Przy takiej jezdzie masz srednia wg kompa 10.5 czy emeryckiej ;)
Wersja do druku
Takiej raz kiedys zona jedzie to troche zaniza ;) jak wymienie maf to powinno troche spasc ale przy mojej jezdzie i masie auta wydaje mi sie ze te 10.5 to i tak dobrze bo benzyny to az sie boje pomyslec.
Jak bym miał kupić drugi raz E65 to kupiłbym 3,6 - paliło średnio 10 l. i nic się nie psuło . Nie jestem fanem diesla bo za często z nimi robię i wiem ile to kosztuje :) Pamiętaj ,że realny przebieg diesla jest przeważnie większy niż benzyny. Co do problemów z elektroniką to w przeważającej części występują w egzemplarzach powypadkowych lub nieudolnie naprawianych a w pierwszych wersjach czasem coś się zawiesi ale nic się nie dzieje strasznego. W późniejszych wersjach nie wiesza się audio i nie występuje kilka upierdliwych usterek. Ogólnie jak wspomniałem wcześniej ten samochód jak jest OK rzadko się psuje :)
A jaka jest różnica w silniku jeden i drugi jest N62 blok ten sam chyba ze głowice inne sa ??
Chyba jednak wybiorę miedzy E65 730d a E60 530d ale nie omieszkam obejrzeć jakiejś 745i?? Lepiej szukać w Polsce czy zagranica samochodu??
Jeśli nie przeszkadza ci akcyza 18,6% to za granicą.
Można mniej zniszczona kupić a kwotę na umowie zawsze tez można inna wpisać :)
Małe sprostowanie da rade zejsc ponizej 10l na setke i o nawt dosyc mocno poniżej dzisisj na odcinku 180 km przez wioski i normalnym natężeniu ruchu jadac nie lamiac przepisow sednia predkosc wyszła 65 a spalanie 7.6l jestem w szoku bo naprawde jechalem normalnie za innymi autami.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Wałkujecie temat do znudzenia;) kosiarka jak chcesz to napisz na priv umówimy się to ci opowiem o różnicach 745i i 730d. Ja jestem za 750i w gazie takie moje zdanie;) ale godnego egzemplarza nie znalazłem.
7,6 w trasie to normalne spalanie dla naszych 7er przy normalnej jeździe i jak jest wszystko w porządku z samochodem........zejście poniżej 7 litrów to już trzeba się "mocno" postarać (ale udało mi się to ;-) z ciekawości chciałem sprawdzić jak nisko da się zejść ze spalaniem i najniższy wynik jaki uzyskałem to 6,7 litra ale jazda naprawdę spokojna :-))
7.5 przy "toczeniu sie" 740d po wirusie ;-).
Ja jak jadę spokojnie swoją 730d to spalanie w trasie mam na poziomie 6,7 - 7,3 L. Nie uważam też jak niektórzy tutaj żeby 3,0 D był za słabym motorem do tego auta. Silnik jest elastyczny, bardzo dobrze się nim wyprzedza, a przy tym jest bardzo ekonomiczny. Według mnie jest w zupełności wystarczający do tego auta. Przesiadłem się na moją 7er 3,0d z Auta o mocy ponad 300 KM i 440 nm w benzynie auto przyśpieszało do setki w 5 sek więc jeżeli byłoby tak tragicznie jeżdząc 3,0d to bym powiedział, a uważam że jest naprawdę nieźle. Reasumując bardzo polecam E65 730d
Ja u siebie przy motorze 4,4 V8 benzyna mam przy mojej bardzo spokojnej jezdzie spalanie około 9litrów więc 7,3 u Ciebie przy dużo mniejszym motorze nie jest jakimś wyczynem.
Napiszcie jeszcze ze to spalanie jest przy prędkości max 120km na autostradzie i zresetowane jak juz sie auto rozpedzilo. Nie rozumiem po co kupować takie auto z duzym silnikiem i byc najwolniejszym na drodze. Wydaje mi sie ze realne spalanie w cyklu mieszanym bez szalenstw ale jazda z przyjemnoscia przy 730d to okolo 10 litrow. A w trasie to pewnie kolo 9 z tym ze po niemieckich autostradach gdzie nie trzeba sie przejmowac limitami w polsce pewnie mniej. Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Czy bycie najwolniejszym na drodze, to jakaś ujma ?
Przypominam koledze, że na całym świecie obowiązują ustalone zasady, spisane w Kodeksie drogowym.
Na drodze spotykam mnóstwo gierdolstwa, które się ściga, bo nie znosi być drugim. Chcesz się pościgać, to jedź na tor.
A czy ja powiedziałem ze sie scigam po mieście? ? Takie typowe polskie zanizanie spalania po co? Nie powiem da sie ty autem jezdzic oszczędnie ale jaki to ma sens? Do oszczednej jazdy sa e60 z 2litrowym dieslem a tutaj mamy auto 2tony masy na 20" felgach. Zresztą po co sie spierać o takie glupoty tylko ktos kto kupi 745i i bedzie oczekiwal spalania jak ktos napisal 9 litrow to sie bardzo rozczaruje a jak przeczyta to co ja pisze i kupi 730d i bedzie jezdzil rozsadnie to bedzie milo zaskoczony. Nie należę do ulicznych wariatów i nigdy nie nalezalem ale lubie raz kiedys przydusic tam gdzie wolno. Ale to tylko moja opinia.
Ale 730D to praktycznie najmniejszy motor w E65 więc wydaje mi się że wybiera się go w znacznym stopniu dla oszczędności. Tak jak np. 2.0TDi w Passacie itp.
No masz racje ale moj wybor byl taki zaoszczędzić na silniku zeby później nie trzeba było oszczedzac na paliwie. I cieszyc sie z jazdy a nie liczyc kazdy dziesata litra na stacji.
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniejCytat:
Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.
Przepraszam za offtop, musiałem.
Widze ze i profesor Miodek na forum zagląda.
euro_tuned przy bardzo spokojnej jeździ to zszedłem na autostradzie na 5,6 L jechałem do 120 km/h ale nie jest już jazda, a blokowanie ruchu :-). Poza autostradą jakbym miał jeździć bardzo spokojnie to myślę ze 6,5 L nie będzie trudne do osiągnięcia.
5,6l to już brzmi nieźle ale tak jak piszesz - więcej skę przy tym umęczyć tylko idzie ;)
Eee tam, panowie. Ja jeżdżę cały czas po mieście (raz byłem w Wawie i Łodzi) i na dystansie 2500km mam spalanie 5.7. Jeżdżę oczywiście przepisowo i nie męczę się przy takich prędkościach - pełen luz, okularki, klimka, wentylacja z masażem na pupkę i fajna muza.
Ja mam micrę k11 1.0 i pali 10l w mieście ,wiec pisanie ze e65 4.5 spali tyle samo ,to ja już wysiadam hehe.
Wracając do wątku 3.0d to wspaniała jednostka dobry serwisowany motor jest nie do zabicia ,natomiast n62 to porażka i 90 % forumowiczów to potwierdzi .Jak bym znalazł to tylko 3.0 benzynka lub 3.0d .
człowieku co ty piszesz ??? MASAKRA.Ja nie wiem co ludzie pisza o N62 że awaryjny,że nie ekonomiczny itp,itp....Jak masz dobrą,zadbana jednostke to nie ma najmniejszego problemu z tym motorem,a 3,0D w Limuzynie E65 to jakaś poraszka.Taka oszczedność kowalskiego.Mam 7 ale mało pali.....Ale jaja jak to czytam.Piszcie dalej bo fajny wątek.
N62 4,4 V8 to najlepszy motor w E65. Bez turbo, piękny dźwięk i osiągi.
Pewnie zaraz okaże się że najgorszy to jest 760 w benzynie. I najwięcej będą gadać Ci co tylko na zdjęciach oglądali i przeczytali kilka postów na niemieckim forum o czyiś problemach z tym motorem. Albo zobaczyli kilka ogłoszeń na mobile.de że są do sprzedania i miały wymieniany silnik. Takie tematy i ogłoszenia można policzyć na palcach rąk. Ciekawe jak się to ma do liczby sprzedanych aut z tym silnikiem.
Wszyscy zapominają, że na naszym forum 80% tematów w dziale e65 dotyczy właśnie 745. Dlaczego nie ma wcale tematów z problemami użytkowników posiadających 760? Tych aut sprzedano bardzo dużo i ludzie nimi po prostu jeżdżą.
Nie wypowiadam się o 760 bo go nie znam ale w dziale e65 jest tak mało tematów o nim bo na forum ma go chyba jedna czy dwie osoby.