Pokaż wyniki od 1 do 10 z 200

Wątek: Wymiana oleju w skrzyni 5hp24. I po skrzyni!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    BOSS, strasznie ciężko Ci idzie myslenie, naprawde. Z czcionką chodzilo mi o kolor. Jesli chodzi o actrossa, ktorego sie tak uczepiles to w silniku nie ma tam zadnych cudow, jest to zwykly silnik taki jak w kazdym innym aucie (chodzi mi o elementarne zasady budowy i zastosowane stopy materialow)
    Myslenie u mnie w normie- jak ktos pisze "czcionka" to rozumiem ze chodzi mu o czcionke a nie o kolor idac tym tokiem "myslenia" to moze o czyms calkiem innym piszesz jak o oleju do skrzyni???
    Moze zmiana monitora na czarno-bialy Ci pomoze bo ja koloru zmieniac nie zamierzam.

A jak nie wiesz gdzie jeszcze poza samochodami stosuje sie sprzegla hydrokinetyczne... to sie jeszcze bardziej pogrążasz. Powiem Ci,ze ze wzgledu na swoje wlasciwosci mają one zastosowanie w bardzo wielu dziedzinach przemyslu. Poczytaj sobie google. Albo lepiej - ksiazke do Maszynoznawstwa np J.Kijewskiego dla studentow 1 roku politechniki;)
    Pytanie brzmialo gdzie sa stosowane a nie w jakich ksiazkach sie moze o tym pisze...

Przyklady swoich bledow znajdziesz w wyszukiwarce,choćby to,ze napisales ze 3.0 i 4.0 maja calkowicie rozne sterowanie :) a ja jezdzilem moim 4.0 na kompie od 3.0 i bylo tak samo... to chyba cos nie halo prawda?
    No rzeczywiscie cos nie halo- Bosch i Motronic wypuszcza dziesiatki sterownikow i jeszcze wiecej update'ow do nich coby to jako tako chodzilo a tu taki zuch-chlopak dobrus smiga na jednym sterowniku ze az milo- gratulacje dla wlasciciela a zarazem kondolencje dla katowanego silnika.

tym samym kończę dyskusje na temat wymiany oleju w skrzyni - w mojej ma on zapewne juz prawie 18lat, skrzynia pracuje swietnie. wymieniac nie zamierzam, jak mi padnie z tegoż powodu zwrócę honor ;) EOT

Auto twoje- skrzynia twoja - robisz tak jak uwazasz za sluszne dla twojego auta- zycze jak najdluzszej i bezawaryjnej eksploatacji.

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Myslenie u mnie w normie- jak ktos pisze "czcionka" to rozumiem ze chodzi mu o czcionke a nie o kolor idac tym tokiem "myslenia" to moze o czyms calkiem innym piszesz jak o oleju do skrzyni???
    Moze zmiana monitora na czarno-bialy Ci pomoze bo ja koloru zmieniac nie zamierzam.

Pytanie brzmialo gdzie sa stosowane a nie w jakich ksiazkach sie moze o tym pisze...

No rzeczywiscie cos nie halo- Bosch i Motronic wypuszcza dziesiatki sterownikow i jeszcze wiecej update'ow do nich coby to jako tako chodzilo a tu taki zuch-chlopak dobrus smiga na jednym sterowniku ze az milo- gratulacje dla wlasciciela a zarazem kondolencje dla katowanego silnika.

Auto twoje- skrzynia twoja - robisz tak jak uwazasz za sluszne dla twojego auta- zycze jak najdluzszej i bezawaryjnej eksploatacji.

czcionkę definiuje typ, wielkość i kolor kolego. to tez trzeba ci tlumaczyc? :)

Bosch i Motronic? wg ciebie to 2 oddzielne firmy czy jak ? :D Bosch to firma - motronic to model ukladu wtryskowego, o niczym pojecia nie masz chlopie... i jakie dziesiatki sterownikow hahaha. wymien mi chociaz 5 stosowanych w m60 :) katowany silnik :) nie no stary naprawde, dziekuje Ci za dyskusje w tym momencie bo czuje sie jakbym rozmawial z 10latkiem.

Anatol - olej w aso do asb jest np po to,ze jak ktos robi cos w skrzyni to trzeba go potem uzupelnic, o dolewkach nie wspoominajac.

Uprawnienia umieszczania postów