Głupie pomysły, które ratują życie, bo jak Ci ktoś w bok przyceluje to właśnie ten moduł odpali poduszki z lewej strony samochodu.
Jeśli sprawdzisz ten moduł na słupku i będzie okay, to sugeruję albo to co proponował Cursor, albo od razu jego wymianę i wycieczkę do niego w celu zaprogramowania go do auta. Damned dobrze pisze, jak nie pomoże ogarnięcie modułu w słupku, zostaje sprawdzenie modułu za schowkiem pasażera (ZGM bodajże, Central Gateway Module). Miałem rok temu problem właśnie z nim, również podczas niskich temperatur, z tym, że waliło błędem "Safety System" na monitorze centralnym. Nie zauważyłem tam wilgoci, było sucho. Wgrałem nowe oprogramowanie przez WinKFP, zaktualizowałem czas systemu i pomogło to może na tydzień. Potem zmieniłem moduł na inny, dwa lata młodszy i dopiero to rozwiązało problem (oczywiście dopisując go do auta kompem). Podczas próby wskrzeszenia tego starego modułu próbowałem nawet grzać ścieżki lutownicą hot-air, ale są tam scalaki, których w taki sposób się nie podgrzeje bezpiecznie i z oczekiwanym efektem. Bardzo możliwe, że i w tym module na słupku jest podobnie.