Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Idiota w BMW E61

No bo faktycznie wypadków mają mniej. Sieć drogową mają świetną. Nawet w największych dziurach pomiędzy jednym a drugim miastem jak masz te kilkanaście czy kilkadziesiąt km to 95% trasy masz teren niezabudowany i lecisz 100km/h. I faktycznie wszyscy jadą sznureczkiem 90-100. Bardzo sporadycznie trafiają się oszołomy jadące wtedy 50-60. Każdy wie że za 10-20 min dojedzie na miejsce. U nas tą samą odległość jedzie się godzinę bo ciągle wiocha, ograniczenie 50, podwójna ciągła, szkoła, cpn i bóg wie co jeszcze. Nic dziwnego że masa ludzi ma to gdzieś i olewa 3/4 przepisów i ograniczeń.

Gdyby połączyć niemieckie drogi i polskich kierowców, powstałby zestaw idealny :)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Jey to że lecisz pasem lewym np. 180 a ktos inny 100 to niestety musisz się podporządkować , nie jest to zabronione w przeciwieństwie do zatrzymania na prawym pasie... Koleś wyprzedzał ciężarówki widać musial miec około 110km/h to tak wolno? Koleś z BMW totalny idiota... i tyle.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ale nie masz prawa bez przyczyny jechać 100 lewym, nawet 200! Lewy pas jest TYLKO do wyprzedzania i nawet jeżeli jedziesz z max dopuszczalną prędkością. W polsce nagminnie nadużywane jest jeżdżenie lewym i tez mnie szlak trafia !
    A co do tego kolesia co spowodował prawie karambol ... podejrzewam, że koleś który udostępnił ten filmik jechał DŁUUUGO tyl lewym (lub zajęchał mu wcześniej drogę) i stąd nerwy u tego w beemce. A zeby nie było to pokazał nagranie tylko z momentu wyprzedzania tirów. Bez przyczyny koleś sie nie wnerwił, jednak fakt że przegiął z tym postojem!
    Wszyscy pokazują na tych filmikach tylko momenty jakiegoś zdarzenia, a co było wcześniej to juz cisza! Nie wiem czy pamiętacie kolesia z X5 w Katowicach co kolesiowi przywalił. Też prawdopodobnie wcześniej zajechał mu drogie i jeszcze fuck'a pokazał. Ale w tv poszło juz tylko ze kierowca bmw bla bl a bla..
    Ostatnio edytowane przez Aldik ; 01-01-2015 o 16:08

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Przecież wyprzedzał ciąg aut... Czasem jak lecę busem i wyprzedzam 1-2 ciężarówki i nie mam gdzie zjechać bo miejsca nie ma to już po 2-3 sec z tyłu mrugają idioci..

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    740xd f01
    zdarza sie, ale jak mi sie nie spieszy to czekam jak ciąg aut przejedzie, jak mi sie nie spieszy to nic mi sie nie dzieje zjeżdżając na prawy pas, jak mi sie nie spieszy to w ogóle po cholere mam wyprzedzać :) A jak mi sie spieszy no cóż to mrugam i szlak mnie trafia jak debile cisną lewym bez powodu. Na nagraniu widać też że chwile mu zajęło zanim zjechał na ten prawy (po złości podejrzeawam), powtarzam, że jestem pewny ze juz dłuższy czas blokował pas a tiry to tylko koniec całości która uwolniła stres.
    Niestety w PL większość kowalskich w życiu nie jechała szybciej jak 120 i stąd brak pojęcia jak ważne jest miejsce do wyprzedzania i jak ważna jest jazda właśnie prawym pasej, czy też używanie kierunkowskazów etc..

Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Jey to że lecisz pasem lewym np. 180 a ktos inny 100 to niestety musisz się podporządkować

Właśnie dla tego wyraźnie napisałem, że chodzi mi o sytuacje gdzie jadę 100 czy 110 na drodze po której wolno jechać z takimi prędkościami. Gdybym napisał "jadę sobie spokojnie w niezabudowanym 190 a tu nagle jakiś pajac wjeżdża na mój pas z prędkością połowę mniejszą od mojej" to było by coś nie halo. Wystarczy że ja mam na expresówce koło setki a z prawego pasa wtacza mi się przed maskę matiz jadący 55...

Akurat jeśli chodzi o prędkość poza miastem to jeżdżę w miarę przepisowo i na co dzień wystarcza mi podróżowanie z prędkościami 100-120. A jak już od święta rozbujam się do tych 200 to mam oczy dookoła głowy ;)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    kolejny debil w Bmw .... ale ja powiem tak , jadę autostradą 140 km/h ( max. dopuszczalne ) i mam w dupie że jakiś debil mi wryga z tyłu światłami , wyprzedzam sobie kogo idzie i ustępuję pasa jak trzeba , to jakieś debilne zachowanie z Niemiec gdzie na autostradzie nie ma v-max i gnają ponad 200 km/h i daja po długich , jakim prawem mam ustępować pasa ??? powinni mu tam naje..ć ale ostro za takie coś , poza tym na kamerze widać że nie hamował za względu na coś tylko od tak na pustej drodze , a to stwarzanie zagrożenia

Zaawansowany Użytkownik Awatar Byczus
    BMW
    E39 530dAT, E32 730i V8 manual

Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    kolejny debil w Bmw .... ale ja powiem tak , jadę autostradą 140 km/h ( max. dopuszczalne ) i mam w dupie że jakiś debil mi wryga z tyłu światłami , wyprzedzam sobie kogo idzie i ustępuję pasa jak trzeba , to jakieś debilne zachowanie z Niemiec gdzie na autostradzie nie ma v-max i gnają ponad 200 km/h i daja po długich , jakim prawem mam ustępować pasa ??? powinni mu tam naje..ć ale ostro za takie coś , poza tym na kamerze widać że nie hamował za względu na coś tylko od tak na pustej drodze , a to stwarzanie zagrożenia
    a z takiego powodu, ze w Polsce obowiązuje ruch prawostornny i należy trzymać się prawego pasa jezdni, powinieneś to wiedzieć skoro zdałeś na prawo jazdy.
    co oczywiście nie usprawiedliwia zjeba z E60 do wykonania takiej szopki na autostradzie i według mnie kierowca powinien stracić prawo jazdy i odpowiedzieć przed sądem za UMYŚLNĄ próbę spowodowania katastrofy w ruchu lądowym.
    Ostatnio edytowane przez Byczus ; 01-01-2015 o 19:54
    Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.

Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.

Było BMW E34 525i manual 1991r.

BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta

Jak juz nie ze względu na przepisy to tak może z czystej kultury a jak nie dlatego to może dla dobrej karmy, bo w końcu trafisz na swojego..

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    jeśli wyprzedzam i jadę lewym pasem z max. dopuszczalną prędkością to nie będę poganiał albo na styki wciskał się między tir-y bo debil sobie mruga światłami bo chce jechać 270 k/m , to że ruch mamy prawostronny to dobrze wiem , wiem też że nie blokuje się pasa , ale ja opisałem konkretny przypadek , nie wiemy ile jechali na filmiku , wiem też że jeśli tico w gazie na autostradzie wyprzedza ciężarówkę i jedzie 92km/h a nikomu przed nos nie wyjeżdża to niech wyprzedza , ale jak ktoś gna z za dużą prędkością i dojeżdża do niego w połowie wyprzedzania to co ? Tico ma wjechać pod naczepę się schować czy zwiększyć prędkość do 300km/h ( i złamać przepisy ) żeby nie blokować tego z tyłu ? czy jak ? wogóle każdy kto mryga światłami komuś kto już zajął pas wcześniej i jest w trakcie manewru to dle mnie debil i tyle