jemu pasuje - to sprawa indywidualna i dla mnie diesel jest za słaby zwłaszcza 3,0 i nic tego nie zmieni

pozdrawiam i bez urazy :)
    Adasio a Ty dalej swoje...Czy ja gdzieś napisałem że diesiel jest najlepszy i że chcę Ciebie do niego przekonać i zmuszam Ciebie do takiego myślenia. Wyraznie napisałem że jeden woli to a drugi to więc o czym piszesz .....Chodzi tylko o stwierdzenie za słaby. To podkreślanie NIE MUSZĘ NIE MUSZĘ po co to??? przecież ja Ciebie nie namawiam do zmiany zdania. Także Adaś ochłoń i podejdz do tego na spokojnie...pozdrawiam i bez urazy ;)

@Euro_tuned spoczko to był taki luzny wywód nie piję do ciebie :-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d Sportpaket
    co do wyboru modelu powiem na przykladzie mojego szefa, mial e60 po lifcie z mega wypasem i mu ja zajumali w polsce z pod domu. kupil 7 z 2004 roku i nie moze uwierzyc ze taka roznica jest w komforcie. jedynie co moze byc na minus 7 to tyle ze nic nie przewieziesz wiekszego choc nie po to jest takie auto, i sama jest wielka wiec mi na przyklad nie miesci sie do garazu i parkingi podziemne w centrach miast to robili u mnie chyba 20 latemu na golfa i czasami nawet nie idzie wjechac bez cofania lamania sie jak tirem i kombinowania a 5 daje rade za pierwszym razem.
    koszty utrzymania podobne no i jeszcze wydaje mi sie ze 5 znacznie latwiej sprzedac pozniej

BMW
    F02 750Li xDrive
    Cytat Zamieszczone przez Kondi Zobacz posta
    Olej napędowy towarzyszy nam od 35 lat w segmencie F
    Przecież E32 była tylko benzynowa więc nie wiem skąd to wymyśliłeś.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Mercedes W116 miał Diesla..klasa F.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

BMW
    F02 750Li xDrive
    Ale tu mowa chyba o BMW. a poza tym ten klekot z w116 chyba nie jest szczególnie rozpamiętywany.

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz_S
    BMW
    730d E65

Riki:
    Ad1. Nie zgodzę się! Ja mam wciąż 10,5 l/100km w mieście. Mieszkam w Warszawie. Spalanie w trasie mam 7,8 l/100km przy tempomacie na 160 km/h i jeździe autostradą.
    Ad.2. ok
    Ad.3. zgadzam się
    Ad.4. Na co dzień też polecam E65 :-) auto bajka :) ja jeżdżę każdego dnia - do roboty, po zakupy, jednym słowem wszędzie.