a nie lepiej wpierw sprobowac recznie wyczyscic soczewke
mi na 90% w autach klientow pomaga samo czyszczenie
a nie lepiej wpierw sprobowac recznie wyczyscic soczewke
mi na 90% w autach klientow pomaga samo czyszczenie
Laser jeden zakupiłem ale nie czytał nawet oryginalnej płyty więc poszedł do wymiany.
Dzisiaj wziąłem się za czyszczenie tego oryginalnego lasera i o dziwo na jednej płycie zaczęło super śmigać, ale wyjąłem i wsadziłem płytę i już nie mógł jej odczytać !
O ile chodzi ci o te dwie kulki co trzeba rozlutować to tak.
Wczoraj jeszcze raz przeczyściłem laser i o dziwo dzisiaj zaczęło znowu chodzić nawet trochę pojeździłem ale jak wyjmę i włożę płytę to tylko na początku ma problem z "initialing" czy jakoś tak, jak przejdzie to super śmiga !
A i laser miałem czarny gościu mi przysłał biały i zapewniał że nie ma to znaczenia !
Ostatnio edytowane przez Karizmo ; 23-03-2015 o 07:05
o te kulki, albo o inny rodzaj zwory - przeważnie na taśmie,
Zdarza się ze jest w dwóch miejscach - czyli klips na taśmie i dodatkowo kropelka cyny
ale skoro mówisz ze kulki zdjąłeś - to klipsu nie sposób przeoczyć... jeśli już to odwrotnie.
ciężko coś doradzić na odległość więcej - więc nie pozostaje nic innego jak pozdrowić i zyczyć powodzenia.
Biblia napraw napędów optycznych jest dostepna (ENG)... może cię natchnie.
Okazało się że ten laser nowy pierwszy był uszkodzony przysłał kolejny ale mapy z lektorem PL wgrać nie mogę !
(działa) BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH 2015 DVD2
(nie działa) BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH 2015 DVD2 SL + Foto PL DE
Ostatnio edytowane przez Karizmo ; 25-03-2015 o 17:58
Mi działa ta płyta, która jest z foto niby, ale foto niestety nie ma. Soft mam v32.
Panowie WIELKA prośba ; Mam auto 2003rok ,na navi pisze DVD Prosze Was podrzućcie linka skąd zassać mapę zeby działało w mojej navi. Mam ori płyte na zachonią europe z 2007 roku i czyta ją ale nie ma dróg :-( Ja jakoś nie radzę sobie z tym. Za stary jestem !!!!!!!!
Może być na PRIV. Naprawdę bede wdzięczny. Może być tylko Polska.