-
Zaawansowany Użytkownik
Ok, rozumiem.
Gdzie znajduje się ten przełącznik ON/OFF do akumulatora ?
EDIT:
Już znalazłem, troszkę był schowany :-)
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 06-04-2014 o 15:21
-
Doświadczony Użytkownik
Odświeżę temat i zadam w sumie chyba głupie pytanie : Po co tak właściwie jest ten wyłączni akumulatora i jak on działa? Czy dokładnie tak jak bym klemę odkręcił od aku czy mimo wszystko gdzieś ten prąd dochodzi jeżeli jest w pozycji off ?
-
Doświadczony Użytkownik
Podejrzewam, że do najważniejszych rzeczy dochodzi, ale uruchamia sie jakiś tryb eko :) W instrukcji chyba jest napisane aby go używać na wypadek dłuższego pozostawienia auta bez uruchamiania .
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 03-05-2016 o 13:40
-
Zaawansowany Użytkownik
W pozycji off możesz spokojnie jeździć. Dzięki tej pozycji bunia ma o wiele mniejszy pobór prądu na postoju mimo całej masy elektroniki w aucie.
-
Doświadczony Użytkownik
To po co właściwie to jest jak można na tym jezdzić ? Bezsensu .
-
Zaawansowany Użytkownik
Po to to jest żebyś mógł odpalić samochód po dwóch tygodniach stania pod chmurką przy temp. -10C więc jednak z sensem:)
-
Doświadczony Użytkownik
No ale jak mozna jezdzic na off to jakie moduły np. nie beda działały ? Powinno całkowicie odcinać prąd. Nie jest powiedziane ,że akurat moduł który zostanie zasilany nie zeżre prądu.
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie działa np pamięć zmieniarki CD pamięć płyty CD itd...Ja zawsze zimą jeżdżę na off i nie mam problemu z odpalaniem samochodu po nocnym postoju nawet w dużym mrozie:)
Ostatnio edytowane przez BarteG ; 04-05-2016 o 11:34
-
Doświadczony Użytkownik
Dzięki. Muszę to potestować z czystej ciekawości. :)
-
Zaawansowany Użytkownik
Musisz poczekać do zimy:p
Uprawnienia umieszczania postów