Jak miałeś taki wyrąbany to na bank poczujesz różnice
Jak miałeś taki wyrąbany to na bank poczujesz różnice
No i właśnie skończyły się moje problemy z drżeniem kierownicy. Przy żadnej prędkości już nie ma wibracji.
Dżingiel w nagrodę:
https://www.youtube.com/watch?v=jJwzO80M25Y&t=167
@HTN czy Ty znów wymieniałeś bez kanału ?
Co do tulei widać przewagę Meyle
AAAaaaaaaaa Najważniejsze...czy poczułeś ,ze auto jest twardsze czyt. Mniej komfortowe ????????? Czy nie ma różnicy lub niewielka ????
Eh tam... kanał... Po co stać, jak można sobie poleżeć ;).
Potwierdzam absolutnie Twoje spostrzeżenie - zero wpływu na komfort. Gdyby nie fakt, że przestało trząść kierownicą, w ogóle bym nie wiedział, że mam nowe wahacze.
Na filmikach widać, że ręką da się je lekko poruszać (gdzie Mapco mogłem poruszyć do skrajnych położeń), ale to jest nic w porównaniu do sił, jakie przenosi ten wahacz.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 23-10-2016 o 07:20
Jak już jesteśmy w temacie wibracji... Zna ktoś normę na bicie felg? Szperałem sporo w necie i jedyne, co znalazłem, to takie coś:
FELGA ALUMINIOWA:
- bicie promieniowe: 0,76mm (0,030")
- bicie osiowe: 0,76mm (0,030")
FELGA STALOWA:
- bicie promieniowe: 1,01mm (0,040")
- bicie osiowe: 1,14mm (0,045")
Witam wie ktos jaka jest cena calosci 4 wahacze na przod meyle I lamfoerder?
Czy taki komplet ma sens czy lepiej omijać Allegro http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5932272025
Po wymianie wahaczy trzeba robić zbieżność?
Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 25-10-2016 o 05:41
Jasne, że ma sens. Ja za swoje dwa wahacze banany zapłaciłem 180EUR.
Ja zbieżności jeszcze nie robiłem, ale mam plan ją przynajmniej sprawdzić. Ostatnio jak wymieniłem wahacze, to nie rozjechała się praktycznie w ogóle (zbieżność była na granicy tolerancji). Tył miałem jednak krzywy (obrazowo koła stały tak // zamiast /\), więc ustawiłem ponownie całość.
Ogólnie, to każdy wahacz jest wykonany z określoną dokładnością i przypuszczam, że w okolicy 1-2mm to wszystko pływa z racji istnienia elementów gumowych. Także na obie strony masz np. 2x2mm. Ja bym zalecał przynajmniej sprawdzić.
Trzeba robić gramatykę bez dwóch zdań !![]()