Ci powiem że chyba się zapiszę na listę, która niebawem zacznie się tworzyć :D.
Ci powiem że chyba się zapiszę na listę, która niebawem zacznie się tworzyć :D.
To ja może podepnę się pod temat...
Ostatnio kupiłem srodek meguiar's nxt tech wax 2.0 i jestem z niego bardzo zadowolony...
Wczesniej uzywałem valvoline EagleOne nanowax ( tez byl dobry i polecam)
Co prawda zdjecie nie oddaje tego jak to wyglada poniewaz nie bylo słońca
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...42be96a91.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d4905730a.html
ale przyznam ze byłem mile zaskoczony. Przede wszystkim tym ze wosk bardzo ładnie zlikwidował male zarysowania, zrobił taki efekt mokrego głebokiego lakieru oraz go znacznie ożywił.
Całość zajeła mi prawie cały dzien:
1.Umycie samochodu
2.Przetarcie papierem sciernym na mokro o grdacji 2500
3.farecla na maszyne
4.MYCIE które po tej pascie jest okropne (ci co poleruja to wiedzą o czym mowie:) )
5.Meguiars na rysy
6.Meguiars tech wax 2.0
Szczerze polecam nowy wosk meguiars. Jest wydajny łatwo sie ściera nie zostawia smug no i ten efekt końcowy...:) Jak będzie słonce to pokaże ten refleks:)
PS: i sory za znaczek ale ostni ktory mialem zbyt ładny bardzo szybko sie ulotnił...:/ na tego jakoś nie ma chętnych:P
Jade wolno ale ciagle przed toba:)
Ja mam jeszcze jedną radę ;)
Oczyść lakier (np płyn do naczyń ) i użyj w kolejności :
1. deep crystal polish Megs'a
2. I dopiero wosk NXT
Lakier nabierze niesamowitej głębi jeszcze wiekszego ''mokrego połysku " ;)
. Glinkowanie (glinka SHOWCARSHINE ORYGINAL 50 GRAM)
nie słyszałem o tym może ktoś sie wypowiedzieć na ten temat:)
bylo:P e32 735 automat e34 525 td automat e36 320i e36 323i automat e38 740i automat e39 528i automat ,
obecnie e39 520i , e39 520i 400 tys km igła :) e65 730d individual
Panowie moze mi ktos doradzic . Co i jak z tymi preparatami . W zeszla sobote zabralem sie za polerowanie auta . Jakos tego wszystkiego nie przemyslalem i kupilem preparaty firmy Sonax . Szampon do auta . Paste polerska i na to wosk . Walczylem z tym chyba z 6 godzin . 3 razy mylem auto a efekt nie jest powalajacy . Dodam tylko ze paste polerska nakladalem maszyna normalnie z regulacja obrotow ustawiona na 4 , a pad do polerowania mialem zolty o sredniej twardosci . Wogole to przyznam sie szczeze ze pozostawaly mi takie widoczne slady po polerowaniu . Ogolnie po pascie byla masakra , dopiero jak nalozylem wosk prawie wszystko pozchodzilo i juz jest w miare ok .
Teraz sie zastanawiam bo robilem to pierwszy raz i moze robilem cos zle . Na samym poczatku kiedy pad byl jeszcze nowy to wogole strasznie ciezko sie polerowalo .
Doradzcie mi czy moze zainwestowac w jakies inne sirodki czy moze wykozystac to co mam . A moze jakis krok pominalem .
Warto zapoznać się z zasadami. Bardzo dużo mądrego można się dowiedzieć:
http://www.detailer.pl/blog/2010/12/...rki-obrotowej/
Www.kosmetykaaut.pl
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Panowie czy taki zestaw na początek będzie okej? kolor to ciemny niebieski.. orientblue
1. Ogołnie jest szamon i glinka do wyczyszczenia lakieru..
2. póżniej polerowanie ULTIMATE COMPOUND
3. woskowanie MEGUIARS ZESTAW TECH WAX 2.0
4. głębia SHOW CAR GLAZE
5. pady są ale czy takie jak byś powinny :) ? tarcze na rzep mam 125mm
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez bialydaro ; 15-05-2011 o 21:38
Biały
Panowie co tak ucichliście :) ?
Biały