Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: O k...a co to jest?!

Vip Vip Awatar Yaro
    BMW
    E38 740d
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Trochę nie kumam tej nagonki na takie felgi???

Sorry, to że ktoś nie chce mieć auta takiego jak wszyscy i wsadzać tam takich felg jak wszyscy od razu oznacza że co?? że oszołom?

Jak popatrzę na auta np na syndykacie to tak 98% tych aut ma felgi BBS ( i to 2 rodzaje) albo podróby BBS dokładnie prawie takie same jak ori i szczerze,

to nuda wieje aż miło bo wszystkie te auta na jedno kopyto do porzygania

Ale w PL jak widać goni i gani się wszystko co tylko jest nie takie jak ma ktoś z WAS

Mnie tam się podobają takie felgi i zazdroszczę ludziom którzy mogą założyć takie felgi, bo maja drogi do tego w PL niestety jest to mocno ryzykowne

Żeby było jasne do auta pokroju e65 nie ma wg mnie nic dziwnego w założeniu felg 22 czy 24 calowych może 30 cali to przegięcie ale 22 czy 24 pasują jak najbardziej

bo auto gabarytowo duże i przy takim gabarycie takie koła wyglądają mega dobrze.

U nas na forum panuje dziwne przekonanie co do komfortu i td i co niektórzy jak by mogli założyli by 15 cali do e38 a wg mnie do dużego auta jakim jest e38/e65 itd

założenie takiej małej felgi to jest po prostu niewybaczalne i auto wygląda jak gokart

Natomiast nikogo nie wyśmiewam bo ma takie fele - chce to niech założy sobie i 12 cali jego wola

Trochę tolerancji Panowie - to że Wam się nie podoba nie znaczy że komuś innemu nie może się podobać
    Adasio, to zdecyduj się...pozwól, że przytoczę Ci Twoją odpowiedź, którą dałeś w wątku Sposób na 7er :-) na mój post :

Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta
    http://motokiller.pl/172954/Slicznotki
    na co odpisałeś:

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    No i własnie dla mnie tak zrobiona 7er to mega wieś tuning
    No to jak to jest z tą tolerancją u Ciebie ?

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Skoro każdy może mieć swoje zdanie....(jak pisze Adasio) to ja napiszę swoje....niestety to E 65 wygląda jak pokracz.....baaardzo lubię duże koła ale to wygląda tragicznie i nie ma nic wspólnego z dobrym smakiem. Jak dla mnie porażka.
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i

Moim zdaniem to jakie ktoś sobie felgi założy to kwestia gustu i jednemu się spodoba drugiemu nie - i tak będzie zawsze z każdym kołem. Wieś tuning to raczej dotyczy ingerencji w budę czyli rzeczy typu ławka na tylnej klapie, kawałek płotu w grillu i cztery dokładki zderzaka jedna pod drógą.
    Te felgi mi osobiście się nie podobają, ale efekt jadącego auta i stojącego koła momentami jest całkiem fajny :D

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta

No to jak to jest z tą tolerancją u Ciebie ?

Zwyczajnie w tym temacie mówimy o felgach a w tamtym o tuningu auta jako całość i dla mnie wyglądało tragicznie - tyle w temacie

Natomiast felgi 22 i 24 e w65 dla mnie są norma i nie ma w tym nic dziwnego

felgi 30 w e65 to przegięcie

Mam nadzieje że teraz masz jasność 100%

Salut
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    A mnie się podoba :) Ciekawe czy prędkości też można rozwijać odpowiednie i jak ze zwrotnością ;)

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Ale założmy hipotetycznie sytuacje że jedziesz takim autem na dupy ... mówisz "lala poczekaj tylko wyciągne drabine" czy wybierasz opcje "jeżeli jesteś sprytna w sexie to poradzisz sobie z wejściem" ? :)

Oczywiście pomijam ewentualne opowiadanie lasce bajek o tym wyjątkowym egzemplarzu i jego wartości i tym że jesteś kozakiem drogi :)
    Pić trzeba ! Jeść można !

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    NIe jest znowu tak wysoko, ale głowa osoby stojącej przy drzwiach jest na odpowiedniej wysokości ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar BenyMnemonik
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Adasio,

Odnośnie tego co napisałeś o tych powtarzających się felgach i autach, ciągle tych samych, to w 100% racja, nuda i raz jeszcze nuda choć by nie wiem jaki ten bbs był.

Ale z tymi felgami 24" do e65 to przesadzasz. Masz jakąś manie;) nie na pierwszym poście to widzę. Dla auta muszą być zachowane jakieś proporcje, które Tworzą dla oka ładny obraz, te proporcje mamy zapisane w głowach poprzez miliardy obrazów jakie oglądamy w życiu, Ty po prostu oglądasz dużo nieproporcjonalnych obrazów :)

e38 jest niskie, felgi "pełne" które optycznie powiększają samą felgę w 20" są moim zdaniem już duże, ale jeszcze fajne przy obniżeniu, e65 lubi ciut większą felgę, ale nie 24", to jest moje zdanie i dobrze ze każdy ma inny gust :)

Co do meritum, Auto kasztan po całości, zazdroszczę kasy na setup.
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

Sztuką jest zrobić stare auto tak, aby wyglądało lepiej niż nowe...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez BenyMnemonik Zobacz posta
    Adasio,

Ale z tymi felgami 24" do e65 to przesadzasz. Masz jakąś manie;) nie na pierwszym poście to widzę. Dla auta muszą być zachowane jakieś proporcje, które Tworzą dla oka ładny obraz, te proporcje mamy zapisane w głowach poprzez miliardy obrazów jakie oglądamy w życiu, Ty po prostu oglądasz dużo nieproporcjonalnych obrazów :)

e38 jest niskie, felgi "pełne" które optycznie powiększają samą felgę w 20" są moim zdaniem już duże, ale jeszcze fajne przy obniżeniu, e65 lubi ciut większą felgę, ale nie 24", to jest moje zdanie i dobrze ze każdy ma inny gust :).

popatrz tu masz 24 cale :

https://www.youtube.com/watch?v=vTe0fFlcvBg

https://www.youtube.com/watch?v=fUvREBDLugU

i wg mnie te auta wcale źle na nich nie wyglądają (pomijam wzory bo to inna kwestia) mówię o samym rozmiarze koła - wg mnie pasują bardzo dobrze

I masz racje nie 1 raz o tym pisze bo mnie się e65 akurat na 22 czy 24 mega podoba, natomiast każdy ma inne podejście do tematu i dobrze bo każde 7er jest inne i nie jest nudno :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar duzy6666
    BMW
    m62b44tu/m51d25
    fajnie wygląda na 24 calach ;) duża buda , duże koło
    Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.