SPEJSON vel YBSA
Powszechną praktyką jest cofanie licznika w tył a nie do przodu.
Moje 740i , 750i , 750i fl. , 750 iL, 730D http://7er.pl/showthread.php/34752-W...5%9B%C4%87-%29
A ja mam pytanie z innej beczki, może coś przeoczyłem, albo mam ze wzrokiem, ale w jakim kolorze jest w końcu to e38? Carbon-Schwarz 416 (jak wynika z VINu) czy Orient-Blau 317 (o czym świadczą ostatnie foty)?
Czarny,
Ale czegoś nie rozumiem, YBSA pod osobą SPEJSON sam oglądał swój samochód i chciał go od siebie kupić?
Cytat z prw.pl:
"Jest taka sytuacja: warsztat samochodowy. Przyjeżdża klient i pyta czy tutaj można skorygować wskazania licznika. "Ależ oczywiście" - mówi majster. "To proszę mi podkręcić 100 tys,. km do przodu".
"Co pan"- majster na to - "przecież wszyscy cofają, aaa przepraszam, nie poznałem, panie pośle..."
"
Rozumiem ze nawet jak "cofanie do przodu" licznika jest prawdą to jest odpowiednio udokumentowane jako dowód oszustwa przeciwko państwu polskiemu ? :)
[QUOTE=SPEJSON;480701] Swego czasu pracowalem kiedys w wojewodzkim urzedzie marszalkowskim w wawie i tez jezdzilem sluzbówką imho innej klasy bo Oplem Vectra b byly tez i Nubiry, Astry i Poldki. Ale zmierzambdo,tego ze,kazdybz nas robil tzw kilometrowke tzn podkrecalo sie licznik do przodu aby zrobic sobie oszczednosci na paliwie, wiadomo chyba o co kaman. I tak auto ktore realnie mialo powiedzmy 200tys km przebiegu w kwitach, aso i przy sprzedazy mialo 400 :)
Trzeba być bardzo "bystrym" aby na publicznym forum pisać takie rzeczy.
Ja troszke nie rozumiem reakcji modow i straszenie banami po papierkach od YBSA. Jezeli napisze ze dla mnie watpliwe jest dzialanie paracetamolu to tez dostane pozew i bana? Przeciez setki ludzi moze teraz nie kupic tego leku. Koles pracuje w ambasadzie w NL, a w polsce podjechal w mundurze? :) Historia tego auta jest tak bogata, ze lepiej napisac ksiazke o nim i zarobic na jej sprzedazy (licze na jakas dzialke dla mnie za pomysl, bo inaczej bedzie pozew)