Siema dawno mnie tu nie było co do dokładania bajerów do E38 zapewne możliwość jest ale nie chce mi się w to bawić mi tam wyposażenie wystarcza :) wracając do tematu jako że dłuższy czas nic się tu nie działo trochę odświeżę temat. W aucie w końcu naprawiłem kilka trapiących mnie mankamentów. Wymieniłem czujnik temp. zewnętrznej dzięki czemu pierwszy bieg klimy załącza się zaraz po włączeniu klimy a dwóch elektryków gadało ze sobie to ubzdurałem że tak musi być i nigdy bym nie pomyślał że wina leży po stronie czujnika, który niby tylko pokazuje nam temp. i żadnej innej funkcji nie pełni dopiero kolega z tego forum uświadomił mi że I bieg załącza się od 15st.C a niby skąd ma to sczytać jak nie z czujnika :P
Następnie zacząłem kompletować brakujące pierdoły zakupiłem obudowę dolną komory silnika i nadkole lewe bo miałem połamane, musiałem dorobić nowy kluczyk bo stary już kończy żywot i jest zbyt mocno zjechany a zapasu nie miałem więc niedługo dorabiam następny.
W ubiegłym tygodniu w aucie został zmieniony olej w skrzyni oczywiście na Mobil LT 71141 (dawny Esso zalewany przez fabrykę) plus wiadomo filtr i uszczelka dodatkowo wymieniona została pompka spryskiwaczy bo uklękła i w końcu zakończony temat z ogrzewaniem dokładnie ciągle wiało mi ciepłem na nogi i szybę i ze środkowej kratki teraz jest gitara i po załączeniu klimy lodówa w środku :br:
W weekend korzystając z pogody jeszcze raz zrobiłem polerkę lakieru sprzęt mam taki że nie strach go użyć w obawie że zetrę lakier ale w polączeniu z pastą Fomuła1 efekt końcowy jest zadowalający a lakier poprostu się błyszczy :P
I kilka fot z wypadu z bratem i kolegami na zlot Cultstyle, który odbył się w Wilczych Laskach niedaleko mnie niestety nie mogłem pojechać na kulminacje zawodów i zlotu w drugi dzień więc zajechałem w Niedzielę praktycznie na koniec imprezy popatrzeć trochę aut jeszcze zostało śmigieł też parę jeszcze było :bmw:
Moja byłaale narazie jeszcze jest w rodzinie
Z kolegi 740 Lang
Plan napraw i modyfikacji na ten sezon praktycznie wykonany reszta raczej na przyszły sezon ;) Pzdr.