Do uszczelnień stosować paste Vicktora Reinza i uszczelke też tej firmy,sruby na wyczucie i bedzie Git:)
w ogóle wydaje mi się,że jest niezalecane smarowanie pokrywy silikonem.Jeżeli już to tak jak w/w tylko pół-księżyce!!Zresztą temat o ile się nie mylę był już przerabiany.
Klej do szyb?
Ładnie się bawisz kolego...
Nie żyduj i kup nową uszczelkę. Mogę Ci zagwarantować, że stara do niczego się już nie nadaje. Jeśli chcesz mieć wszystko pewne to daj ociupinkę jakiejś pasty uszczelniającej (do takich celów przeznaczonej) na półksiężyce znajdujące się z tyłu głowicy i po kropce tej pasty na łączeniach dekli od vanosa z przodu głowicy. Nic innego się nie smaruje (po to jest uszczelka). Dokręć z wyczuciem.
Ja wymieniłem uszczelki na nowe zaczęły mocno puszczać olej. Zdjąłem, wyczyściłem i dałem trochę silikonu, jest trochę lepiej ale dalej leci. Nie wiem co teraz zrobić. Macie jakieś pomysły?
Odma wymieniona.
Uważasz że, nowe uszczelki Victor Reinz'a się nie nadają?
z mojego skromnego doświadczenia wiem , że viktor to tak samo jak 4 max i inne daremne firmy , czasem tylko da się trafić na dobrą rzecz. Zmień na oryginał , jak kolega WojtekD pisze