Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Szczecin do obejrzenia auto.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Wierzbik Zobacz posta
    lekki wyciek ze skrzyni automatycznej, skrzynia nie szarpie nie rwie nawet przy szybkim przełączaniu i redukcji, ale olej leje, dynamic drive cały mokry jeździłem po rondzie ze 3 okrążenia światełko nie zapaliło się jeszcze ale już się poci dość mocno. Nightvision kamerka włacza się ale szkło z przodu jest jak papier ścierny 20 i wydaje mi się że przez to nic nie widać. dojechałem 500 km i dzis rano odpaliłem pokazało mi małą ilość płynu chłodzącego. Wiatrak od chłodnicy nie włączał sie. Webasto jest zablokowane ale może przez brak prądu bo rozładowała im się na placu. Klapa bagażnika otworzyła sie 3 razy i już się nie otwiera. otworzyłem półke tam gdzie dvd i gps i jest na dole mokra od płynu hydraulicznego. Ogólnie widać po niej trasy, lakier nie jest pierwszej świeżości, mikro ryski dość sporo, kilka odprysków, zderzak przedni ze dwa razy spawany i już taki pomęczony jest trochę. Po drodze oberwała się osłona skrzyni biegów ta pod spodem (przy 210km) okazało się że miała jeden wkręt od gipsu z przodu... troche się ułamała na niektórych śrubach ale może ja przykręcę a jak sie nie uda to będę szukał używanej...
    na komputerze wywaliła dość sporo błędów, ale w większości związanych z ładowaniem... wykasował no i zostały błedy filtr cząstek stałych brak, webasto zaryglowane, wiatrak nie kręci,brak żarówki w tylnej klapie prawej...
    Aha i ma podobno dość duży pobór prądu na postoju.

Silnikowo ma założone "polskie" klapy, trochę się gdzieś tam poci

Ale...

No jakies 7-10tys peknie na doprowadzenie wszystkiego do idealu...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Hej, a kiedy chciałeś po nią jechać? tak z ciekawości...
    Zaraz po tobie..

Byłem umówiony że jak nie weźmiesz to dzwonią.. Szkoda że jej dokładnie na miejscu nie pooglądałeś, może byś zrezygnował.. he he.

Ale co się odwlecze to nie uciecze.. też sobie cosik fajnego znajdę..

Powodzenia i udanego użytkowania.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730Ld
    Znajdziesz, znajdziesz, właśnie pooglądałem dobrze... dlatego wziąłem hehe.
    W niemczech stała jeszcze w takiej opcji full ale bez masaży 750iL ale trochę brakowało mi budżetu. rok 10/2007 i Niemiec wywalił za 15.900. dużo już by nie uszczknął pewnie te 900 bo napisał cena ostateczna :) na forum VIN kilka rozkodowanych których szukałem...

Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Sprawdź czy nie masz wykrzywionej kamerki Night Vision. U mnie była skrzywiona i łapała sam asfalt. Co do skrzyni to od razu wymieniłbym olej przy poprawianiu tych wycieków.

A poza tym to ładna sztuka w dobrych pieniądzach. Przy takim wyposażeniu nawet diesel by mi nie przeszkadzał ;)
    wiesz night vision jest po prawej stronie stojąc z przodu. na tej kulce dużej poziomo wobec ulicy jest mnóstwo chropowatości od jazdy tak jakby na tym szkiełku, więc nie wiem czy to kamerka czy podczerwień, a nad tym takie małe okrągłe czarne coś jest..to które to jest kamerką? te małe czarne czy te duże? i czy te duże to mogę spolerować i to końcu które jest kamerką?
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 05-11-2014 o 20:55

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Szybciej 400E . Co daje dobre 66k pln plus opłaty pewnie ok 6-7k pln i jakiś gazik następne 6-7k.. i robi się 80000 pln a to nawet jak za 2007 to już drogo. W/g mnie po nowym roku do tej kasy zbliży się już F01.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Ja mam to samo z Night Vison, jest taki chropowaty własnie i generalnie obraz jest słabej jakości i nie wiem czego to kwestia czy właśnie tej "chropowatości" czy po prostu nie ma co liczyć na "Full HD" bo takiej jakości jest i już.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Znajdziesz, znajdziesz, właśnie pooglądałem dobrze... dlatego wziąłem hehe.
    W niemczech stała jeszcze w takiej opcji full ale bez masaży 750iL ale trochę brakowało mi budżetu. rok 10/2007 i Niemiec wywalił za 15.900. dużo już by nie uszczknął pewnie te 900 bo napisał cena ostateczna :) na forum VIN kilka rozkodowanych których szukałem...

wiesz night vision jest po prawej stronie stojąc z przodu. na tej kulce dużej poziomo wobec ulicy jest mnóstwo chropowatości od jazdy tak jakby na tym szkiełku, więc nie wiem czy to kamerka czy podczerwień, a nad tym takie małe okrągłe czarne coś jest..to które to jest kamerką? te małe czarne czy te duże? i czy te duże to mogę spolerować i to końcu które jest kamerką?

To małe czarne to jest spryskiwacz kamery Night Vison

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive

To chyba faktycznie spryskiwacz chociaż nigdy nie widziałem jak on działa. Jednak pamiętam, że u mnie także szybka była chropowata ale jakiejś wybitnie słabej jakości obrazu to nie stwierdziłem chyba. Zdaje mi się, że ta szybka taka po prostu jest. Jak papier ścierny, ale mogę się mylić bo E65 nie mam już dość długo.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    To chyba faktycznie spryskiwacz chociaż nigdy nie widziałem jak on działa. Jednak pamiętam, że u mnie także szybka była chropowata ale jakiejś wybitnie słabej jakości obrazu to nie stwierdziłem chyba. Zdaje mi się, że ta szybka taka po prostu jest. Jak papier ścierny, ale mogę się mylić bo E65 nie mam już dość długo.
    Spryskiwacz działa równocześnie gdy zmywasz reflektory czyli co któreś mycie szyby. Ja w swojej tez to szkiełko kamery Night Vison mam lekko wypiaskowane ale obraz jest jak dla mnie wyraźny. Jedynie wyraził bym swą opinię co do słuszności tego bajeru niby pomaga i ułatwia ale nie da się non stop patrzeć w monitor. Pewno to idealnie sprawdza się w totalnie ciemnym odcinku drogi gdzie pojawia się biała plama na monitorze wówczas może się to sprawdzać doskonale.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730Ld
    dziś znalazłem takie oto ogłoszenie.
    http://olx.pl/oferta/night-vision-bm...9-ID5yfFx.html

moja szybka wygląda tak jak na zdjęciu przed, a powinna jak na zdjęciu po :-) żadna optyka kamery nie będzie pracować jak nie widzi....

dzwoniłem koszt ok 300-400 zł jak się samemu wyjmie i wyślę do niego. wszystko zależy od wżerów i ubytków... Na pewno wyśle swoją, zrobię zdjęcia przed i po.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    dziś znalazłem takie oto ogłoszenie.
    http://olx.pl/oferta/night-vision-bm...9-ID5yfFx.html

moja szybka wygląda tak jak na zdjęciu przed, a powinna jak na zdjęciu po :-) żadna optyka kamery nie będzie pracować jak nie widzi....

dzwoniłem koszt ok 300-400 zł jak się samemu wyjmie i wyślę do niego. wszystko zależy od wżerów i ubytków... Na pewno wyśle swoją, zrobię zdjęcia przed i po.
    Nie no to moja jest podobna do tej z drugiego zdjęcia. Musimy pamiętać że one tak samo się piaskują jak reflektory z czasem się matowieją . Ale jeśli się dba i zawsze odpowiednio woskuje samochód to warto zadbać i o kamerkę. Kosztuje to chwilę czasu a znacznie wydłuża żywotność tego szkiełka.