Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem z tylnymi nadkolami E32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    tylko ze i tak w miejscu spawania zawsze wyjdzie korozja.....
    a to w fabryce to niby co robili, kleili te elementy ze sobą? Jak ktoś nie umie spawać, albo spawa do rdzy to będzie tak jak piszesz. Jak ktoś ma pojęcie, zrobi to z głową, to przy użyciu obecnie dostępnych środków można zapomnieć o korozji na długie lata. Mam tutaj lokalnie jednego spawacza "od wszystkiego" i jest to bardzo ogarnięty w tym temacie człowiek. Jak szukałem blacharza do e32 (też nadkole) to pojechałem do jednych majstrów, potem do drugich zapytać o ceny - każdy podał podobną, a jak pytałem o gwarancję na usługę, to każdy mówił - panie za dwa lata i tak wyjdzie ruda. Generalnie chodzi o to, że jeśli naprawa blacharska zostanie przeprowadzona zgodnie ze sztuką, bez zbędnego pośpiechu bo niektóra chemia musi swoje odstać w odpowiednich warunkach, to nie ma opcji żeby potem coś od nowa w tym miejscu rdzewiało. Sam poprzednie auto dałem na naprawę blacharską po stłuczce nie z mojej winy. Wybrałem dobrego blacharza z renomą. Naprawa kosztowała z OC sprawcy ponad 6 tysięcy złotych, ale przez kolejne 6 lat użytkowania auta nie pojawił się nawet 1g rdzy w miejscu naprawy, ani w okolicach. Potem z własnej winy zarysowałem jeden bok w tym aucie, zapytałem się ponownie tego samego blacharza ile będzie kosztować naprawa - cena mnie przerosła, tym bardziej że płaciłem z własnej kieszeni. Znalazłem innego, dużo tańszego blacharza i efekt był zadowalający (lakierniczo 8/10), ale po dwóch zimach lakier zaczął pękać na drzwiach i pojawiła się korozja. To mówi samo za siebie.

Przepraszam za offtop ale głowa mnie boli jak czytam takie mądrości jakie napisał kolega krzywy191

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez jacek44 Zobacz posta
    a to w fabryce to niby co robili, kleili te elementy ze sobą?

Przepraszam za offtop ale głowa mnie boli jak czytam takie mądrości jakie napisał kolega krzywy191
    to nie wiem co jest z twoja głowa, trosze pomysl co piszesz, w fabryce elementy się zgrzewa a nie spawa. Widziałes kiedyś skorodowany tłumik? zawsze gnije w miejsci spawania. Wiesz tez dlaczego przy kryciu dachu blachą używa się nożyc a nie flexa? bo nawet przy cieciu blacha się przegrzewa i normalnie gnije w tym miejscu. Ale co ja wiem po 12 latach pracy zawodowej przy samochodach .