Silniczki nie stanowią problemu ponieważ już je podmieniałem.
Ale z ciekawości sprawdzę.
Sprawdzałem rezystancję miedzy pinami i na obu są prawie takie same.
Póki co obstawiam centralkę już ją nawet rozkręciłem ale wygląda ok. Jutro jeśli się uda wstawie ją do innego auta. Jak i tam błąd wyskoczy to sprawa oczywista.
Jednak nie byłbym sobą gdybym nie spróbował jej naprawić ;)
Zapewne nikt niema schematu ???
Co ciekawe na pinach wtyczki przy odpiętych siłownikach na sprawnym banku po puszczeniu adaptacji nic się nie dzieje a na niesprawnym banku pojawia się chwilowo napięcie.
Kolejną dziwną/głupią sprawą jest to że czasami adaptacja sie wysypuje i informuje że na jednym z banków adaptacja została przerwana.... najlepsze jest to że wczoraj wykonałem kilka razy adaptację na odpiętej wtyczce silownika i nie przeszkodziło to w pozytywnym zakończeniu adaptacji.
Edit
Zgłupiałem już troche bo standardowo nie dało się zrobić adaptacji ale aku miało 11.54v więc włączyłam auto pochodziło z 10 min po zgaszeniu adaptacje zrobiły się bez problemu, sterownik zimny więc zimne luty można wykluczyć.
Ale za to zauważyłem że mam błąd
2850 variable valve gear guide sensor bank 1 czyli jeśli sie nie mylę od str pasażera.
Chciałem je zamienić miejscami ale tak po 1 są po 2 na stronę kto wie który to czy ten górny czy dolny ?
Po 2 zrobiły się ciepłe węże a bmw nie ułatwia sprawy i aby je wyjąć trzeba troche podemontować chyba nawet vacum :/