Kiedy mi sprzedasz tą dźwignię zmiany biegow? Jest boska![]()
Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 08-10-2018 o 16:53
nie widać po tych zdjęciach żadnych robót blacharskich. Co było robione? Masz jakąś dokumentację zdjęciową?
Uwaga, tylko dla widzów o mocnych nerwach !! ;)
Fartuch w mojej ocenie był na tyle zniszczony, że jedynym dla mnie wyjściem było wstawienie nowego, nie chciałem rzeźbić dlatego stary został w fabrycznych miejscach rozwiercony i wjechał drugi. Poza w/w fartuchem żaden inny element przodu auta przy tej operacji nie został ruszony.
Nadkole tył było już kiedyś przez jakiegoś PARTACZA robione, jak się okazało ów fachman nie miał pojęcia co robi, no i wyszło z czasem co wyszło:
Na chwilę obecną zabezpieczone epoksydem i 1 warstwą lakieru, jak już wyżej pisałem w przyszłym miesiącu będzie robione 'spa' tego elementu.
W podłodze załatania wymagała 1 mała dziura:
Przy okazji prac blacharskich wszystkie miejsca gdzie były jakieś naloty rudej zostały wyczyszczone. Nie mam fotek bo mój blacharz ma 'telefon z tarczą' i nie bawi się w fotografa. Ja też nie miałem czasu jeździć i zawracać mu codziennie doopy, żeby to dokumentować.
Pzdr
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
no I dobrze, że wreszcie
swoją drogą ta podłużnica jak w czołgu :)
pozdrawiam Bartek
To jest cienka blacha, ona tylko zagięta. Ale ogólnie przekrój duży dosyć tej podłużnicy. Dobrze tam się działo widać. Kurcze tylko sie mogę cieszyć że u mnie mała 2 dziurki były.
Gratuluję wyprowadzenia tego i znalezienia kogoś kto to teraz dobrze zrobił, to jest problematyczne.
I super. Gratulację. Czy oprócz epoksydu konserwowałeś robione miejsca jeszcze jakoś dodatkowo?
W środku na epoksyd dałem tylko lakier, od spodu pójdzie baranek. Nadkole tył jest w miejscach spawów od wewnątrz, jakąś gumą dodatkowo zabezpieczone.
Co do podłużnic w E32, one tylko wyglądają masywnie, w rzeczywistości nie są za mocne - choć lepiej tego nie sprawdzać ;)
Blacharz mi mówił, że ogólnie blacha w beemach z tych lat nie jest jakoś wybitnie mocna.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
No jak korozja może być mocna?![]()