Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 98

Wątek: 5 rzeczy , ktore mnie powalily na kolana jak pierwszy raz wsiadlem do e65.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    co ty gadasz :) widze po sobie koszta w porownaniu do np auta klasy skoda octavia 1.9 tdi sa o 80% wieksze . Wszystko ubezpieczenie podatek paliwo wszystko kosztuje 80% wiecej . Oczywiscie + - . A skoda tak samo mi dupe do pracy wozi . Wiadomo to nie to samo ale ... Bmw 7er e65 to super auto ale juz stare wchodzi w wiek psucia notorycznego . Plus jest naszpikowane wadami produkcyjnymi . Jedyne 7er jakim bym sie na dzien dzisiejszy zainteresowal to e32 w perfekcyjnym stanie zeby miec na wypady raz na miesiac sie po miescie pobujac .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    może napisze w porównaniu do e38 740 jeździłem 745Li
    + wyciszenie przepaść w porównaniu do e38
    + komfort do mojej przepaść bo mam 19 i -50/-30 ale do serii e38 trochę lepiej
    + wypas - jeździłem naprawdę dopasionym egzemplarzem
    + prestiż i wrażenie jakie robi na ludziach dość stare juz auto 2004 r

BMW
    prestiż z tym przesadziles ... moze jeszcze w Polsce to auto robi robote ale za granica juz dawno f ki lataja

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 730d lift,SMART ROADSTER COUPE
    ja kupilem moja 65 zupelnie przypadkowo, szukalem ladnej e60 ktora miala spelniac pewne kryteria,
    jakos mi wpadla w oko swiezo wystawiona e65, miala to to chcialem tylko ze 2lata starsze auto.
    co ciekawe nigdy wczesniej nawet nie siedialem w takiej, nawet balem sie po nia jechac...
    ponadto urzekla mnie
    -komfortem
    -ogromem miejsca w srodku
    -przyspieszeniem (bez przesady ale 7,8 do setki to juz dobrze ciagnie)
    -cala masa tych guzikow siedzenia+I-drive
    -spalanie
    Ostatnio edytowane przez arasek ; 13-09-2013 o 18:42

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    co ty gadasz :) widze po sobie koszta w porownaniu do np auta klasy skoda octavia 1.9 tdi sa o 80% wieksze . Wszystko ubezpieczenie podatek paliwo wszystko kosztuje 80% wiecej . Oczywiscie + - . A skoda tak samo mi dupe do pracy wozi . Wiadomo to nie to samo ale ... Bmw 7er e65 to super auto ale juz stare wchodzi w wiek psucia notorycznego . Plus jest naszpikowane wadami produkcyjnymi . Jedyne 7er jakim bym sie na dzien dzisiejszy zainteresowal to e32 w perfekcyjnym stanie zeby miec na wypady raz na miesiac sie po miescie pobujac .
    Nie zgadzam się żeś sporo przesadził z ta różnica 80% proszę daj mi konkrety przykłady cenowe. Ubezpieczenie w PL nie powala bo nie zależnie jakie auto po wyżej 2 litrów opłaty są takie same a co do części eksploatacyjnych są porównywalne z innymi jak np. Mercedes,Audi czy nawet inne porównywalne auta.
    Dla przykładu podam ci ciągnące kasę skody słynne kola dwu masowe , turbina, pompo wtryski to są kury znoszące złote jaj dla producentów nowych samochodów. I to co zaoszczędzisz na paliwie z nawiązka oddasz to pod maskę wcześniej czy później.
    A o wygodzie możesz zapomnieć bo nie oszukujmy się nie porównujmy do E65 skrajnie innego auta z całkiem innego segmentu.

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    a mi to szkoda ludzi co kupują E65 a potem ich nie stać na codzienną jazde tylko skodą śmogają po co wam ludzie takie auta ??? moja nie stygnie od rana do wieczora,śmigam wszędzie gdzie chce i mam radość z jazdy a nie z patrzenia na nią

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Jak e65 nie jest longiem to jest pasatem. Jak ma silnik 3.0d i 7,8 do setki ( z chipem ma jakies 7,4 ) jest wolny. KU~~~ !! WY tak na poważnie czy sobie jaja robicie ? Wiecie ilu ludzi marzy o takim aucie? To jest klasa premium a dla was to GÓWNO. Jak kiedyś będziecie mieli jechać nową skodą czy czymś to nawet nie wejdziecie do niej bo wstyd ! Porażka. Nie wiadomo czy się śmiać czy współczuć. Nie popadajmy w paranoje ^.-

BMW
    Jak kogos stac na jazde e65 to sie tylko cieszyc znaczy ze nie jest tak zle jak w szkielku gadaja. Tylko z kad na allegro tyle zajechancow . Ja mowie o roznicy skoda pali mi 4.5 litra bmw palilo mi 13 tyle ze ja mam rope o 30% tansza. Szybkie wyliczenie tankowalem miesiecznie za 2.5 zl teraz tankuje za tysiac ale dwa auta moje i zony . Bo jej tez kupilem diesla 1.6 . Ubezpieczenie tansze o 75% . Ja mowie o warunkach w Szwecji gdzie tankuje sie benzyne a nie gaz . Ze skody jestem zadowolony bo jest mniejsza latwiej zaparkowac w miescie . A za pieniadze co mi w kieszeni zostaja to wole na wycieczke jechac . Napewno wiele ludzi na forum sie ze mna nie zgodzi bo takie jest zycie . Mi tam przygoda z e65 bardzo sie podobala ale byl to wszystko na pokaz zeczywistosc jest taka ze trzeba spac na pieniadzach zeby jezdzic takim autem w dzisiejszych czasach .

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Technics ma racje E65 spójrzmy prawdzie w oczy to już nie reprezenacyjne auto, za granicą tam liczą się Fki więc po co utrzymywać klocucha jeśli służy do wożenia, liczy sie ekonomia auto małe i oszczędne i jak widać zamiast E65 utrzymuje dwa auta i nadal jest taniej. Skoro auto służy do zwykłej jazdy jak 90% ludzi to po co tankowanie ma być odczuwalne skoro nie musi w imię czego? wiadomo że przyjemnie się jedzie autem luksusowym no ale cóż isototnie trzeba mieć już naprawdę zadowalające dochody żeby E65 z dużym silnikiem jeździć sobie z lekkością tak jak inni mniej zamożni mniejszymi i oszczędnymi samochodami.
    Jeśli chodzi o luksus to albo z oszczędnym silnikiem albo z gazem ale i tak nie do jazdy na codzień bo do codziennych spraw lepiej sprawdza się mieć nawet drugi samochód gorszej klasy ale oszczędny i dzięki mniejszemu ekspoatowaniu tamtego i oszczędzaniu na paliwie wychodzi taniej utrzymanie dwóch niżeli jazda tylko tamtym.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Na+
    1. DynamicDrive - fenomenalna sprawa
    2. Logic7
    3. Wielkosc
    Na -
    4. Koszty utrzymania katastrofa
    5. Jakosc wykonania .
    To słowo katastrofa to mi bardziej pasuje do punktu nr 5 w porównaniu z E38