Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 191

Wątek: Koszty utrzymania E38.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    czy się wystraszyłem?? po prostu nie chcę wydawać kasy na naprawę samochodu, chcę auto mało awaryjne i tyle:) na chwilę obecną nie mogę sobie pozwolić na naprawy samochodu. Co do puga to 3.0 v6 pali 13 gazu i do setki ma 7.5sekundy, a tyle to ma e38 3.5 lub 4.0 :D wiadomo 7 większa,cięższa musi spalić więcej i mieć moc, żeby to uciągnąć:D na chwilę obecną zostanę dalej przy swojej c klasie:) jak mam kupić coś za małe pieniądze i później ładować kasę to wolę poczekać i uzbierać coś:) a narazie pozostaję mi 1.5t 75km i 18 do setki:D

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    Jeszcze kogoś tu poniesie. Zlinczuje, przebije koło czy zarysuje gwoździem..
    Zapraszam ;)

Co do przedziału cenowego to np. W140. Starszy, ale pod względem komfortu niszczy e38 które w krótkiej wersji jest ciasne. Mam 1,85 wzrostu i 95kg, brat ma 188 i 112kg i jak ma siąść za mną dostaje drgawek. A nie rozsiadam się jakoś specjalnie. Powiecie że można longa kupić. Można, ale jak mam kupić benzynę to jest 50 innych aut ktore wolałbym kupić zamiast e38 które rewelacją nie jest niestety. Przez to moje chyba niedługo pójdzie do ludzi, bo wkurza mnie wkładanie co chwila kasy w coś co okazuje się (czytając fora polskie i zagraniczne) standardowym problemem tego modelu. Zbyt dużo tego jak na tak sztampowe auto

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    ja mam 186cm 85kg:D i w c klasie mam miejsce duuuużo:D ale jak uzbieram grosza to kupuje- e39 z silnikiem 2.3 lub troszkę większym, ewentualnie w210:)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 w fazie poszukiwań
    Ja nie polecam Puga. Znam z 3 osoby które co chwile coś naprawiają w swoich autach i co róż nowe usterki wychodzą. Najgorsza zawiecha i elektronika.
    A druga sprawa z tego co widziałem i rozmawiałem z kilkoma osobami to części do E38 są w cenach do przełknięcia. I jakoś nie chce mi się wierzyć że wszyscy wkładają oryginalne części :)
    Jakby tak było nie produkowali by takie gamy zamienników choć na pewno niektórych firm trzeba się wystrzegać.

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Tez uwazam, ze e38 komfortem nie rozpieszcza, szczegolnie w porownaniu z S-klasa. Ale jesli chodzi o przyjemnosc z jazdy i czucie drogi to malo jaki samochod w tej klasie moze sie mu rownac. Jesli mialbym wybierac samochod pod wzgledem komfortu to bralbym Lancie :) Moj tata ma Kappe z 96 roku i jazda tym autkiem to czysta poezja! Uwielbiam kazdy model Lanci a w szczegolnosci Thesis... Cudowny krazownik. Szkoda, ze w Stanach ich nie ma :( Tata swoja Kappe ma juz 6 lat i nawet nie chce slyszec o zmianie na inny ;)

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    no to w końcu jak jest z częściami do tego e38??:) wiadomo, że nie będę kupował oryginalnych, tylko zamienniki:) do puga czy e39 też bym kupował zamienniki.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Kolego jeśli tak strasznie liczysz koszty co zauważyłem w tym temacie to odpuść sobie silnik typu 3.0 v6, 3.0 v8, 3,5 v8 i ogólnie duże silniki, kup sobie 2.0 i nie będziesz musiał liczyć kalkulować itp. E38 to nie jest wbrew pozorom tanie auto w utrzymaniu nawet gdy za bardzo się nie psuje. Koszta podstawowych rzeczy w przypadku 4,4 : filtr powietrza 60 zl, paliwa 250 zł, olej 350 , filtr oleju 50 zł, filtry klimy 150 zł, itd itp stówki lecą.....
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA e38
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek Zobacz posta
    Koszta podstawowych rzeczy w przypadku 4,4 : filtr powietrza 60 zl, paliwa 250 zł, olej 350 , filtr oleju 50 zł, filtry klimy 150 zł, itd itp stówki lecą.....
    nie przesadzajmy, chyba ze tak drogo jest u Ciebie kolego.
    filtr powietrza Mann - 20zl
    filtr oleju Mann - 19zł
    olej 5w30 castrol edge 10l kupiłem ( 2 bańki po 5l) 309zł
    filtry kabinowe 2szt - cena zaczyna sie od 45zł za 2szt polskiej firmy HART ( węglowe 15zł droższe, czyli 2szt 60 zł) ja kupiłem węglowe Hartowskie, Filtron 89zł, Mann 110zł z małym hakiem.
    końcówka najtansza do tego auta 38zł, lemforder w tej chwili 73zł.
    Wiadomo, nie każdy ma dobre zniżki w hurtowniach motoryzacyjnych, ale to są ceny dla mnie, gdy ktoś będzie w okolicach Kielc, chętnie pomogę z cenami.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Jak do każdego auta zamienniki dzielą się na te stricte chińskie i te wyprodukowane w Chinach. Różnica? 20zł vs. 100zł za tą samą część. :D

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    bitek-bitek, no te ceny co podałeś są ok, wiadomo to się wymienia co rok, więc na takie coś mogę sobie pozwolić:)

Uprawnienia umieszczania postów