Mann, Knecht, Filtron to producenci. Hart czy Febi w tym przypadku to pakowacze, jak np. Ruville w przypadku łożyskczym właściwie różnią się miedzy sobą te np. HART od MANN lub Febi? oczywiście po za ceną ?
Mann, Knecht, Filtron to producenci. Hart czy Febi w tym przypadku to pakowacze, jak np. Ruville w przypadku łożyskczym właściwie różnią się miedzy sobą te np. HART od MANN lub Febi? oczywiście po za ceną ?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
to tylko filtr kabinowy............ ja zakladam najtanszy,
Na kabinowym bez sensu jest przepłacanie. Wszystkie filtrują tak samo.
Dokładnie.Dla klientów mówię że filtr paliwa,oleju można założyć jakiś markowy to przy powietrza czy kabinowym nie widzę większego sensu bo czy kosztuje 30zł czy 100zł to zabrudzi się w identycznym tempie i filtrować będą tak samo...
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Szczególnie zewnętrzne filtry oleju powinny być markowe. Ile to już razy odkręcały się ludziom filtrony.
Wojtku, np taki: http://www.gaz-tech.com/sklep/galeri...1-1l-1_661.jpg
Potwierdzam, że Filtron to jest jakiś dramat. Ja 2 lata temu byłem zmuszony kupić Filtrona, bo ten który kupiłem poprzez IC okazał się nie pasować do auta i trzeba było szybko kupić inny. Od ręki dostępny miałem tylko Filtron. Kiedy wymieniałem olej w ub. roku, okazało się że górna "blaszka" filtra odkleiła się od części papierowej 8/ Chyba więcej nt. jakości tych filtrów pisać nie muszę...
Ja miałem jeszcze gorzej z filtronem wypluło uszczelkę z nad filtru który delikatne się się odkręcił. Co lepsze jechała kobita (nie przejomowała się czerwoną kontrolką) co skutkowało tym że auto wypluło na ulice nowego motula ;/
Ostatnio edytowane przez x-factor ; 20-10-2011 o 19:56
Filtrony potrafią się zapchać i nie puszczać oleju w odpowiedniej ilości-mówię o wkładach i o bmw bo kilku kolegów miało takie akcje że do przebiegu nie dobili a zaczynały mrygać kontrolki od braku ciśnienia,gdzieś na forach też o tym czytałem:D
Sent from my Desire HD using Tapatalk
jasne, a zaworów przelewowych to ci koledzy juz w silniku nie mieli ;| ? co to za bajki.. ''koledzy pisali na forum, kobitcie sie stalo, u cioci w aucie etc''. ja mailem juz x samochodow i stosowalem filtrona nie tylko w swoich, ale takze innych samochodach i nigdy zadnych problemow nie mialem. mam takowego w corolli 2006r ktora jest moja sluzbowka i pykam nia po 100km dziennie, czasem po 600 a olej zmienia sie w niej co 20.000km (w najlepszym wypadku), dodam ze jest to turbodiesel wiec duzo wiecej syfu w oleju i wieksze temperatury i filtron spisuje sie znakomicie, tak więc ... :) z przypadkiem odkrecenia tegoż filtra też sie jeszcze w zyciu nie spotkalem, a troche siedzę w temacie. ale rozumiem ze dla niektorych jak cos jest 'auf deutschland' i jest 2x drozsze to jest jaaa gut . :D
Ostatnio edytowane przez dobrus ; 21-10-2011 o 07:50