Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: M60 klekocze przy odpalaniu na zimnym silniku.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e34 3.0 m60
    Kontrolka świeci o wiele dłużej . W moim silniku zawór był złamany . Potrafiło nawet mrugać na wolnych obrotach . Wziąłem dwa korki spustowe M14x1,5 , dwie podkładki i wywaliłem wężyk idący do miski(12 wężyk a 13 śruba zastąpiona korkiem) . W każdym szanującym się warsztacie mają wysysarkę do oleju, więc całą resztę która zamiast po wyciągnięciu filtra oleju ma spłynąć tą rurką do miski wysysa się i po kłopocie . Nie trzeba inwestować w nową obudowę tylko ze 20zł na wspomniane przeze mnie części dostępne nawet w "norauto" i innych takich sklepach.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...90&hg=11&fg=30

Zaawansowany Użytkownik Awatar BatoFF
    BMW
    E38 730D
    Cytat Zamieszczone przez Kołtun Zobacz posta
    Kontrolka świeci o wiele dłużej . W moim silniku zawór był złamany . Potrafiło nawet mrugać na wolnych obrotach . Wziąłem dwa korki spustowe M14x1,5 , dwie podkładki i wywaliłem wężyk idący do miski(12 wężyk a 13 śruba zastąpiona korkiem) . W każdym szanującym się warsztacie mają wysysarkę do oleju, więc całą resztę która zamiast po wyciągnięciu filtra oleju ma spłynąć tą rurką do miski wysysa się i po kłopocie . Nie trzeba inwestować w nową obudowę tylko ze 20zł na wspomniane przeze mnie części dostępne nawet w "norauto" i innych takich sklepach.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...90&hg=11&fg=30
    Trochę odgrzeję, bo chyba jednak też mam problem z tym zaworem w obudowie filtra... Nie do końca rozumiem tego co wyżej napisane. Czy wystarczy zatkać (wkręcając zwykłą śrubę) odpływ do miski olejowej i po sprawie? W obudowie filtra będzie olej więc od razu po zapaleniu będzie szedł na hydroregulatory i nie będzie klekotał przez tą sekundę czy dwie tak? Można tak zrobić nie będzie za dużo tego oleju w obudowie?????????
    Ostatnio edytowane przez BatoFF ; 19-04-2012 o 18:06
    E36 320i M50B20 Coupe '94r --> E32 730iA M60B30 '93r --> E38 730i M60B30 '94r --> E39 540iA M62B44 '96r --> E38 730D M57D30 '99r

Yamaha DT 125 '97r --> Kawasaki ZZR 250 '92r --> Kawasaki ZXR 750 '93r

Uprawnienia umieszczania postów