Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Navi E65 jaki czytnik MK3 czy MK4???

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Krzyczysz (nawet jeżeli nie intencjonalnie) pisząc wielkimi literami i to Anatol miał na myśli.
    damned1 napisał Ci od czego powinieneś zacząć.
    Poszukaj cierpliwie, a finalnie okaże się, że nie będziesz musiał biegać po OLXach i innych wynalazkach, tylko poradzisz sobie we własnym zakresie z uzyskaniem najnowszej mapy.

Początkujący Użytkownik Awatar szybki730
    BMW
    E65 745i
    Witaj yaz. Sorki ale rzadko chodzę po forach i nie zdawałem sobie sprawy że pisząc dużymi literami i robiąc wykrzykniki mogę być odbierany jak bym krzyczał. Jeśli kogoś uraziłem to bardzo przepraszam na pewno nie zrobiłem tego umyślnie! Jeśli chodzi o forum to siedzę już cztery dni i nic nie mogę znaleźć. :-( Całkowicie się już pogubiłem i nie wiem jaką mapę mam wgrać aby działała, z nośnikiem w bagażniku też już sam nie wiem jedni piszą że to MK4 bo jest DVD inni że w E65 nie było MK4 tylko MK3 a jeszcze inni że to NAV02. Więc jeśli mógł by mi ktoś powiedzieć jaki jest ten mój napęd i jaka mapa będzie chodziła to był bym bardzo,bardzo wdzięczny! :-) Pozdrawiam i co złego to nie ja. ;-) ps. Za niewiedzę się płaci i zbiera baty. ;-)

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i

Wchodzisz do podforum o E65/E66:
    http://7er.pl/forumdisplay.php/11-Seria-e65-e66-e67

idziesz na samą górę i wtedy mniej więcej na środku po prawej stronie jest taka funkcja "przeszukaj to forum". Klikasz i wpisujesz słowo: Nawigacja i dajesz Szukaj. Jeżeli pokazałaby się strona z błędem, wtedy naciśnij F5 (funkcja "Odśwież stronę" przeglądarki) i wyniki szukania powinny się pojawić.

Ja tak zrobiłem i wyskoczyło mi kilka tematów na temat nawigacji. Między innymi ten:
    http://7er.pl/showthread.php/18058-Nawigacja-do-E65

w którym są odpowiedzi na Twoje pytania. Naprawdę wystarczy spróbować, a nie udawać "sierotkę" ;)

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Nic się nie bój. Nikt tutaj nie kręci na Ciebie bata :)
    Wiadomo, na większości for przeważnie na pytanie świeżego użytkownika pada standardowe "użyj wyszukiwarki, bo było".
    Na 7er szukajka, wg mnie, działa całkiem przyzwoicie i przy odrobinie cierpliwości znajdziesz treści jakie Cię interesują.
    Także korzystaj, bo jest sporo dobrego tutaj.
    A rodzaj navi jaką masz już Ci Sebek napisał. Zobacz czy masz chmurki czy nie :D i będziesz wiedział jaką wersję map dobrać.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez szybki730 Zobacz posta
    Witaj yaz. Sorki ale rzadko chodzę po forach i nie zdawałem sobie sprawy że pisząc dużymi literami i robiąc wykrzykniki mogę być odbierany jak bym krzyczał. Jeśli kogoś uraziłem to bardzo przepraszam na pewno nie zrobiłem tego umyślnie! Jeśli chodzi o forum to siedzę już cztery dni i nic nie mogę znaleźć. :-( Całkowicie się już pogubiłem i nie wiem jaką mapę mam wgrać aby działała, z nośnikiem w bagażniku też już sam nie wiem jedni piszą że to MK4 bo jest DVD inni że w E65 nie było MK4 tylko MK3 a jeszcze inni że to NAV02. Więc jeśli mógł by mi ktoś powiedzieć jaki jest ten mój napęd i jaka mapa będzie chodziła to był bym bardzo,bardzo wdzięczny! :-) Pozdrawiam i co złego to nie ja. ;-) ps. Za niewiedzę się płaci i zbiera baty. ;-)

W E65 sa tylko NAV^y
    czyli:
    NAV 01 - zwykly naped CD (montowany seryjnie w przelifcie poczatek produkcji)
    NAV 02 - naped DVD montowany w przedliftach od mniej wiecej drugiej polowy 03r
    NAV 03 - naped DVD montowany w serii w poliftach czyli od 05r

Takze mapy szukaj dla NAV02/03 sa one kompatybilne ze soba.

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750Li E66
    A ja nie zakładając nowego tematu zapytam, bo przewertowałem google, chomikuj i bez skutku :
    poszukuję mapy Polski 2016 na NAV01 CD, ktoś poratuje linkiem na PW?

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Kiedyś Navteq robił takie mapy, ale z ich strony wynika, że już nie wspierają NAV01.

Tutaj mapa jaką szukasz, ale ma już kilka lat:
    http://allegro.pl/navteq-mapa-13-14-...002804003.html

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Początkujący Użytkownik Awatar szybki730
    BMW
    E65 745i
    Serdeczne dzięki miro !!!! Już zasysam !!! :-) A trzeba to jakoś specjalnie wypalać? Chodzi mi czy coś w ustawieniach zmieniać??? Czy tylko najwolniejszą prędkością wypalać i będzie git??? ;-) Będę wypalał programem ImgBurn lun Alcohol120%. Aha mam jeszcze jedno pytanko? Czy muszę robić uaktualnienie navi do wersji v32 czy na CD ta mapka pójdzie bez problemu??? :-) W każdym bądź razie i tak bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi!!! Pozdrawiam.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    U mnie smiga na CD. Robił (nagrywał) mi to kolega bo w tych sprawach to ja debil jestem :)
    Z tego co kojarzę to najlepiej przez cloneCD z jak najmniejszą prędkością, podstawa do b.dobra płyta CD. Chyba też właśnie Alkohol 120%.
    Ostatnio edytowane przez miro ; 28-02-2016 o 18:08