Po radach "znawcow" jedynym miejscem gdzie mozna byloby bezpiecznie odpalic takie auto to poligon a kierowca powiniem miec stroj sapera.
Nad hamulcami nie myslalem narazie nic. Nie jezdzilem jeszcze tym smochodem i nie wiem jak hamuje taka 740 ale z tego co paczalem to tam jest jednotloczkowy zacisk. Nie wiem jak to w fabryce wymyslili ze 3.0 i 3.5 ma 4 tloczkowe brembo a 740 jeden tloczek. Jak bedzie lipa to wjedzie wlasnie takie brembo na dobrej tarczy i powinno to zalatwic sprawe. Zawieszenie wyglada na b. zdrowe, ale tak samo sie wszystko okaze w praniu - jesli bedzie sie robic efekt motorowki to trzeba bedzie rozniez walnac jakis upgrade.
Wiem ze to nie bmw, ale pokaze filmik auta ktore udalo mi sie zlozyc w tamtym roku i uzmyslowic "madralom" jak jezdzi silnik doladowany z FABRYCZNYM stopniem sprezania 9.2:1 (tak naprawde wiekszym poniewaz glowica byla pare razy liznieta) i doladowaniem 2 bary na zwyklym paliwie ze stacji. Samochod to audi s6 kombi (1700kg) a silnik to 2.2 5 cylindrow, odcinka 9000 obr. Oprucz korb i walkow silnik praktycznie seria.
http://www.youtube.com/watch?v=Epjn7...ature=youtu.be
Jakos nie wybuchlo :D