300kg różnicy.. Poza tym nie porównałem e38 do e34 czy odwrotnie, ale porównałem silniki w tych samych budach E34.
Z silnikiem który miałem w swoim E34 (shamowane 181KM i 331Nm) każde seryjne 728i dostało by klapsa. To tak jakbyś postawił koło siebie E39 525D i E39 528i. Pomimo mniejszej mocy (aż o 30KM!) jadą podobnie już w katalogu ;)
Ja stawałem z takim samym autem ale innym silnikiem i mam doskonałe porównanie.... Ze zdrowym autem i z wprawionym kierownikiem.. Obracam się wystarczająco dużo czasu w świecie BMW by wiedzieć z kim się ustawić by wiarygodnie porównać.. Spokojna głowa ;)
Zdłubane m51 jest zaskakującym silnikiem.. Bezpiecznie zdłubane, jest silnikiem trwałym. Odrobinę czujności przy zakupie i czułości w eksploatacji posyła mit o TDS'ie BMW pomiędzy bajki.
IMO, E38z tym motorem to rzeczywiście niewypał. Ale nie ze względu na awaryjność, bo to plotki i zasłyszane historie od osób, które nie mają pojęcia jak kupić i dbać o diesla, ale ze względu na słabe osiągi do tak ciężkiego auta.. Można to poprawić inwestując w remont nastawnika i pompy, oraz w czipsa.. Wtedy silnik M51 jest realną alternatywą finansową dla silnika M52 w tej budzie