Hehe... spoko.ludzie.
A z innej beczki, użytkuje ktoś świece BERU ?
MIałem w dieslach, bardzo dobrze dawały radę.
a jak w Benzynie. Nadadzą się.
Hehe... spoko.ludzie.
A z innej beczki, użytkuje ktoś świece BERU ?
MIałem w dieslach, bardzo dobrze dawały radę.
a jak w Benzynie. Nadadzą się.
Beru miałem kiedyś w innym BMW benzynie i chodziły bez marudzenia, ale ja osobiście uważam że nie ma co poprawiać fabryki i jak się da to robić po ich myśli - NGK które zaleca książka pojazdu kosztują grosze ;)
No chyba że chcesz jakieś specjalne do gazu to inna bajka.
NIe mam zamiaru nic udziwniać.
Za beru zapłaciłem 16 zł za sztukę i to jest piękne... w dieslu jedna kosztowała prawie tyle co tu komplet.... Hahaha banan na twarzy bezcenny jak mi kolo cenę podał przez telefon...
NGK są chyba jeszcze tańsze, pamiętam jak się znajomy zdziwił jak odbierał komplet platynówek do V12 :D
Witam serdecznie!
Po prześledzeniu tego wątku oraz "przesiadki z E38 na E38" mam parę pytań, nigdzie jak dotąd nie znalazłem na nie odpowiedzi. Jestem tu nowy, więc liczę na Waszą wyrozumiałość.
Myślę dużo o e38 728i, zdecydowanie wolałbym manual, niemniej na YT widziałem filmy jak 728ia w trybie s robi 0-100 km/h w praktycznie takim samym czasie jak manual. Czy możecie się do tego jakoś odnieść? W necie znalazłem tylko suche dane techniczne, czylil 8,6 s dla manuala i 9,6 s w automacie.
Druga sprawa: czy ma ktoś porównanie 728i z 528i Touring (E39)? chodzi mi o odczucia z jazdy,czy jest oczuwalna duża różnica? domyślam się,że jest ciszej i bardziej komfortowo.
Jesli myslisz o jakis sprintach do setki to 728 do tego sie nie nadaje. Automat jest bardziej wygodny.
W 5er silnik 2.8 chyba jedzie troche lepiej pisze chyba bo dla mnie obydwa to muly. Chlopaki maja 728 i sobie chwala wiec to wszystko kwestia oczekiwan. Ja bym sie zameczyl z takim motorem w 7er ale dla kazdego cos innego.
Tak jak napisales w e38 jest ciszej i bardziej komfortowo.
Pozdro.
Wiem,że 7er nie jest stworzona do wyścigów spod świateł itd. ale ten parametr "coś mówi". Aktualnie jeżdzę jeszcze bardziej mulastym dupowozem,więc myślę,że tragedii by nie było, to r6 byłoby złotym środkiem między osiągami,a ekonomią. Pozdrawiam
Myślę, że czas przyspieszenia podawany w danych technicznych nie jest mierzony z Kenem Blockiem za kółkiem ;) Ja również się za takowego nie uważam, a zdarzało mi się spróbować z ciekawości i z 728iA, i z 730iA i obu bardzo wyraźnie pogoniłem kota. Nieznacznie szybsza spod świateł była 735iA, za to przy autostradowych prędkościach 150+ już czuć było zdecydowanie przewagę v8.
A jeśli chodzi o różnicę między E39 a e38 to jakiejś przepaści nie ma. Na pewno wymiary robią swoje, szczególnie czuć szerokość auta w środku. Zawieszenie jest bardziej komfortowe, za cenę gorszego trzymania się nawierzchni, większego bujania autem (trzeba trochę tą wanienką pojeździć zanim się nauczy tym szybko wchodzić w zakręty ;) Z minusów jeśli chodzi o praktyczność auta to najgorsze jest to, że tylna kanapa się nie składa... Masa 728iA jest praktycznie identyczna, co e39 touring z r6, więc w spalaniu też różnicy nie ma.
Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 23-06-2015 o 05:19
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151
Wielkie dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło ;D