Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 111

Wątek: Zamieniam E65 730 D na S klase 5.0 benzyna , czy slusznie?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Riki Ty chyba w czepku rodzony jesteś... u Ciebie pasuje ''Panie wplacaj zaliczke bo Niemiec juz po auto jedzie''.... Jak masz tylu klientów to auto już masz sprzedane ..

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Riki Ty chyba w czepku rodzony jesteś... u Ciebie pasuje ''Panie wplacaj zaliczke bo Niemiec juz po auto jedzie''.... Jak masz tylu klientów to auto już masz sprzedane ..
    Sa zainteresowani bo dlgo sie wahalem ze sprzedazą , i ludzie wiedza ile wymienilem i ze teraz jezdzi jak bajka...Jak sie nie chce sprzedac to sa chetni , a jak potrzebujesz kasy na szybko to nigdy nikt sie nie zglosi

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz_S
    BMW
    730d E65

Question

skoro jeździ jak bajka to po co chcesz sprzedać?

Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    Sa zainteresowani bo dlgo sie wahalem ze sprzedazą , i ludzie wiedza ile wymienilem i ze teraz jezdzi jak bajka...Jak sie nie chce sprzedac to sa chetni , a jak potrzebujesz kasy na szybko to nigdy nikt sie nie zglosi

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    Ja miałem długi czas w220 5.0 mogę na jego temat sporo napisać:

-zawias czy lift czy nie lift ta sama awaryjność, w pierwszej kolejności pada kompresor(debilnie usytuawany),listwa, czasem miechy. W zimie rano potrafi stać np. lewą stroną niżej(listwa przepuszcza)
    -jak kupować to tylko napęd na tył, dla mnie 4matic to już nie to
    -rudy daje o sobie znać na nadkolach i w rogu drzwi najczęściej
    -nie ma opcji że auto na ustawieniu sport 2 bedzię pływać- jedzie elegancko i pewnie
    -silnik, najlepszy element auta, bezawaryjny duży moment i jak ktoś wyżej napisał że muł? poniżej filmik nagrany w mojej w220
    -napewno jak kupisz wysoki roczni bedziesz zadowolony, ale faktycznie to już trochę inna epoka
    od 140 już jechałem lekko bo noc i gówno było widać
    http://www.youtube.com/watch?v=PaguJjf8OAo

z e65 745 możesz się ustawić i wynik będzie podobny

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    To co ja mam teraz za wybór? E65 ble?

Jeszcze pare tygodni temu chcialem zamienic E38 na XJR 370 koni ale mi przeszlo potem sie przestawilem na W220 i kilka ładnych zadbanych pojechalem obejrzeć, wyjątkowo wpadł mi w oko s600L V12 za 3000 z przebiegiem 89000 mil ale problem jest bo radio ani cd ani navi glosu nie dawało. Dlatego niższa cena

http://www.imperialkarz.co.uk/used-c...01222474023357

Potem jeszcze S500 pojechalem zobaczyć ladne felgi z w221 oraz 16 zostwione jako zimowki. Skora nie zniszczona jak na przebieg 144000 to ladny i zadbany od pierwszego właściciela.

Dodsm tylko od siebie ze pomysl z w220 mi przeszedł jak zona powiedziała ze totalnie zdziadzieje.

Od stycznia jezdzilem w213 az do czerwca. W tym czasie jezdzilem szescioma modelami - jako szofer w Londyńskiej firmie.

Pierwszy poszedl pod noz model z 2010 roku ktory zepsuł sie po dwóch nocach - pech?, potem jeździłem 2 tygodnie w213 2011 e200 i ten byl ok ale mial nalatane dopiero 20000 mil bo z wypożyczalni wiec ten byl ok. Potem mi sie trafił kolejny 2010 ktoremu szlag trafil alternator 2 minuty przed odbiorem biznesmena z Heathrow - pech?, potem juz bylo z gorki, dwa modele z 2012 roku te byly bardziej zadbane i nic poza duzym spalaniem. Najlepszy model byl z 2013 e220 i ten byl z dodatkami AMG to to byl merecedes ale przebieg 1000 mil mówił sam za siebie.

Odradzam mercedesa z czystego sumienia. Mercedes postarza - mam 31 lat a gdy jeździłem mercem to czułem sie jak bym byl 50 lat stary.

Sam teraz chce zmienić i bede sie zastanawiał nad e65 745i lub 750i lub audi d3 oczywiscie tylko bena, nie wiem czy long czy nie. Lubie krotsze autka bo bardxiej sportowo i zgrabnie wyglądają ale long ma regulowane fotele z tylu... hm sam nie wiem... long czy nie long?
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Ja na twoim miejscu kupowalbym W220, wg mnie jest ladniejsze zewnetrznie jak i wewnetrznie od E65.Na pewno jesli chodzi o jakosc wykonania to Mercedesowi nie mozna niczego zarzucic, wyposazenie itd podobne jak w E65.Co do airmatic jesli wszystko bylo odkladane na ostatnia chwile to wiadomo gdy amortyzatory byly nieszczelne kompresor ciagle pompowal to i on bedzie niedlugo do wymiany, a jak wszystko bylo regularnie robione to nie bedzie z tym problemow.Mam 17 lat a wg mnie Mercedes nie jest dziadkowaty, przede wszystkim lepiej sie w nim czuje jak w BMW, jest wiecej miejsca (tutaj porownuje W140 do E38) no ogolnie BMW (jezdzilem paroma modelami) jest na moje oko strasznie tandetne i nie ma za grosz prestizu w porownaniu do Mercedesa.Wiem, ze narazam sie tutaj fanom BMW, ale trudno- to jest tylko moja opinia.

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    jeśli A8 D3 to brałbym krótką, czarną, na oryginalnych 20" i tylko 4.2 fajnie jedzie

impex piszesz bzdury, e65 ma dużo lepszą jakość wykonania od w220
    odnośnie tego co piszesz o airmatic to nawet nie chce mi się wywodzić...
    Ostatnio edytowane przez PaweliGosia ; 23-07-2013 o 19:34

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Cytat Zamieszczone przez PaweliGosia Zobacz posta
    jeśli A8 D3 to brałbym krótką, czarną, na oryginalnych 20" i tylko 4.2 fajnie jedzie

Dla jednego W220 ma lepsze wykonanie dla drugiego E65 - według mnie W220 również jest wykonana w środku z lepszych i trwalszych materiałów. Ogólnie czuje się w nim lepiej, ale to pewnie dlatego, że od zawsze kochałem Merce a szczególnie S-klasy.

Co do airmatic impex ma rację - jeżeli wszystko było ogarniane na czas to duże koszta odpadają.
    Ostatnio edytowane przez Pankracy666 ; 23-07-2013 o 20:54

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez Mateusz_S Zobacz posta
    skoro jeździ jak bajka to po co chcesz sprzedać?
    Bo mam aktualnie 2 takie same . Jedna kuzyna , ktory plywa i jedna moja , ktora stoi i nie jezdzi. Wiec chce sie jednej pozbyc i kupic co innego. Poza tym mam amory na poziomie 50% z tyłu i juz niedlugo przyjdzie czas wymiany , a ceny sa kosmiczne

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Cytat Zamieszczone przez PaweliGosia Zobacz posta

No ok nie musisz sie wywodzic-moze gadam bzdury, ale dla mnie jest to logiczne.Podobnie jest w standardowych amortyzatorach jesli sa calkowicie wyrabane to cierpia na tym wahacze itd bo nie ma takiego tlumienia jak byc powinno i auto jest bardziej obciazone tak samo jesli chodzi o airmatic, jesli amortyzatory nieszczelne auto lezy na ziemi, i codziennie kompresor musi dopompowywac jakis czas to chyba logiczne jest to, ze dlugo tak nie wytrzyma, ale i tak pewnie masz racje przeciez mam 17 lat i gowno wiem.