Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Bmw e38 Projekt "metamorfoza"

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    ex 740iA '97, e46 320d '03, e61 535d '06, e46 320d '04, teraz e61 535d '04 Stage 3
    Ja bym zaczął od ogólnego doprowadzenia auta do ładu. Bo po co zakładać zawias jak najważniejsze rzeczy są nie ogarnięte?
    Jeśli wzorujesz się na zdjęciach to przede wszystkim lift czyli błotniki lampy do tego przydałoby się założyć oryginalne spryskiwacze lamp, nakładki progowe poliftowe wraz z listwami drzwi. Od razu również trzeba sprawdzić kondycję karoserii czyli wszystkie możliwe miejsca gdzie może pojawic się korozja. Później malowanie auta i doprowadzenie do fajnego stanu lakierniczego.
    Bez tego to chyba nawet nie ma co myśleć nad innymi sprawami.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez Kubanek Zobacz posta
    Ja bym zaczął od ogólnego doprowadzenia auta do ładu. Bo po co zakładać zawias jak najważniejsze rzeczy są nie ogarnięte?
    Jeśli wzorujesz się na zdjęciach to przede wszystkim lift czyli błotniki lampy do tego przydałoby się założyć oryginalne spryskiwacze lamp, nakładki progowe poliftowe wraz z listwami drzwi. Od razu również trzeba sprawdzić kondycję karoserii czyli wszystkie możliwe miejsca gdzie może pojawic się korozja. Później malowanie auta i doprowadzenie do fajnego stanu lakierniczego.
    Bez tego to chyba nawet nie ma co myśleć nad innymi sprawami.
    Masz racje, nie ma co pakować hajsu w gwint jak nie ma podstaw, ale jak mówiłem totalnie jestem blady i nie wiem od czego zacząć. Przyjdzie auto od mechanika
    zamówię podstawowe rzeczy (lampy, itd). Pod błotniki przednie i tylne tam gdzie wchodzi koło, mają zaokrąglenie, są to standardowe zaokrąglenia czy trzeba przerabiać?