Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 84

Wątek: Problem AIRBAG

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez mlody1484 Zobacz posta
    WBAGM21050DR56058 to jest vin mojego auta. Kolega w cześniej w tym wątku twierdził ze tan modul będzie pasował. Wiec ja już nie wiem. Teamviewera w każdej chwili mogę zainstalować. vin zmieniałem itool32 i winkfp.
    Auto jest z 02/2004, moduł z aukcji jest od 03/2004. Wygląda, że wprowadziłem w błąd. Kierowałem się naprawami w swoim aucie. Też był niezły miszmasz z numerami, ale nie trzeba było tak uważać. @Cursor: a update softu by pomógł?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Draaaaamat. Czyli szykowac 2 koła na nową część. Tych nr co by się zgadzały nie da się kupić. 4 godziny jazdy i paredziesiąd plnów tyle mnie ten test zgodności zafundowany przez kolege kosztowal. Niby niewiele ale wkur... jest. I okazalo sie chyba że czytać i rozrużniac cyferki jednak umiem.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Draaaaamat. Czyli szykowac 2 koła na nową część. Tych nr co by się zgadzały nie da się kupić. 4 godziny jazdy i paredziesiąd plnów tyle mnie ten test zgodności zafundowany przez kolege kosztowal. Niby niewiele ale wkur... jest. I okazalo sie chyba że czytać i rozrużniac cyferki jednak umiem.
    No ogólnie nerwowy jesteś. Pisz do Boss'a może ma taki moduł. Ja bym się tak szybko nie poddawał.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Stary uwież nie nawidze miec coś nie tak z autem. A tym bardziej jak coś mi na zegarach swieci. Do tego robiąc po 200km po mieście dziennie jeżdzac (nie obrażajac nikogo) miedzy turystami. Poduszki to raczej dobra rzecz. Tu na forum mam pisać do tego człowieka?

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Stary uwież nie nawidze miec coś nie tak z autem. A tym bardziej jak coś mi na zegarach swieci. Do tego robiąc po 200km po mieście dziennie jeżdzac (nie obrażajac nikogo) miedzy turystami. Poduszki to raczej dobra rzecz. Tu na forum mam pisać do tego człowieka?
    Od nerwów się siwieje i nic więcej. Podejdź na luzie. Mi poduszki półtora roku się świeciły, zanim je ogarnąłem.

Tu na forum: boss, lysy106 i impex Radzionków.

Faktycznie jest lipa z prawymi sensorami. Lewych jest od groma. Po weekendzie zadzwonię do swojego speca, czy faktycznie ten co kupiłeś nie zatrybi.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Ja nie osiwieje bo łysy jestem :p podrzuciłem chęć kupna takiego ustrojstwa to tematu z ogloszeniami. Może to coś da.
    Ostatnio edytowane przez mlody1484 ; 28-04-2018 o 20:50

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Kurcze ,nie sądziłem ,że taki problem jest z SBSR. U mnie na jesień siadł SBSL i problem rozwiązany szybciutko i tanio dzięki koledze @Cursor.
    Pytanie ....czy z E60 nie podszedłby ? Albo może wgranie nowego softu do tego co kupiłeś by pomogło ? Trzeba czekać co powie na to @Cursor.
    Muszę przyznać ,że temat elektroniki ma chłop w małym palcu. Widziałem na własne oczy.

@Młody1484 spróbuj zadzwonić w poniedziałek i zapytaj czy czasem chłopaki nie mają takiego modułu TEL: 534-556-222
    Ostatnio edytowane przez miro ; 28-04-2018 o 21:31

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Tak mi się wydaje po wskazówkach kolegi @Cursor że problematyczne sterowniki to jakaś seria która była montowana w jakimś tam okresie. Pewnie cała seria była wadliwa. I dlatego sbsr o takich nr nie ma bo są chodliwym towarem. Znalazłem na ebay i na jakis chyba czeskiej stronie i jeden jedyny dostępny jest w meksyku. (nikt na majówke się nie wybiera czasem?) na czeskiej już sprzedany. Na allegro też był jeden i zniknął w momencie. dzwoniąc do chłopa powiedział że już 3 godz po wystawieniu aukcji był sprzedany. Zamiennik z tym nr aktualnym do zdobycia jest ale najtańszy jaki znalazłem był za 1500pln. Stawiam największego whiskacza jakiego znajdę temu co gdzieś ten moduł znajdzie (pewnie chłopaki gdzieś w ogródku pozakopywali te moduły na czarną godzinę) i nie chodzi tu o cenę z serwisu tylko jakieś rozsądne pieniądze.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Kurde, a nie da się go naprawić ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Stary modul sie grzał że po godzinie jazdy nie dało sie go w rękę wziąć. Przez to prawdopodonie zrobił się zimny lut gdzieś. Można było płytkę przelutować ale z doświadczenia wiem że to by mogło podziałać albo tydzień albo rok albo na zawsze gwarancji żadnej nie ma. Ale też przy próbie naprawy można tylko gożej uwalic. Na przykład sterowanie pompą paliwa.