Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Dyskusja o kosztach utrzymania 7er

I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.
    Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
    sorry ale jak czytam takie bzdury to głowa mała. Prawda jest taka, że jakby ktoś postawił Ci na podwórku którykolwiek z samochodów które wymieniłeś ( Ferrari, Aston Martin, Lambo...itp) to w tej samej sekundzie oblałbyś swoje E38 benzyną i rzucił zapałką w nie.
    Kolego i tu się mylisz bo prawdziwego fana poznaje się wtedy gdy potrafi docenić samochód, który ma i po wypowiedzi można stwierdzić czy 7er słu ży mu jako "normalny" samochód do jazdy na co dzień czy jako auto, które więcej znaczy dla posiadacza niz zwykłe 4 kółka. Nie ukrywam że Ferrari czy Lambo i inne nie są fajne bo są ale to są samochody, które przyciągają wzrok ze względu na nietuzinkowość i rzadkość na Polskich drogach. Można się wyróżniać z tłumu nie koniecznie mając jakieś kosmiczne samochody czy jakoś tuningowane w różny sposób. A każdy kto zna się na rzeczy i tak dostrzeże nawet dobrze zrobiony stary samochód. Po co mi samochód co dla mnie nie ma duszy i nie przemawia do mnie jako samochód kultowy te super bryki służą ludzią dla szpanu (choć nie powiem są też pasjonaci takich samochodów jak MY) bo Ci ludzie (80%), którzy kupują te samochody nie wykożystują ich predyspozycji sportowych nawet w 5% a każdy potrafi na prostej wcisnąć gaz do dechy i myśleć że jest najlepszy i mam pełen szacunek do tych marek żeby nie było że tylko 7er sie liczy ;)
    Ostatnio edytowane przez Dawid86 ; 11-03-2012 o 16:36
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

Dyskusja nieco schodzi z tematu stając się rozprawką na temat "czy e38 to zwykłe auto, czy może coś więcej".
    Proponuję nowy temat :

http://7er.pl/showthread.php/22287-BMW-e38-wizerunek-flagowej-limuzyny-z-90-tych-lat-w-roku-2012?p=294507#post294507
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 11-03-2012 o 19:33

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Za 50-60 tys można kupić na prawdę extra wóz którego można używać hobbistycznie,e38 zdecydowanie do tej kategorii nie należy.Zwykłe auto dla zwykłych ludzi takie samo jak e32,e39 czy MB s-klasa i wiele innych. Trochę mnie dziwi Twoje podejście do tematu. Co innego jak byś miał na prawdę wyszukany wóz i pakował w niego te 50-60tys (typu Shelby GT500) wtedy można powiedzieć że jesteś na prawdę pasjonatem.
    halo, halo. Nie mow tego w taki sposob, dla mnie takie shalby to gowno made in usa i nie warte wlozenia czegokolwiek wiec to kwestia gustu. Jeden woli male czrne a drugi glupie blondynki.

Co do kosztow. Mnie ojciec od gowniarza uczyl- chcesz kupic sobie auto najpierw sprawdz czy Cie na nie stac.
    Roczne koszty utrzyma auta to nie mniej nie wiecej tylko dokladnie tyle ile wydales kasy na swoj samochod w ciagu roku.
    Jak w ciqgu roku wydalem:
    na paliwo 20 tys zl (skromnie liczone)
    na badania techniczne, ubezpieczenia itd. 800 zl
    na naprawy bierzace i serwisowe 4000 zl
    do tego inne koszty ekspluatacj ktore co roku nie wystepuja ale ktores sie trafia np. nowe opony, regeneracja skrzyni czy takie tam wkur... tematy ok 5000 zl
    To niestety roczny koszt utrzymania auta wyszedl mnie ok 30 tys zl czy jestem z tego faktu zadowolony czy nie. Nie rozumiem jak mozna liczyc inaczej, ktos albo sam siebie oszukuje albo nie widzi roznicy pomiedzy kosztem utrzymania pojazdu a kosztem naprawy.
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 11-03-2012 o 22:09

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Nie rozumiem jak mozna liczyc inaczej, ktos albo sam siebie oszukuje albo nie widzi roznicy pomiedzy kosztem utrzymania pojazdu a kosztem naprawy.
    są też tacy , którzy nie widzą różnicy pomiędzy kosztem utrzymania pojazdu , a kosztem zakupu paliwa.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Jakbym wiedział że mam na auto wydać w roku 20tys lub więcej to bym MPK jeżdził...
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Mnie e32 rocznie kosztuje w zależności co do niej dokupię z ciekawych rzeczy jak np drewniana kiera :) Kosztów eksploatacyjnych mam tyle co nic, ale tak to jest jak 7 większość czasu w garażu stoi, od 20.06.2011 zrobiłem niecałe 1500km w czym ponad 400 trasa do Ślesina i z powrotem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    ja mam e38 od ponad roku, nie licząc kosztu zakupu i paliwa to przez ten pierwszy rok wladowalem jakies 10-12 tyś na doprowadzenie auta do ładu, w moim rozumowaniu tego słowa. Jesli chodzi o paliwo to cóż ja średnio robię okolo 1500km miesięcznie, czasem więcej. Jeżdże praktycznie dzien w dzien czy deszcz czy śnieg więc trochę na to paliwo wydaję. Póki co jeśli chodzi o naprawy to mam spokój, odpukać :P jakieś pierdółki oczywiście na bieżąco wychodzą ale są łatwe i tanie do usunięcia i nie na 'już'

Zaawansowany Użytkownik Awatar Livre
    BMW
    e38 728iL
    Przemol... kabaret motoryzacyjny to ty masz we krwi ^^

Uprawnienia umieszczania postów