to w takim razie dziękuje za rady i odpuszczam sobie e38:( wiem, że to forum bmw, ale mam pytanie co sądzicie o peugocie:D dokładnie o 406coupe? jeśli nie można rozmawiać tu na forum o innych autach to ok nie odpisujcie;)
to w takim razie dziękuje za rady i odpuszczam sobie e38:( wiem, że to forum bmw, ale mam pytanie co sądzicie o peugocie:D dokładnie o 406coupe? jeśli nie można rozmawiać tu na forum o innych autach to ok nie odpisujcie;)
Właściwszy był by dział „Off topic”. Tam spokojnie możesz zapytać.
Tez powiem cos o spalaniu. W zeszla sobote wrocilismy z wakacji z Polnocnej Karoliny. W obie strony ok 3500 km. Jechalismy w 4 osoby z pelnym bagaznikiem. Czesc drogi przez dosc wysokie gory. Spalanie z calej trasy po przeliczeniu recznym wyszlo 10,2l/100km ( na kompie pokazywalo 9,6l/100km :) ). Srednia predkosc ok.130km/h. Nie wyobrazam sobie takiej wycieczki w innym samochodzie. 2 lata temu przerabialem temat pod tytulem wycieczka z Chicago do Waszyngtonu naszym Mitsubishi Lancerem... NIgdy wiecej takiego czegos! Nie wyobrazam sobie dalekich tras takimi wynalazkami jak Astra w dizlu i to w dodatku z pelnym pokladem :/. Od razu przypominaja mi sie obrazki z PRL-u jak to cale rodziny z psami i wozkami dzieciecymi na dachu smigaja Maluchem nad morze 500km...
No to powiem Ci że w Alpach taka Astra na serpentynach sprawdza się 5x lepiej niż e38 bo jest 5x zwinniejsza. To, że do takiej Astry Caravan łatwiej spakować się we czwórkę niż do e38 też pewnie nie jest argumentem. A porównanie mam bo sam mam e38, najeździłem się nim w 4os z bagażem. I niestety jak wsiądzie 4 wysokich ludzi to okazuje się że z tyłu jest ciasno jak w takiej Astrze Caravan i czar BMW 7 pryska jak bańka mydlana
Pewnie,ze w Astrze Caravan bagaze maja lepiej. Ale ja mowie o komforcie podrozowania pasazerow i kierowcy a nie walizek... Mimo moich problemow z kregoslupem po 17 godzinach jazdy e38 wysiadam z samochodu usmiechniety i zadowolony. Po 11 godz prowadzenia Lancera bylem wygiety przez kilka minut, jednoczesnie wypowiadajac chyba wszystkie przeklenstwa jakie istnieja w jezyku polskim:) szajboos nie probuj nam wmawiac, ze Astra prowadzi sie lepiej niz e38 i do tego cala zaladowana. Tez jechalem po serpentynach w gorach i na kazdym zakrecie furki takie jak Chevrolety Malibu, Passaty i Toyoty Corolle hamaowaly jak szalone przed kazdym zakretem.
No to wystraszyliście chłopaka na dobre.
Ale może nie był jeszcze gotowy na nadejście E38 :-)
Mam kolegę, który usilnie szuka dziwnych aut. Miał jakąś egzotyczną Alfę, która non-stop mu robiła kaprysy, potem zamienił na Renatę i też narzeka.. A ja cały czas mu mówię, że skoro nie chce akurat BMW, to może inne niemieckie auto...
A 406 kupę - stała jedna na parkingu, gość dumnie się woził. Po miesiącu śladu po niej już nie ma.
Maleństwo toto, takie z tyłka brzydkie i zmałym bagażnikiem. Ciekawe jak z dostępnością części oraz wiedzy u mechaników...
Nein! Mein Schnitzel!
Pług jest beznadziejny, v6 pali tyle co 7er V8 a jazdy zero, do tego słabe zawieszenie, znajomy kiedys miał 406 coupe i szybko sprzedał, teraz wozi się E38 V8
Na zwykłym zawiasie pewnie nie. Ale tam było aktywne IDS+, koło 18" 225/40. Było mniej komfortowo, wiadomo. Ale uwierz mi że taczka to to nie była. Zresztą o czym ja mówię, przecież wg większości Opel nie ma prawa zrobić dobrego auta. Ale ja będę przy swoim obstawał. A to auto naprawdę było dobre. Bezpieczne, wygodne (pamiętajmy że to tylko compact), szybkie, oszczędne i kilkanaście razy tańsze w eksploatacji niż e38.
PS. Są auta bardziej komfortowe od e38 ;)
Szajboos, to już bardzo ryzykowne tezy na forum BMW :-)
Jeszcze kogoś tu poniesie. Zlinczuje, przebije koło czy zarysuje gwoździem..
Nein! Mein Schnitzel!