Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: Ogrzewanie

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    Panowie bo ja czegos nie kumam... ale ok po kolei:)
    mam sobie e32 z 88 roku:)
    moja matka ma corse z 96:)
    mam sobie problem z moim e32:)
    PROBLEM:
    w rdzoplu corsie nawiew jest 50x mocniejszy niz w moim e32... (wersja z klima) i teraz mam pytanie:) czemu moj nawiew ledwo wieje? (pod maska slychac jak buczy cale to ustrojstwo takze dmuchac dmucha ale slabo cos... za slabo.. mowie sobie pewnie ten filtr trzeba wymienic ale czytam tutaj ze nie mam filtra bo mam 88rok?:> to co? w e32 tak lekko dmucha nawiew?:> czy o co tu chodzi?:) nie mam co zagladac do filtra (tego za nagrzewnica) bo go nie mam? i tak slabo bedzie mi dmuchalo?:> eeej Panowie prosze o pomoc:D mam czy nie mam tego filtra?:> i czemu moze tak slabo wiac(jakbym go jednak nie mial) dodam ze samochod nagrzeje w srodku bez wiekszego problemu w sumie ale lba nie urywa ten nawiew... i w KAZDYM samochodzie KAZDEGO znajomego wieje mocniej... a babcia jak mi sie wydaje to limuzyna w ktorej powinno chyba troszke bardziej wiac jak w corsie... wrr... to mam ten filtr czy nie? jak nie to czmeu tak slabo wieje?(a buczy niesamowicie takze watpie zeby za slabo sie krecily te wiatraczki w srodku:P) hmmm? jakies propozycje??:>
    Jeśli chcesz sprawdzić siłę nadmuchu ,daj temp. na 16 i na max nadmuch ,bo przy ustawieniu wyższej temper. nadmuch jest inaczej sterowany ,a po drugie ,czy sądzisz że nagrzewnica w bez filtra jest długowieczna ,na pewno jest zabita syfem na maxa , pierwsze co proponuję sprawdzić to dolot powietrza od wentylatora ,czyli podszybie przód
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Nie no chodzi mi o to czy mam ten filtr:P jak mam to wymienienie bo na bank jest zasyfiony:P sprawdze na zimnym może masz racje;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    A mam pytanie odnosnie swojego problemu odnosnie slabego nadmuchu z kratek kierowcy pasazera i srodkowych czy przypadkiem nie jest tak ze powietrze przez filtr przechodzi tylko gdy wlaczy sie obieg zamkniety, a jak jest otwarty to powietrze nie przechodzi przez filtr ?
    Przed E32 miałem vectre a i tam powietrze wiało jak niewiem co i niebyło różnicy czy zimne czy gorące dodam że nigdy niemiałem ustawionego nawiewu na maxa, brat ma mercedesa W124 i też mu wieje i nie ma różnicy czy gorąc czy zimno. Rozwiązanie panów z Bawarii jednak nie jest najlepsze.
    Ostatnio edytowane przez tom_0808 ; 21-12-2010 o 17:46

BMW
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    Przed E32 miałem vectre a i tam powietrze wiało jak niewiem co i niebyło różnicy czy zimne czy gorące dodam że nigdy niemiałem ustawionego nawiewu na maxa, brat ma mercedesa W124 i też mu wieje i nie ma różnicy czy gorąc czy zimno. Rozwiązanie panów z Bawarii jednak nie jest najlepsze.
    Też kiedyś jeździłem vectrą 1,8 i powiem Ci że sterowanie nadmuchem i ogrzewaniem (w pełni działającym) jest nie do porównania do e32 ,proponuję najpierw doprowadzić swoją 7er do należytego porządku
    a nie rozpisywać się na temat ,,bo mi źle wieje,,
    przejrzyj najpierw i sprawdź to co było wcześniej pisane ,przy klawiaturze tego nie naprawisz ;)

BMW
    Wszystko o czym byla mowa zostalo sprawdzone zostal jeszcze filtr pylkowy do wymiany ale to zamierzam zrobic dopiero po swietach gdyz mase rzeczy mam na glowie a jeszcze pogoda niesprzyja takim praca gdyz garazu sie jeszcze nie dorobilem.

BMW
    No to powodzenia przy wymianie i Wesołych Świąt ;D

BMW
    U mnie na zimnym powietrzu tez ledwo wieje:) czy to na szybę czy nie:) co w takim razie stoi na przeszkodzie skoro nie mam filtra?.... Nie mam porównania jak powinien chodzić nawiew w e32... Ale fakt w w124 łeb urywa... A mojeo nie czuć na twarzy jak wieje...

BMW
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    U mnie na zimnym powietrzu tez ledwo wieje:) czy to na szybę czy nie:) co w takim razie stoi na przeszkodzie skoro nie mam filtra?.... Nie mam porównania jak powinien chodzić nawiew w e32... Ale fakt w w124 łeb urywa... A mojeo nie czuć na twarzy jak wieje...
    mi sie kolego wydaje ze mamy cos zepsute co jest odpowiedzialne za otwarcie klap naiwewu na twarz. pomimo iz przycisk sie wciska i pali sie dioda to i tak klapy sa zamkniete, ale to tylko moja sugestia. co jest odpowiedzialne za otawieranie klap ? ewentualnie jak sprawdzic czy klapy sie otwieraja ?

BMW
    nie no klapy mi si eotwieraja bo to slychac i czuc jakies tam powietrze ktore leci ale jak przyloze reke.. a mi sie wydaje ze powinno mocniej wiac... wrr.. kij wie...

PANOWIE MAM FILTR CZY W OGOLE TAM NIE ZAGLADAC?? BABKA Z 1988 ROKU:) bo skoro filtra nie mam to czemu tak slabo wieje?:> (to ze po mojej stronie leci mocniej a po stronie pasazera jeszcze gorzej zostawiam na drugim planie:) wazne zeby u mnie normlanie wialo jak na bmw ktorym kiedys jakis prezydent jezdzil przystalo(model bmw:D) moze napisze mi ktos krok po kroku co zrobic co sprawdzic?... wieje slabo:) ten regulator dziala :) mozna rergulowac sile nawiewu(czasami sie zacina i tlyko max dziala ) no i jak zrobie na minimum ledwo czuc nawiec jak zrobie na max wieje mocniej fakt ale w omedze corsie w124 a4 wieje mocniej.. w lublinie roboczym tak wieje jak w bmw...
    co zorbic co sprawdzic jak "odzywic" moj nawiew...

BMW
    Cytat Zamieszczone przez siudema Zobacz posta
    Chętnie bym zobaczył tę ori instrukcję ,ale niestety filtry były montowane od 06-89
    Wystarczyło przeczytać temat od początku :)

Uprawnienia umieszczania postów