Na króciutkich trasach po 5 km to całkiem normalne spalanie. Moja po mieście pali ok. 14-15L bez korków, przy w miarę płynnej jeździe. W trasie wszystko zależy od nogi - można zejść do 7,2 (tempomat 100 km/h na dwupasmówce), ale przeciętnie jeżdżąc na naszych wspaniałych drogach gdzie często i gęsto trzeba szybko wyprzedzać, to trzeba się liczyć ze spalaniem 8,5-10. Mówię o benzynie : + 20% spalanie LPG. 13L po wawie kolegi można wsadzić między bajki, to wynik E46 z tym silnikiem, a nie E38 :) orzel-man mówię Ci po raz enty - Twoje auto pali jak najbardziej normalnie, z automatem spali nieco więcej niż mój manual, a jeśli w dodatku robisz same trasy po 5 km to powinieneś być nawet zadowolony z takiego spalania. U mnie gdy przez dwa tygodnie wolnego jeździłem tylko dwa razy dziennie do sklepu i z powrotem po 1km, to spalanie na kompie wychodziło 21L :) Nie wiem komu v8 spaliłoby mniej niż 20L po mieście w 5km trasach niby, to również bajki... Poza tym oszczędność R6 polega przede wszystkim na cenach części i mnogości elementów używanych na rynku, prostocie konstrukcji w stosunku do v8, bo paliwo to ułamek kosztów utrzymania E38... Pomyśl, ile kosztowałaby Cię regeneracja vanosa w v8![]()