Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: akumulator bmw e65

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ktoś napisał że zwykłym prostownikiem nie można ładować aku żelowego - hmm czemu ?
    No i czy oryginał bmw jest zwykły czy żelowy :?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 735
    Nowy Jaro66 - mam E65 z 2002r , w grudniu zakupiłem aku Centra Futura 100ah gdyż poprzedni leciwy umarł, po 2 m-cach nowe aku umarło,pomimo ładowania przez prostownik : przeliczenie pojemności do prądu ładowania 2.5 x 100 - podpiąłem go na 36 godzin , wytrzymał bez jazdy w ocieplonym garażu 3 tygodnie , kolejne ładowania nic nie zmieniły,reklamowałem aku jednak stwierdzono że jest ok. CO TO DALAJ ROBIĆ ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Mnie odradzali Centrę, dlatego kupiłem BOSCHA... Może któryś ze sterowników kradnie prąd ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Ja tam nigdy nie kupiłem akumulatora droższego niż za 320 zł ( 95-100 ah ) spokojnie wytrzymywały dwa sezony lato zima - dalej nie wiem bo auto sprzedawałem zawsze .... i nie rozumiem wydawania po 500-600 zł na akumulator skoro to praktycznie to samo z tą samą dziadowską technologią ... a szkoda ! 15 lat temu t obył akumulatory teraz to syf.

Żeby nie było offtop - najprostsze sprawdzanie na kradnięcie prądu - potrzeba dwie osoby + miernik wyciągamy bezpieczniki i mierzymy. Druga sprawa dobry komputer INPA może nie dać rady.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tadek
    BMW
    e65 3.0d
    podpinam sie do tematu.
    chce kupić Varte Silver 110ah ale jeżdżę tylko po mieście rzadko trasy i dłuższe odcinki i sprzedawca mi powiedział że kupując taki będzie ciągle nie doładowany i może szybko paść. ile w tym prawdy?? nie lepiej kupić 100ah albo 95ah z dużą mocą rozruchu??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 735
    Masz diselka więc moim zdaniem lepszy byłby z większą mocą rozruchową

Zaawansowany Użytkownik Awatar zbijar
    BMW
    Nie BMW
    Czy możecie mi doradzić jaki akumulator kupić, bo mój powoli odmawia posłuszeństwa :-(
    Nie robię dalekich tras, codziennie dojeżdżam do pracy w jedną stronę ok. 20 km.

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Jak dla mnie to do E 65 tylko akumulator AGM.....nasze pożeracze prądu może trochę na tym pochodzą. Takie małe info o AGM http://sklep.prostowniki-akumulatory...-agm-n-28.html
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Zaawansowany Użytkownik Awatar zbijar
    BMW
    Nie BMW
    MC1 dzięki za poradę. Nie znam się na akumulatorach i bardziej chodzi mi o oznaczenie akumulatora jaki mam kupić, nie wiem czy ma mieć 95 Ah czy 110 Ah czy inny ?

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Toretycznie 110Ah AGM
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów