Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: E65 730d mokra gabka pod wykladzina podlogowa (zwiazek z problemami z elektryka?)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0D 2003r marzec 218km
    jacek.k dzieki za konkretna odpowiedz :) Powiedz a czemu zaczales szukac wody? Miales jakies problemy z elektryka? Bo ja zauwazylem, ze wszystkie kable, polaczenia, czujniki od poduszek byly umoczone. Ja zaczalem szukac, bo auto mi sie rozladowywalo, pozatym czasami mialem takie objawy jak z uszkodzonym regulatorem napiecia: wywalalo mi wszystkie mozliwe bledy (servotronic, skrzynia w tryb awaryjny, abs, poduszki, jednym slowem wszystko). Ale wywala mi te bledy bardzo nieregularnie, raz przez dwa tygodnie nic, a potem jeb.. i po jakims czasie przechodzilo po kilku km :/
    Roobs jeszcze nic nie ruszalem
    Jestem na etapie wyciagania i suszenia dywanow, gabek i calej reszty z podlogi. Chcem sie zabrac za przedni dywan, ale chyba bede go musial poprostu uciac na srodku tunelu, bo nie widzi mi sie rozbieranie calej deski, bo nie mam do tego warunkow. Teraz auto stoi odpalone i ogrzewanie na maxa to moze troche sie wysuszy (wiekszosc wody wyrzucilem w postaci lodu, reszte wyciagnalem papierowymi recznikami)
    MIal ktos podobny przypadek polaczony z problemami z elektryka?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Koniecznie wysusz wszystko i znajdź problem przeciekania. Nie wiem jak jest w E65 ale w VW Phaeton pod fotelem kierowcy znajdował się moduł za 5000 zł .... dostępny tylko w ASO - znam takie przypadki lepiej uważać.

Woda + elektronika = wydatki.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    A ja zapytam tak?

dlugo masz to auto?znasz jego wczesniejsze dzieje?
    Nie bylo ono czasem zalane np po podtopieniu?
    bo to co opisujesz to dawno temu mialem w Polonezie ale zeby w e65 to nie slyszalem
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez bksjb Zobacz posta
    Powiedz a czemu zaczales szukac wody? Miales jakies problemy z elektryka?
    Nie miałem problemów z elektryką tylko mokrą wykładzinę z prawej strony po ulewnym desczu.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    ADASIO, po 7 latach użytkowania mnie zaczeło podmakać. Problem to niedrozne kanały odpływowe!!!!!!!!!!!!!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    witam. dzisiaj sprawdzilem te kanaly pod wlotami powietrza i tak:
    stojac przode do auta, to ten odplyw po lewej stronie po wlaniu szklanki wody od razu wyladowala cala na podlodze pod autem. natomiast ten kanal po prawej stronie po wlaniu wody jak by troche wolniej ale jednak wyciekla. nie zdarzylo sie zrobic tak aby przelala sie ta woda ponad poziom wlotu powietrza, to tymbardziej wydaje mi sie ze podczas deszczu takie ilosci wody tam sie nie znajda, zeby woda przekroczyla linie nawiewu. pozatym caly dzien padal deszcz dosyc mocno, a w srodku w aucie sucho. gdzie szukac dalej? ktos cos wspominal o jakims odplywie w nadkolu, gdzie go szukac jak sie do niego zabrac? moze jakies inne opcje? mozliwe ze zamoklo od intensywnego uzywania klimy?

auto raczej nie bylo podtopione, poniewaz mokro jest tylko z jednej strony, pozatym to musialo byc w miare swierze, bo. nic nie zasmierdlo, woda czysta. nie chce skladac poki nie dojde skad sie wziela ta woda, a za tydzien jade w trase i nie wiem co robic :/

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez bksjb Zobacz posta
    nie zdarzylo sie zrobic tak aby przelala sie ta woda ponad poziom wlotu powietrza
    kanały odpływowe wody z zewnątrz możesz zostawić w spokoju, wszystko jest o.k. proponuje zlokalizować odpływ skraplacza klimy również może być zatkany, miałem taki przypadek ale nie w bmw, czasami zdarza się że szyber przecieka ale jeżeli po deszczu masz sucho to wykluczone

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Witam. Mam taka rurke gumowa z boku nagrzewnicy ktory z niej wychodzi i znika w podlodze. To moze byc ten skraplacz od klimy? Poprzedni wlasciciel mowil, ze bardzo intensywnie uzywal klimatyzacji. Pozatym ta woda jest bardzo czysta, nie bylo tam sladu zadnego piasku ani nic! Sprawdzic go tak samo jak odplywy? Wlac wode poprostu?

Początkujący Użytkownik Awatar -=WOJT=-
    BMW
    bmw
    ewntualnie sprawdz mate wyglszajaca w drzwiach nie wiem jak to sie ma do e65 ale w e39/53 to bylo powodem dostawania sie wody do auta

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Ok, ale co dokladnie mam w niej sprawdzic?