Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
gdyby Pan Bóg preferował przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
nigdy nie jedz szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin
ja jestem już po wymianie wahaczy bumerangów jakieś 2 tygodnie temu drgania od 90 km\h do 110 ustały natomiast czasem pojawiają się drgania miedzy 60 a 70 km\h powiedzmy auto postoi 2 dni w garażu wyjeżdżam i drga. Po pracy wracam auto postało około 9 h pod chmurką i nie drga. Dziwna sprawa bo nie wiadomo co wymieniać a na stacji diagnostycznej mówią ze zawiecha jest ok, może to też drgania Shimmy u mie są???
Spróbuje co jakiś czas wymienić elementy zawiechy jak kasa luźna będzie na początek myślę że zacznę od drążka kierowniczego środkowego i końcówek drążka
później 2 aluminiowe wahacze
Czy jest coś jeszcze co można wymienic w zawieszeniu z przodu.
Drganai występują i na letnich 18stkach oraz na zimowych 16 z zaznaczeniem ze raz sa a raz ich nie ma.
jak dłużej postoi to opony siadają minimalnie w jednym miejscu i są tak jakby lekko krzywe wystarczy że przejedziesz kawałek i ustają jeśli tak to przez opony albo jeszcze tuleje są obciążone w jednej pozycji a jeśli nie są już idealne to to odkształcają się i jest delikatny luz na nich.
Z tym postojem to bym się spierał, ja 7erem wyjeżdzam mniej więcej raz na 3 tygodnie, i nigdy nie zauważyłem takiego efektu.
Sprawdź jak tam z wyważeniem mają sie felgi bo moze jakiś ołow odlecial mialem tak i byly drgania
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
to zmień auto :D:D:D
Co do tych drgań to jeszcze są tarcze hamulcowe...
Ja mam problem od roku i jeżdżę po wszystkich możliwych warsztatach jakie znam i nikt cholera nie potrafi rozwiązać problemu, mi przy skręcie w lewo lub jak jadę w koleinach przy prędkościach ok 80-110 km/h coś buczy jakby od prawego koła. Wymienione było wszystko łącznie z łożyskami (FAG) i autko jeździ elegancko, nic go nie boli ale to lekko słyszalne buczenie potrafi denerwować. Już się poddałem i czekam kiedy w końcu coś wyjdzie samo, nie mam ochoty wymieniać połowy auta z tego względu... Może komuś się przytrafiło takie cosie?
Ostatnio edytowane przez coboss ; 31-07-2012 o 11:22
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
W moim przypadku za drgania odpowiedzialna była przekładnia kierownicza.
Pozdrawiam, Przemos
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!