Nie mówie ze Tylko w ista
DIS tez napewno ma bo to program jak ista tylko stary i denerwujacy w obsłudze
Juz dawno go wywalilem, do tego ta wirtualna maszyna... masakra
Nie mówie ze Tylko w ista
DIS tez napewno ma bo to program jak ista tylko stary i denerwujacy w obsłudze
Juz dawno go wywalilem, do tego ta wirtualna maszyna... masakra
... a już mi się oczy zaświeciły, że życie mogło być takie piękne i nie trzeba było podnosić na równo auta, rozbierać płyt, kombinować... No mi na to gdzieś z godzinę schodzi, a krowa jest taka ciężka, że mi podnośnik skrzywiła podczas opuszczania z maksymalnej wysokości.
Oj, mnie też mega irytowała prędkość działania tego programu... DIS jednak jest dużo lepszy, niż INPA. INPA to jakieś lekkie nieporozumienie; "szybki kasowacz błędów", nic więcej jak dla mnie.
U mnie po zakupie - podczas pierwszej wymiany miałem ok. 4l w misce. Weszło 6l, więc jakieś 2l brakowało, ale skrzynia chodziła bdb.
By the way... Wymiana oleju w skrzyni... Nie sprawdzałem tego jeszcze, ale jest jakaś instrukcja w ISTA, która mi powie jak dokładnie upuścić prawie pełną zawartość oleju skrzyni? Sebek kiedyś napominał, że jak się odkręci mechatronik, to schodzi w sumie ponad 9l. Gdzie mogę namierzyć taką instrukcję, łącznie z wymianą adaptera, tłoczków i... coś jeszcze?
Ostatnio edytowane przez HTN ; 07-02-2017 o 21:11
@HTN przyjacielu....mówisz i masz http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=258553
Jest procedura wymiany oleju
Jak bede mial czas to napisze dokladnie co i jak
Dzis zrobilem screeny z sprawdzania poziomu oleju
Jak przerobie zdj wrzuce tu jak wyglada właściwe sprawdzanie poziomu oleju w skrzyni
Proszę...od strony nr 4 http://www.zf.com/corporate/media/zf...hselkit_PL.pdf
Mam Dokładnie tą serwisówkę z ZF w wersji książkowej :)
@miro pisałem o zrobieniu tego w ISTA
Tak miałem tylko 2 litry. Chodziła ok oprócz szarpnięć. Miałem to wtedy robić ale walnął sterownik VVT. A straszyli mnie rozrządem. Jak wymieniłem sterownik (stała sobie z tydzień zanim doszedłem co to) to jazda próbna 2 zakręty i błąd skrzyni a 5min wcześniej radość ze to nie rozrząd. Leciało z wtyczki mechatronika.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Sprawdzenie poziomu oleju w skrzyni automatycznej
Wybieramy co jest powodem kontroli poziomu oleju
Miałem wyłączony silnik jak robiłem akurat ta cześć screenów po zapaleniu silnika ruszyło dalej
Jeśli nie to będzie powtórka uzupełniania oleju
Jak widać jeśli nie są spełnione warunki dyktowane przez ISTA procedura wymusza ich osiągnięcie i dopiero wtedy kontynuuje proces
Ostatnio edytowane przez twin7 ; 08-02-2017 o 21:28
Ha, miro, twin7, pięknie Wam dziękuję! Fenomenalnie rozwalony temat! Aż mnie korci, żeby znowu to robić ;). Mam jednak jeszcze jakieś 35.000km do 60.000km.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 08-02-2017 o 21:23
Spoko, forum dużo daje wiec trzeba i coś od siebie :P
Więcej w instrukcji ISTA-D w naszym dziale instrukcje/schematy