Witam kolegę z 5er. Fajnie ja zrobię tak samo przesiadka z e34tds na e38 :) tylko aktualnie pracuję na to :D , Znajomy ma też e38 w tdsie i sobie chwali :) . Twoja ładna tylko szkoda że troche mało wyposażenia jest możliwość dokładania więcej bajerów ?
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
Siema dawno mnie tu nie było co do dokładania bajerów do E38 zapewne możliwość jest ale nie chce mi się w to bawić mi tam wyposażenie wystarcza :) wracając do tematu jako że dłuższy czas nic się tu nie działo trochę odświeżę temat. W aucie w końcu naprawiłem kilka trapiących mnie mankamentów. Wymieniłem czujnik temp. zewnętrznej dzięki czemu pierwszy bieg klimy załącza się zaraz po włączeniu klimy a dwóch elektryków gadało ze sobie to ubzdurałem że tak musi być i nigdy bym nie pomyślał że wina leży po stronie czujnika, który niby tylko pokazuje nam temp. i żadnej innej funkcji nie pełni dopiero kolega z tego forum uświadomił mi że I bieg załącza się od 15st.C a niby skąd ma to sczytać jak nie z czujnika :P
Następnie zacząłem kompletować brakujące pierdoły zakupiłem obudowę dolną komory silnika i nadkole lewe bo miałem połamane, musiałem dorobić nowy kluczyk bo stary już kończy żywot i jest zbyt mocno zjechany a zapasu nie miałem więc niedługo dorabiam następny.
W ubiegłym tygodniu w aucie został zmieniony olej w skrzyni oczywiście na Mobil LT 71141 (dawny Esso zalewany przez fabrykę) plus wiadomo filtr i uszczelka dodatkowo wymieniona została pompka spryskiwaczy bo uklękła i w końcu zakończony temat z ogrzewaniem dokładnie ciągle wiało mi ciepłem na nogi i szybę i ze środkowej kratki teraz jest gitara i po załączeniu klimy lodówa w środku :br:
W weekend korzystając z pogody jeszcze raz zrobiłem polerkę lakieru sprzęt mam taki że nie strach go użyć w obawie że zetrę lakier ale w polączeniu z pastą Fomuła1 efekt końcowy jest zadowalający a lakier poprostu się błyszczy :P
I kilka fot z wypadu z bratem i kolegami na zlot Cultstyle, który odbył się w Wilczych Laskach niedaleko mnie niestety nie mogłem pojechać na kulminacje zawodów i zlotu w drugi dzień więc zajechałem w Niedzielę praktycznie na koniec imprezy popatrzeć trochę aut jeszcze zostało śmigieł też parę jeszcze było :bmw:
Moja byłaale narazie jeszcze jest w rodzinie
Z kolegi 740 Lang
Plan napraw i modyfikacji na ten sezon praktycznie wykonany reszta raczej na przyszły sezon ;) Pzdr.
Na prawdę ładne i zadbane autko :) Byłe E32 i E34 również bardzo mi się podobają! Gratuluję należytego podejścia do BMW :)
A dziękować ;) niestety urwał mi się ślad byłej E34 i nie mam pojęcia co się z nią teraz dzieje i jak wygląda :/
też byłem na wilczych i nie widziałem 7er... aż żałowałem że Moją nie podjechałem bo myślałem że będzie jedyne E32 a tu było :P
No tylko że w niedzielę byliśmy a wtedy to większość osób zamulało na kacu :D i wiele osób już się ewakuowało heh ale zapewne coś jeszcze w Wilczych zrobią w tym sezonie ;)
Siema miało już w tym roku nie być grubszych inwestycji ale sprawy się tak potoczyły że kolega sprzedał auto bez felg i trafiła mi się dobra okazja a że wczoraj sprzedałem swoje 17-tki grzechem byłoby ich nie wziąć w wolnej chwili zrobię jakąś sesje bo felgi są już na aucie :)
małe spyfoto BBS RS II 18" przód 8" i tył 9" tył :hyhy:
![]()
Ostatnio edytowane przez Marek_JWe ; 17-09-2012 o 21:12
Jako że felgi już na aucie zrobiłem parę fotek w pięknym przy garażowym plenerze ;) A więc Felgi to BBS RS 744 / 745 styling 42 i co ważne w bardzo dobrym stanie. Opony Dunlop przód 235/50/18 i 255/45/18 tył parametry jak najbardziej zbliżone do oryginału według tabelki z 7er ;)
Długo upierałem się że 17" mi styknie i nadal tak uważam ale jak pisałem trafiła się okazja a 18" cali w E38 pasuje jednak jak ulał 19" zapewne też :p ale przy moim piecu 18" to i tak już świat niedługo może ogarnę jakąś lepszą sesje na czystym aucie.
Przy okazji auto ma już założoną osłonę pod silnikiem i trójkąty i zachomikowałem gumki do bagażnika :hyhy: aa kufer po praniu ile dało rady tyle się doprało. Pzdr
![]()
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic