Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 129

Wątek: Problem z mechanikiem

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Żeby naprawić sobie auto, tak jak polecasz SAMEMU, nie trzeba tego wszystkiego więc nie wiem po co ta lista ... sam wybrałeś sobie taki rodzaj zarobku.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Żeby naprawić sobie auto, tak jak polecasz SAMEMU, nie trzeba tego wszystkiego więc nie wiem po co ta lista ... sam wybrałeś sobie taki rodzaj zarobku.
    OK, zmień sobie sam opone

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    Elvis tak jak juz pisałem czasami cos wyjdzie w połowie roboty i czasu juz sie nie da cofnąć wiec co wtedy?? w twom rozumowaniu powinienem oddac auto rozmontowane aby tylko nie było drożej, A dla kazdego co psioczy na swojego mechanika proponuje, NAPRAWIAC SAMEMU a jak cos sie spiepszy to nieleciec do mechanika ze cos nie dam rady. Kupcie sobie podnosnik za 15 tys, wylejcie po niego ławy aby zamontowac, podstawową sprezarke za 3 tys, podstawowy zestaw narzedziowy za 5 tys, gana za 800 stowek, montazownice + wywazake za 15 tys , wysysarke za 2tys. kombajn do klimy za 12tys, legalny tester diagnostyczny za 13tys, ZUS, prąd, czynsz, podatek, ksiegowa, chemia, zmywacze itp za 500zl miesiecznie, + ciuchy, pranie, buty co 3 miesiace, dozór techniczny, badania instalacji elekt. przeglądy podnosnika, oświetlenie, papiery na wytwarzanie odpadów, kasa fiskalna, program, komp, drukarka, aha zapomnielem, odgrzerwanie od listopada do marca i jak juz wszystko to kupicie to mozecie zmieniac klocki za 30zł, olej za 20zl a wachacz za 50 a jak ktos powiem ze cos sie urwało w starym BMW z usmiechem skoczycie do aso odkupic mu za kilka stowek, pamietaj nie wierz rodzicom zrob sie sam
    Dokładnie takich mechaników i z takim podejściem jak Twoje omijam sukcesywnie od 3 lat. Dzięki temu spadło mi ciśnienie i nie urwałem jeszcze nikomu łba - a było blisko.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a ja takich klientów i zauważyłem ze jak ktos ma dobre auto i mlode, nie przejmuje sie, zostawia i czeka na telefon kiedy gotowe, a jak przyjedzie 20 letnim gratem to stoi i mało sraczki nie dostaje aby cos dla jego cacka sie nie stalo
    Ostatnio edytowane przez krzywy191 ; 16-01-2013 o 22:23

BMW
    E32 735
    sam robisz sobie doskonałą reklamę, może wpisz się od razu do działu "nie polecam" ;)

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Ja nie musze sie reklamować, na brak klientów nie narzekam i abym miał jak naj mniej takich jak ty bo jak sam zaczepiasz to juz wiem jak to by tobie bylo, może to nie chodzi o mechanikow ale o ciebie ze nikt ci nic niechce robic?

a jak nie wiesz to w poscie powyżej chodzio mi o to ze nawet jak zmieniam ci opone i biore 15 zl to wczesniej musiałem zainwestowac 30 tyś wiec musze zrobic 2000! koł aby mi sie zwrocilo (nie liczac amortyzacji) wiec starajcie sie zrozumiec ze to naprawde ciezki kawalek chleba.... choc chyba każdy w każdej branży jest nielekko

BMW
    E32 735
    Ja nie musze sie reklamować, na brak klientów nie narzekam i abym miał jak naj mniej takich jak ty bo jak sam zaczepiasz to juz wiem jak to by tobie bylo, może to nie chodzi o mechanikow ale o ciebie ze nikt ci nic niechce robic?

a jak nie wiesz to w poscie powyżej chodzio mi o to ze nawet jak zmieniam ci opone i biore 15 zl to wczesniej musiałem zainwestowac 30 tyś wiec musze zrobic 2000! koł aby mi sie zwrocilo (nie liczac amortyzacji) wiec starajcie sie zrozumiec ze to naprawde ciezki kawalek chleba.... choc chyba każdy w każdej branży jest nielekko
    Nikogo nie zaczepiam, biorę udział w dyskusji, czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że ogólnie nie lubisz ludzi a swoich klientów zwłaszcza.

Rozumiem, że jesteś wróżką i wróżysz z fusów skoro wiesz jakim typem klienta jestem? To ja Ci może ułatwię : umawiam się na naprawę, przywożę samochód, omawiam czas i mniej więcej koszt naprawy +- i czekam na telefon - przyjeżdżam, płacę, wyjeżdżam - taki ze mnie klient.

Chyba, że trafiam na kogoś kto zapomina zadzwonić w umówionym czasie i poinformować mnie o postępie bądź zakończeniu prac przy moim aucie, wtedy robię się zły i upierdliwy.

Nie wiem o co Ci chodzi ze stwierdzeniem "może to nie chodzi o mechanikow ale o ciebie ze nikt ci nic niechce robic?" - Ty pewnie sam nie wiesz o co Ci chodzi.

Mnie nie interesuje ile zainwestowałeś w warsztat, ciuchy, zusy, srusy - każdy inwestuje jeśli prowadzi własną działalność i tego chyba tłumaczyć nie trzeba nikomu?

Jeśli ktoś nie szanuje mnie jako klienta tzn, że nie zasługuje na moje ciężko zarobione pieniądze - proste jak budowa cepa.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    tak, potrafie wróżyć z fusów i wiem jakim typem klienta jestes

Zaawansowany Użytkownik Awatar BartekMW75
    BMW
    E38 730 D 1999 r M57 BIARRITZBLAU METALLIC...EX: E39 525 TDS, E39 530D, E30 325i
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Do mnie tam właściciel zakładu mechaniki dzwonił jak nie mogli odkręcić jakiejś śrubki przy wymianie łożyska przedniego koła w E39. Informował, że się przedłuży i żebym odebrał auto godzinę później i że będzie drożej trzy dyszki, bo dwóch mechaników przerwało swoje prace, aby dopomóc przy moim przypadku.
    Ja obracam się w takich standardach obsługi, więc pisanie, że mechanik nie będzie dzwonił w sprawie śrubki bo nie ma czasu to w ogóle do mnie nie przemawia. Kwestia dogadania sprawy przy oddawaniu auta do naprawy.

dokładnie tak...i potem nie ma ze cos sie ten teges samo...
    gdyby Pan Bóg preferował przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
    nigdy nie jedz szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    OK, zmień sobie sam opone
    Ile osób potrafiących samemu naprawić auto kupuję montażownicę i wyważarkę tylko po to, żeby skorzystać z niej 2 razy w roku???

Nie wymyślaj na siłę ...
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Uprawnienia umieszczania postów