Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: odmowa w stacji kontroli pojazdow

Początkujący Użytkownik Awatar anett77
    BMW
    e38
    Fakt, ze widocznosc jest bardzo ograniczona, jak narazie do tego przywyklam i jakos sobie radze, ale tez uwazam, ze na dluzsza mete nie ma to sensu. Niepotrzebna strata pieniedzy w razie mandatu no i przede wszystkim zagrozenie bezpieczenstwa. Ale tak jak wspominalam na poczatku- auto mam od 2 miesiecy, wiec nie zdazylam jeszcze pewnych spraw porobic,wszystko w swoim czasie ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar jareczek256
    BMW
    E38 728i
    A wedlug mnie jezdzic szukac innego diagnosty zeby zrobil przeglad nic nie da bo jak sobie zrobisz dobrze i bedzie przeglad tak gosciowi mozesz narobic bidy, bo przy kontroli drogowej policja spisze dane diagnosty i gosc juz nigdy nie zrobi przegladu. Tak u mnie trzech wylecialo z pracy i stracilo uprawnienia. Wiec lepiej zdjac folie lub poprostu zalozyc taka jaka powinna byc
    BMW - radość z jazdy!

Początkujący Użytkownik Awatar anett77
    BMW
    e38
    Zgadzam sie w 100%, ale z drugiej str kazdy odpowiada sam za siebie i diagnosta tez jest swiadomy konsekwencji, nie uwazasz? POza tym czy podczas kontroli nie moge powiedziec, ze przyciemnilam juz po przegladzie?

Zaawansowany Użytkownik Awatar bladyatl
    BMW
    e38 740i 99r
    Mi diagnosta odmówił kontroli z racji pochodzenia samochodu (USA) bo na pewno ma złe lampy, kierunki itd. W innej stacji nie było problemu, wszytko było ok, nawet diagnosta jak wjeżdżał na kanał kontrolny to pochwalił że komfort samochodu (siedzenia, przestrzeń w środku) o niebo lepszy niż w samochodach europejskich.

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Co do podmiany szyb to trochę roboty jest ( ja to robiłem na szybko w ostatni dzień terminu, ale w E36 z tym, że całe drzwi przekręciłem bo szybciej ) i nie warto tracić kupę czasu. Wg mnie: Zdrap folię z szyb. Mniej roboty niż z podmianą szyb, spokój i z policją i diagnostą. Ciemne szyby wyglądają fajnie, ale czy warto ze względu na problemy? Poza tym tak jak napisał jareczek256 szkoda zabierać komuś źródło dochodów ( piszę o utracie uprawnień przez diagnostę ). Owszem byłby sobie winny, ale w dzisiejszych czasach trzeba kombinować, żeby zarobić. Ja mam tylko z tyłu ciemne. Legalnie i bez problemów. Pozdrawiam.
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
    Normalka, zależy na jakiego czuba trafisz. Suszarka do włosów taki drapak jakiś i lecisz z szybkami, na przodach nie może być nic ! ani chyba też na tylnej, chodź nie wiem, popraw mnie ktoś jak coś. Jak już trafiłeś na takiego to wsadź też gaśnicę i trójkąt. Takie auta jak nasze są szczególnie dokładnie sprawdzane gdyż utrudnianie nam życie sprawia im przyjemność gdyż odgórnie traktuje się nas jako bandytów, złodziej czy mafiozów, a może to ze zwyczajnej zazdrości? Nie wiem.
    .
    faktycznie jest co zazdroscic, bmw w cenie uzywane pandy

niemowie tego złoslowie ale juz powoli zaczyna mnie draznic teksty w stylu:

nam zazdroscic (czego? starej 15 letniej bm"ki?)
    to nie jest samochod do scigania?

lub stawianie tego BMW na równi z jakimś bóstwem czy bogiem, no i wysmiewanie kazdego innego auta..

a teraz meritum :

masz bmw z folią na szybie (15zl na boskiej bmw) w nocy nic niewidzisz przez ta szybe i dziwisz sie ze ktos niechce twoj samochod dopuscic do ruchu, nikt mi niewytlumaczy ze ty widzisz wszystko, jezdze okolo 5-10 autami dziennie i wiedze rozne szyby a ze po 16 juz jest ciemnio to wiem jak to wyglada, pozatym sam miałem auto z folia na szybie i w nocy drzwi otwierałem jak cofałem. Nastepna sprawa to do naszej boskiem BMW gdzie niewypada wcisnąc hamulec z gazem jednoczescie przylepiasz folie na szyby? a smiejesz sie z tlumika w calibrze co kosztował 10 razy tyle co ta folia. Koledzy proponuje podmien szyby, oszukaj, znajdz diagnoste co przymknie oko lub w łape wezmie.... az strach czytac....

a pozniej opowiadają jak zrobic przecier z buraka

Zaawansowany Użytkownik Awatar norbi 735il
    BMW
    było BMW e34-520i, 2x e32 735i......jest BMW e38 4.0i 94r.
    Witam,
    co z tego,że dasz w łapę na przeglądzie i ci podbije przegląd jak za jakiś czas znowu cię zatrzymają bo zobaczą ciemne szyby przednie lub do kontroli, zabiorą ci dowód i powtórka z rozrywki i znowu musisz jechać na przegląd wydać bez sensu kasę i zerwać folię.
    Proponuję zdjąć folię z przednich szyb i masz wtedy spokój,a zarazem lepszą widoczność.Ja też to przechodziłem co ty.
    Co z tego ,że jeździsz przepisowo jak policja zobaczy ciemne szyby przednie i cię zatrzymają i później problemy więc dałem sobie spokój i zerwałem i teraz mam spokój
    pozdr

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    Koledzy proponuje podmien szyby, oszukaj, znajdz diagnoste co przymknie oko lub w łape wezmie....
    A czytałeś do końca co napisałem??? Doczytaj mój ostatni post. Przedstawiłem dostępne opcje. Każdy ma swój rozum i zrobi co uważa.
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    ja wiem co napisałeś, i rozumiem całosc, cytat był tylko o dostepnej opcji :-) aha jak juz sie czepiac to po co i czy to dobrze wyglada: przednie ori tylnie z folią? nielepiej wszystko ori?

Zaawansowany Użytkownik Awatar norbi 735il
    BMW
    było BMW e34-520i, 2x e32 735i......jest BMW e38 4.0i 94r.
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek7er Zobacz posta
    Ja mam tylko z tyłu ciemne. Legalnie i bez problemów. Pozdrawiam.
    popieram krzysiek7er
    mam tak samo