Tak czytam, czytam... Dobrze, że nie kupuję auta od kogoś, kto zamiast kupić nowy czujnik klocka drutuje kabelki :D
Pozdrowionka, właściciele serii 7 :D
Tak czytam, czytam... Dobrze, że nie kupuję auta od kogoś, kto zamiast kupić nowy czujnik klocka drutuje kabelki :D
Pozdrowionka, właściciele serii 7 :D
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Przeczytaj calosc dokladnie.. Nie po to takie kombinacje by byly gdyby te czujniki jak dla mnie dzialaly "dokladniej" bo powinny dawac o sobie znac kiedy klocki sie koncza a nie są w połowie zuzycia.. Nowego czujnika nie wsadze bo nie wcisne miedzy klocek a tarcze a po co mam wymieniac klocki skoro jeszcze drugie tyle przejada co przejechaly do tej pory? Jak dla mnie nielogiczne i naciaganie ludzi na hajs dlatego w moim przypadku az do duzego zuzycia klocka nie bedzie nowego czujnika.. Natomiast pozniej wraz z wymiana klockow wymienie i czujnik.. tyle w temacie. Pozdro.
Ps. A Ciebie jak stac na szybsza wymiane czesci bez potrzeby to zycze tylko milego wydawania pieniedzy :) ja w zamian to wole cos innego kupic
Moim zdaniem po coś ktoś to wymyślił, niekoniecznie żeby naciagac na hajs.
Pozdrawiam również
Wysłane z mikrofalówki przy użyciu Tapatalka
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Mozliwe ze masz racje a taki jak ja nie rozumiem wymyslu bawarki :) Aktualnie ja uzyje drutu a pozniej idzie nowy czujnik a propo sprzedazy to zawsze mowie wszystko co jest "nie tak" (jak sprzedawalem swoja e38 to doslownie mowiac odradzalem jej kupno a i tak sie znalazl chetny :) ) Pozdr.
Nie ma co się kłócić :) Te czujniki bywają wkurzające ,nie ma tam żadnych oporów itd.. w momencie otwarcia obwodu przy pewnej grubości klocka komputer oblicza / skraca czas do wymiany i leci w dół ,jak nie wymieni się czujnika to po wykasowaniu są bzdury. Dlatego nowy można założyć tylko przy wymianie klocków na nówki .Można spokojnie zrobić zworkę i wywalić czujniki po czym wykasować kompa i po problemie.
A jak zrobisz zworkę to zacznie odliczanie?
Nawet jak zacznie odliczanie to przecież nie będzie później pokazywał właściwie, no bo skąd. Człowieku 40zł kosztuje czujnik. Tarcze i klocki używane będziesz zakładał, że chcesz zworke robić? Weź się zlituj i kup ten czujnik, a jak Cię nie stać to zrobimy może jakąś zrzutkę i kupimy go dla Ciebie.
@Krapkow co się irytujesz????
Czy ktoś powiedział ,że nie zakłada czujnika???
Pytanie zadałem z czystej ciekawości ot tak informacyjnie ,no bo skoro miałby zworę cały czas to nie może wg mnie odliczać ,a jesli nawet to też nic się takiego nie wydarzy,lecz ciekawiło mnie to po prostu i tyle.
Żeby Cie uspokoić i żebyś spał spokojnie to ja informuję Cię ,że czujnik wymieniam na Textara i nie kosztuje 40zł a 32zł.
Spij dziś w nocy spokojnie i nic się nie przejmuj.
Bedzie dobrze i bunia wszystko dostanie nowe a jak chcesz zrzutkę zrobić to są dzieci które potrzebują takich pieniędzy więc Twoja inicjatywa na pewno się przyda.
Pozdrawiam
P.S. przeczytaj sobie co było napisane wczoraj http://7er.pl/showthread.php/44118-E...tarym-czujniku
A dziś sobie z Kolegą BINGO tylko rozmawiamy o niemieckiej technice a Ty sie zaraz i zawsze musisz oburzać .
Tarcze i klocki zakładam nowe jak by co :)
Ostatnio edytowane przez miro ; 17-09-2015 o 14:42
Przy zworce jest tak jak by był nowy czujnik i po skasowaniu dystans będzie obliczany jak z czujnikiem . Skrócenie przebiegu do wymiany klocków zaczyna się w momencie otwarcia obwodu czujnika czyli przetarcia . Co do takiej praktyki "zastępczej" to z jednej strony zakup czujnika za 4 dychy to pryszcz a z drugiej co to za kierowca co nie widzi bez czujnika ,że klocki się kończą :) Z doświadczenia powiem Wam ,że wielu klientów w samochodach różnych marek nie chce dopłacać do czujników przy wymianie klocków :)
No i o to chodzi ,żeby se pogadać a nie srać ogniem jak Krapkov :)