Wcale nie uważam by koszta utrzymania były katastrofalne
Wcale nie uważam by koszta utrzymania były katastrofalne
1 tandetke materiały szczegolnie przełacznik szyb jak z passata
2 wcale komfortem tak mocno nie odstaje
3 skrzynie fajne szybkie
4 biegi przy kierownicy
co ty gadasz :) widze po sobie koszta w porownaniu do np auta klasy skoda octavia 1.9 tdi sa o 80% wieksze . Wszystko ubezpieczenie podatek paliwo wszystko kosztuje 80% wiecej . Oczywiscie + - . A skoda tak samo mi dupe do pracy wozi . Wiadomo to nie to samo ale ... Bmw 7er e65 to super auto ale juz stare wchodzi w wiek psucia notorycznego . Plus jest naszpikowane wadami produkcyjnymi . Jedyne 7er jakim bym sie na dzien dzisiejszy zainteresowal to e32 w perfekcyjnym stanie zeby miec na wypady raz na miesiac sie po miescie pobujac .
Nie zgadzam się żeś sporo przesadził z ta różnica 80% proszę daj mi konkrety przykłady cenowe. Ubezpieczenie w PL nie powala bo nie zależnie jakie auto po wyżej 2 litrów opłaty są takie same a co do części eksploatacyjnych są porównywalne z innymi jak np. Mercedes,Audi czy nawet inne porównywalne auta.
Dla przykładu podam ci ciągnące kasę skody słynne kola dwu masowe , turbina, pompo wtryski to są kury znoszące złote jaj dla producentów nowych samochodów. I to co zaoszczędzisz na paliwie z nawiązka oddasz to pod maskę wcześniej czy później.
A o wygodzie możesz zapomnieć bo nie oszukujmy się nie porównujmy do E65 skrajnie innego auta z całkiem innego segmentu.
może napisze w porównaniu do e38 740 jeździłem 745Li
+ wyciszenie przepaść w porównaniu do e38
+ komfort do mojej przepaść bo mam 19 i -50/-30 ale do serii e38 trochę lepiej
+ wypas - jeździłem naprawdę dopasionym egzemplarzem
+ prestiż i wrażenie jakie robi na ludziach dość stare juz auto 2004 r
prestiż z tym przesadziles ... moze jeszcze w Polsce to auto robi robote ale za granica juz dawno f ki lataja
ja kupilem moja 65 zupelnie przypadkowo, szukalem ladnej e60 ktora miala spelniac pewne kryteria,
jakos mi wpadla w oko swiezo wystawiona e65, miala to to chcialem tylko ze 2lata starsze auto.
co ciekawe nigdy wczesniej nawet nie siedialem w takiej, nawet balem sie po nia jechac...
ponadto urzekla mnie
-komfortem
-ogromem miejsca w srodku
-przyspieszeniem (bez przesady ale 7,8 do setki to juz dobrze ciagnie)
-cala masa tych guzikow siedzenia+I-drive
-spalanie![]()
Ostatnio edytowane przez arasek ; 13-09-2013 o 18:42
Jak e65 nie jest longiem to jest pasatem. Jak ma silnik 3.0d i 7,8 do setki ( z chipem ma jakies 7,4 ) jest wolny. KU~~~ !! WY tak na poważnie czy sobie jaja robicie ? Wiecie ilu ludzi marzy o takim aucie? To jest klasa premium a dla was to GÓWNO. Jak kiedyś będziecie mieli jechać nową skodą czy czymś to nawet nie wejdziecie do niej bo wstyd ! Porażka. Nie wiadomo czy się śmiać czy współczuć. Nie popadajmy w paranoje ^.-