Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Witam ponownie

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32

Cześć, po paru miesiącach można dać jakąś aktualizację tematu. Wiele części kupiłem, zrobiłem, ale wszystko porozdzielam na etapy. Zaczniemy może od przygotowania szerokiego frontu. Jak wszyscy wiedzą, aktualne ceny lakierników przygotowania elementów i ich samo polakierowanie rzucają na kolana, więc postanowiłem sam się za to zabrać. Aktualne błotniki, które są w mojej E32, a przynajmniej jeden z nich był lakierowany połowicznie i rzucało się to w oczy. Temat był prosty, matujemy błotnik itp i malujemy. I tutaj masakra, błotnik do połowy w szpachli po kilka centymetrów i spawany cały dól i szlifowany szlifierką. Znalazłem drugi błotnik za 80zł, posiadał jedną wgniotę, którą lekko się wyklepało i zaszpachlowało. Sami Panowie wiecie, że części blacharskie to trudny temat w E32, a błotnik akurat był bardzo zdrowy i bez grama szpachli, którą teraz niestety, ale musi posiadać. Jest na pewno w 100% procentach lepszy od tego, który miałem. Lewy błotnik również kupiłem drugi, tamten wymaga większej ingerencji, więc postanowiłem, że jego też zmienię. Maska zdrowa, bez rdzy, ale w niektórych miejscach musiałem podszpachlować. Wgniotki typu gradobicie, na średnicy około 2cm, więc jest tego nie wiele. Maska już w ostatniej fazie szlifowania, błotniki poszły jeszcze raz w podkład i zostały wyszlifowane jak maska.

Może ktoś się interesuje lakiernictwem lub też nie, tak powinna wyglądać przygotowana płaszczyzna pod bazę. Jest to tylko sam podkład.

No i tutaj już materiały pod lakierowanie. Litr bazy, lakier bezbarwny, rozcieńczalnik, szmatki antystatyczne i filterki.

Osobiście jestem zadowolony ze swojej pracy i na warunki jakie posiadam (tzw. garażowe). Jutro prawdopodobnie wszystko będzie już w lakierze, więc w niedzielę powinienem się pochwalić jaki jest efekt finalny.
    Ostatnio edytowane przez motobiker ; 23-04-2020 o 22:11