Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86

Wątek: Felgi 20 cali wady

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Ja chcialem tylko wskazac na pewien niezrozumialy dla mnie i niemeski trend typu 'kto ma wiekszego' w temacie rozmiarow felg do starszych samochodów, jak podkreslilem mialem okazje jezdzic na roznych oponach i felgach i jestem pewien , ze felga 20 cali nie zrobi z waszych samochodow alpin, a zalozona do niej tania, uzywana opona [bo nowy komplet kosztuje czesto polowe jesli nie wiecej wartosci samochodu] w tym jeszcze nie pomoze...Komplety duza felga plus łysa opona z dojczlandu widze na codzien i jest to ulubiony zestaw zakladany przez pewien rodzaj mlodziezy u mojego kumpla w zakladzie...nie ma to żadnego sensu z punktu widzenia technicznego, a jesli chodzi o wyglad to jak juz ustalilismy rzecz gustu...jesli zawieszenie zostalo zoptymalizowane na 16 cali i pieknie jezdzi na 16 cali z okreslona w instrukcji oponą ewentualnie subtelne zmiany w prowadzeniu mozna osiagnac dajac szersze opony co jest przewidziane i dopuszczalne...nigdy nie zrozumiem ludzi , ktorzy robia ze swojego samochodu furmankę i jeszcze udowadniaja wszystkim , ze tak ma byc bo z zewnatrz to ładnie wyglada , kozacko....trudno mi dyslutowac z wypowiedziami typu : na złej drodze to jest wszystko jedno czy 16 czy 20 cali bo juz przekraczamy granice absurdu...

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Guner jeżdziłeś na 19" lub 20" w E38?
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

BMW
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Guner jeżdziłeś na 19" lub 20" w E38?
    jezdzilem na duzej feldze w e-39 , ktora sama z siebie jest twardsza i lepiej, precyzyjniej sie prowadzi...

BMW
    zeby nie było głupich przygadówek nie był to tds:), który jak wiadomo 'nie odpycha się w ogole':)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez Guner Zobacz posta
    jezdzilem na duzej feldze w e-39 , ktora sama z siebie jest twardsza i lepiej, precyzyjniej sie prowadzi...

Co oznacza "duża" ??

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Ja chcialem tylko wskazac na pewien niezrozumialy dla mnie i niemeski trend typu 'kto ma wiekszego' w temacie rozmiarow felg do starszych samochodów, jak podkreslilem mialem okazje jezdzic na roznych oponach i felgach i jestem pewien , ze felga 20 cali nie zrobi z waszych samochodow alpin, a zalozona do niej tania, uzywana opona [bo nowy komplet kosztuje czesto polowe jesli nie wiecej wartosci samochodu] w tym jeszcze nie pomoze...Komplety duza felga plus łysa opona z dojczlandu widze na codzien i jest to ulubiony zestaw zakladany przez pewien rodzaj mlodziezy u mojego kumpla w zakladzie...nie ma to żadnego sensu z punktu widzenia technicznego, a jesli chodzi o wyglad to jak juz ustalilismy rzecz gustu...jesli zawieszenie zostalo zoptymalizowane na 16 cali i pieknie jezdzi na 16 cali z okreslona w instrukcji oponą ewentualnie subtelne zmiany w prowadzeniu mozna osiagnac dajac szersze opony co jest przewidziane i dopuszczalne...nigdy nie zrozumiem ludzi , ktorzy robia ze swojego samochodu furmankę i jeszcze udowadniaja wszystkim , ze tak ma byc bo z zewnatrz to ładnie wyglada , kozacko....trudno mi dyslutowac z wypowiedziami typu : na złej drodze to jest wszystko jedno czy 16 czy 20 cali bo juz przekraczamy granice absurdu...
    co ty pierd... dzielisz..... jakie zawieszenie dostosowane do 16" to skąd 17" 18" 19" 20" ori bmw??? czy tylko dla wiesniakow ta jak piszesz, co masz do uzywanym opon, skoro to dlaciebie niema sensu technicznego to dlaczego jezdzisz starym e38??? kup se F01 a nie e38 , wiesz twoje wypowiedzi porownam do ludzi ktorzy nigdy niekupia sobie BMW.. bo to duzo pali.... bo sie psuje..... a tak naprawde niemają jaj i tyle, JA ZMIENILEM NA 19" BO MI SIE LEPIEJ LEZDZI I WYGLADA i niewmawiaj mi ze jest inaczej, sa i tacy co kupuja tysiacletnie TDI bo to malo pali i na ruskiej mozna jezdzic.... a ze smierdzi ropą, nieodpala zimą, ale jedzie do przodu......

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    E39 a E38 to nie to samo. Uwierz mi.
    Dlatego dziwię się, że tak mocno się udzielasz w tym temacie mimo , iż nie masz żadnego doświadczenia w tym temacie.
    Zachowujesz się jak typowy Polak , któr zna się na wszystkim najlepiej mimo, iż nigdy nie miał z tym do czynienia. :D
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Jestem użytkownikiem 20 calowych felg od pół roku w e38 long. Samochód ma samo poziomowanie i aktywne zawieszenie s-edc. Opony są szerokości 245 i profilu 40. Spadek komfortu jest odczuwalny wyraźnie, ale bardzo wyraźnie poprawiło się zachowanie w szybkich zakrętach i czułość na ruchu kierownicą. Mieszkam w okolicy wawy, dlatego często tam podróżuje i mimo to felgi są nadal proste, nie mają poobcieranych rantów, a opony nie są pocięte.
    Jednak z doświadczenia mogę napisać tyle, że jeśli ktoś dużo jeździ to praktyczniejsze są 19", jeśli ktoś jeździ tyle o ile, to 20" będą w sam raz.

Vip Vip Awatar artas270
    BMW
    Bmw 740i 4.4l
    Witam.Ja również jeżdze na 20 calowych alu.Niestety drogi w polsce mamy raczej kiepskiej jakości więc trzymajcie mocno kierownice szczególnie w koleinach :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'

Ja na 19" jeździłem miesiąc , na rondzie była dziura i nie za bardzo miałem jak ominąć. Efekt wjechania w dziurę był taki, że komplet felg leży w szopce w ogródku(felga jest uszkodzona, nie da rady jej wyważyć) i trzeba było wymienić zawieszenie z przodu bo zaczęło szarpać kierownicą powyżej 90km/h. Aczkolwiek mam zamiar oddać je do naprawy i założyć z powrotem.
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:49

Uprawnienia umieszczania postów