Siemka, jesteś podobny do mnie ja najpierw kupilem bmw potem myslalem o prawku ;p Widze że masz gaza. co robisz przy bemie jakieś zaprawki?
weź ten stożek zmień w normalną puszkę bo tylko konie Ci przez niego uciekły :P pewnie nie odgrodzony to wszystko z kolektorów zasysa
no widze masz blosa wiec nie powinno być tragedi,Ale rzeczywiście orygiginalna puszka filtra + oryginalna rura dopływu zimnego powietrza daje najlepsze rezultaty, Obecnie to tylko że zasysa ci żar spod maski.
Nie wygląda to dobrze :P widze masz EML ( elektroniczną przepustnice) Z takim gazem nie wróży to nic dobrego obyś nie miał z nią kłopotów bo jeśli się pojawią jest to ciężki orzech do zgryzienia.
Też mam u siebie stożek bez żadnych osłon termicznych, a mam go tylko dlatego że dźwięk jest duuużo fajniejszy na stożku niz na ori puszce, a co do osiągów to moja 3-litrowa Vałka i tak nadaje sie do toczenia feli tylko dlatego pare koni w te czy wewte nie robi mi różnicy ;)
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
Nie tylko stożek spada w przepaść on ciągnie za sobą inne rzeczy i wywołuje większe konsekwencje i zachwiania w pracy silnika niż by się mogło wydawać, Silnik cierpi przez złą mieszankę głowica tłoki wtryski i sonda lambda.