Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Wyciek z bloku silnika od strony skrzyni PILNE!!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Banned
    BMW
    e4444
    Tak też myślałem, ale nie możliwe że lał się przedmówcy tam płyn i miał wyciek spod dekla. Jeżeli jest wyciek spod dekla to może tylko lecieć olej... O mnie chyba wróży to uszczelkę pod głowicą po w 5 min ubywa około pól litra oleju. chyba że co innego cieknie, właśnie rozbierają mi to... mam nadzieje że do wymiany uszczelki pod głowicą jnie trzeba wyciągać silnika. pozdro

Banned
    BMW
    e4444
    Sprawa wygląda nie ciekawie. Zdjęty kolektor - pełno oleju pomiędzy głowicami. Zdjęta pokrywa lewej głowicy (5-8 od strony kierowcy) okazało się się łepek szpilki w górnym lewym rogu odpadł - stąd olej gdyż przy kanale olejowym się to stało i dmuchało olej nazewnątrz głowicy przez uszczelkę. Ale to był początek. Okazało się że szpilka wyszła z gwintem. Nie poddaję się. Przegwintowałem to bez ściągania głowicy na 11 szpilke. Udało sie, szpilka wkręcona momentem 120!!! * 80 80. Jestem w trakcie składania kolektora i reszty i o wynikach poinformuję niebawem. Wiem że wszyscy będą komentować to jako najgorsze lecz postanowiłem zrobić eksperyment czy po dociągnięciu wyciek ustanie. Myśle że uda sue obalić wszystkie mity, i wyciek ustanie. Uszczelka jest metalowa więc powinno ustąpić. NIE NALEŻY TEGO NAŚLADOWAĆ GDYZ JEST TO EKSPERYENT A NIE NAPRAWA USTEKI, prawidłowo powinno się zwalić głowice dać ją do planowania, nową uszczelkę i wiele innych zabiegów... Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów